Ανοιχτό κάλεσμα!

Σήμερα είναι η τρίτη μέρα κατάληψης της περιφέρειας ΑΜ-Θ, η οποία ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας από πρωτοβουλία ντόπιων εργαζόμενων και φοιτητών με στόχο την άμεση απάντηση και αντίδραση απέναντι στο νέο εκτρωματικό μνημόνιο και την έκφραση αλληλεγγύης απέναντι στα θύματα της κρατικής καταστολής. Η κατάληψη δεν αποτελεί ιδιοκτησία κάποιου ορισμένου πολιτικού χώρου, αλλά οφείλει να αποτελέσει κεκτημένο ολόκληρης της κοινωνίας της Κομοτηνής. Οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά και υπάρχει απόλυτη ισοτιμία για όποιον συμμετέχει στη συνέλευση.

Ακόμα και όσοι πίστεψαν ότι η μη εκλεγμένη κυβέρνηση Παπαδήμου θα αποτελούσε εγγύηση για μία «εθνική» πολιτική και ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον για τη χώρα συνειδητοποίησαν με την ανακοίνωση των νέων μέτρων πως άλλαξαν μόνο τα πρόσωπα και όχι οι πολιτικές. Η νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί τη συνέχεια της μεγαλύτερης επίθεσης που έχουν δεχθεί εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στην Ελλάδα, καθώς στο στόχαστρο μπαίνουν πάλι οι εργασιακές σχέσεις, οι συντάξεις, ο κατώτατος μισθός και οι απολύσεις στο δημόσιο μέσα από καταργήσεις φορέων (πχ. Εργατική εστία). Το θέμα δεν είναι όπως τόνιζε ο κύριος Παπαδήμος ότι τα ράφια στα supermarket θα είναι άδεια, αλλά το γεγονός ότι είναι γεμάτα σε αντίθεση με τις τσέπες των πολιτών που έχουν αδειάσει.

Η τοπική κοινωνία της Κομοτηνής νιώθει στο πετσί της τις συνέπειες των νέων μέτρων. Η αντίδραση απέναντι σε αυτά είναι όμως εγκλωβισμένη και περιορισμένη, εφόσον έχει  ανατεθεί σε μία μερίδα συνδικαλιστών που είτε αδιαφορούν για το σύνολο είτε εξυπηρετούν κομματικά ή άλλης μορφής συμφέροντα. Για αυτό το λόγο καλούμε άμεσα, μέσα στην κατάληψη της περιφέρειας σε συνέλευση στις 16:00 για συγκρότηση ενός σταθερού σώματος παρέμβασης στην Κομοτηνή αποτελούμενο  από εργαζόμενους, φοιτητές, άνεργους και όποιον άλλον πλήγεται από τη σημερινή κατάσταση. Στόχος είναι η κοινωνία της Κομοτηνής να πάρει την κατάσταση στα χέρια της μακριά από τη διαμεσολάβηση συνδικαλιστικών ή κομματικών φωστήρων.

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΙΣ 16:00 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜ-Θ