07012014156

Τον Οκτώβριο του 2013 η κατάληψη Rote Flora η οποία υπάρχει από το 1989 υπό την απειλή εκκένωσης ανακοίνωσε τις δράσεις της άμυνα της . Οι “νόμιμοι” ιδιοκτήτες του κτιρίου Kretschmer και ο επενδυτής Gert Baer ήθελαν να διαλύσουν την κατάληψη καθώς σχεδίαζαν  εμπορικές δραστηριότητες σε εκείνη την περιοχή με στήριξη διεθνών επενδυτών. Κάτι το οποίο θα φέρει μεγάλο κέρδος στους μεγαλοεπιχειρηματίες και παράλληλα την καταστροφή της περιοχής και την εξαθλίωση των κατοίκων. Αποκαλώντας τους καταληψίες εγκληματίες και τρομοκρατική οργάνωση ο Kretschmer και ο Gert Baer επιδιώκουν ποινικές διώξεις εις βάρος τους. 

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2013 ο κόσμος  που πλήττεται από τα σχέδια των μεγαλοκαπιταλιστών καθώς και αλληλέγγυος κόσμος, απαντάνε με μαζικές διαδηλώσεις . Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Αμβούργου για να κινητοποιηθούνε ενάντια στην απειλή  εκκένωσης της κατάληψης ROTE FLORA, για το δικαίωμα παραμονής των προσφύγων που απελάυθηκαν το τελευταίο διάστημα, καθώς και για ένδειξη αλληλεγγύης στους εκτοπισμένους κατοίκους του υπό κατεδάφιση συγκροτήματος Esso.  Πολύ γρήγορα η διαδήλωση δέχεται επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής με σπρέι πιπεριού, γκλόπς, χημικά και αντλίες νερού. Το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να σπάει μέσα στην πόλη και οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν σε όλη την περιοχή. Τις επόμενες μέρες και νύχτες συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις με φθορές σε τράπεζες, πολυεθνικές εταιρίες, ακόμα  και επίθεση σε αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί τμήμα του Αμβούργου (Αλτόνα, το Σεντ Πάουλι και την Στέρνσαντσε) ως  “επικίνδυνη περιοχή” με τους μπάτσους να προχωράνε σε εκατοντάδες ελέγχους προσώπων και  δεκάδες εκδώσεις απαγορεύσεις διαμονής.

Εξουσία  και κεφάλαιο, ανεξαρτήτως χώρας και εθνικότητας σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν οτιδήποτε μπορεί  να τους επιφέρει το μέγιστο κέρδος, καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις δασών, υδάτων και  φτάνοντας στο σημείο να διώχνουν κόσμο από τα σπίτια τους προκειμένου να χτίσουν εκεί τα καπιταλιστικά τους παλάτια (εμπορικά κέντρα, γήπεδα κ.α.). Ονομάζουν ανάπτυξη τις λίμνες από κυάνιο, τις τερατογεννήσεις  και τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα.

Τα υγιή κομμάτια αυτής της κοινωνίας που δεν τρώνε το παραμύθι αλλά αντιδρούν σε όλα αυτά , ξυλοκοπούνται, διώκονται, συλλαμβάνονται, βαφτίζονται τρομοκράτες. Με τέτοιου είδους τακτικές, η εξουσία προσπαθεί να καταπνίξει κάθε μορφή αντίδρασης χτυπώντας κατευθείαν στις δομές μας εκκενώνοντας καταλήψεις και ρίχνοντας site αντιπληροφόρησης, σπέρνοντας με όλα αυτά ένα κλίμα τρομοκρατίας.

 Eμείς από την μεριά μας προτάσσουμε την Αυτοοργάνωση,  τις Αντιιεραρχικές δομές και την Αλληλεγγύη για την συνεχή Αναρχική Εξέγερση μέχρι την Επανάσταση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ROTE FLORA ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

                                                                                Αναρχικό Στέκι   UTOPIA A.D.