Την Πέμπτη 5/12/13 άντρες της ασφάλειας πηγαίνουνε στο σπίτι μαθητή λυκείου στη Κομοτηνή για να παραδώσουν χαρτί το οποίο τον καλεί να παρουσιαστεί στις 13/12/13 στον ανακριτή για να δώσει κατάθεση όσο αναφορά τη συμμετοχή του σε διαδήλωση στις Σκουριές Χαλκιδικής στις 21/10/12.
Ένα λεωφορείο διαδηλωτών από Κομοτηνή ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των κατοίκων της Ιερισσού ξεκίνησαν για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση κατά των μεταλλείων. Πριν την Ιερισσό έξω από το χωριό Ολυμπιάδα η αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο το λεωφορείο παίρνοντας τα στοιχεία όλων και κάνοντας δύο προσαγωγές για κατοχή ασφυξιογόνων μασκών.
Κατά τη διάρκεια της πορείας κοντά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ματ, ασφαλίτες κ.τ.λ.) σταμάτησαν τη πορεία των χιλιάδων διαδηλωτών όπου κάποιοι προσπάθησαν να διαπραγματευτούν τη διαδρομής της πορείας και οι υπόλοιποι φώναζαν συνθήματα. Ξαφνικά έπιασε φωτιά στο δάσος πίσω από τη πρώτη διμοιρία την οποία προσπάθησαν να την σβήσουν και σύντομα έφτασε πυροσβεστικό όχημα που την έσβησε καθώς ήταν μικρής έκτασης. Το γεγονός αυτό αποδιοργάνωσε το κόσμο και έδωσε την ευκαιρία στα ματ να επιτεθούν. Ακολούθησε εκτεταμένη χρήση χημικών σε ευθεία βολή, κυνηγητό των διαδηλωτών και επίθεση στα πλάγια της πορείας από διμοιρία που ήταν κρυμμένη.
Μέσα σε αυτόν το πανικό ο μαθητής έχασε το πορτοφόλι του που περιείχε και την ταυτότητα του. Τελικά το πορτοφόλι του βρέθηκε από την αστυνομία και κρατήθηκε όλον αυτό το καιρό και έπειτα από ένα χρόνο και παραπάνω καλείται να απολογηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για ¨απείθεια¨ και ¨στάση¨.
Για ακόμα μία φορά το κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία μιας επιχείρησης καταστρέφοντας ένα ολόκληρο οικοσύστημα και εξουδετερώνοντας οποιαδήποτε τους εμποδίζει, ακόμα και έναν ανήλικο μαθητή.
Αυτή η τακτική της τρομοκρατίας χρησιμοποιήθηκε ενάντια προς όλους τους κατοίκους της Ιερισσού και πρόσφατα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τους αγωνιζόμενους ανθρώπους ως εγκληματική οργάνωση εξισώνοντας τους με την ναζιστική συμμορία της χ.α.
Το σύστημα χρησιμοποιεί τον έλεγχο του φόβου και της τρομοκρατίας μέσω της βίας και των δικαστικών διώξεων έτσι ώστε όποιος διαφωνεί και αντιδρά να φοβάται πλέον και όλο και περισσότεροι να κάθονται απαθείς σε ότι διαφωνούν περιμένοντας μεσσίες να τους σώσουν.
Η αλληλεγγύη και ο συνεχής αγώνας για Γη και Ελευθερία πρέπει να είναι η απάντησή μας, η Ισότητα, ο Σεβασμός , οι Αντιιεραρχικές δομές και η Αυτοοργάνωσή μας.

Υ.Γ. Όσο για την βιαιότητα των μπάτσων αλλά και για των αγώνα κατά των μεταλλείων ενημερωθείτε στο antigoldgr.org και στο utopia-ad.org στη κατηγορία περιβάλλον/ζώα. Ενδεικτικά αναφέρουμε 2 περιστατικά: ματατζής σπάει το μπαμπρίζ αυτοκινήτου 66χρονου και πετά μέσα δακρυγόνο ενώ άλλος αναγκάζει 55χρονη γυναίκα να γονατίσει σπάζοντάς της με κλωτσιά τον αστράγαλο της.

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D.