Η Επανάσταση στη Ροζάβα (Β. Συρία) συνεχίζετε υπερασπιζόμενη τα επιτεύγματα της. Η γυναικεία απελευθέρωση, ο δημοκρατικός συνομοσπονδισμός, η ειρηνική συνύπαρξη των λαόν και η οικολογία κερδήθηκαν μέσο αυτής της επανάστασης σε μια περιοχή του πλανήτη όπου οι διακρατικοί ανταγωνισμοί για των έλεγχο της χάνονται στα βάθη των χρόνων.

Μετά και το τσάκισμα του ISIS από τις αντάρτισσες και τους αντάρτες της Ροζάβα ο κίνδυνος που παραμονεύει είναι το τουρκικό κράτος και τα απομεινάρια- συμμορίες των ισλαμιστών που ελέγχονται από την τουρκική φασιστική κυβέρνηση Ερντογάν (Κόμματ Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP – Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος MHP). Να τονιστεί πως οι μεγάλες δυνάμεις (Ρωσία, Ιράν, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή ένωση) στηρίζουν την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας είτε πουλώντας όπλα είτε αποσύροντας τις βάσεις τους από τους τουρκικούς στόχους και αφήνοντας τον εναέριο χώρο της ΒΔ Συρίας ελεύθερο για τα τουρκικά βομβαρδιστικά (Αφρίν 2018).

Μια νέα προσπάθεια εισβολής στη Ροζάβα από τις φασιστικές δυνάμεις είναι πολύ πιθανή μέρα με την η μέρα, για τον λόγο αυτό εκτός από τις δυνάμεις υπεράσπισης της επανάστασής οι οποίες έτσι και αλλιώς βρίσκονται σε εγρήγορση, πρέπει και το διεθνιστικό κίνημα αλληλεγγύης να είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να δείξει τα αντανακλαστικά του.

Θέλοντας να στείλουμε ένα σινιάλο αλληλεγγύης στις αντάρτισσες, τους αντάρτες και τους λαούς της Ροζάβα γράφτηκαν συνθήματα σε γειτονιές της Κομοτηνής και σε καταστήματα του Τουρκικού κράτους και κεφαλαίου.