Μετά την εκκένωση και καταστροφή του χώρου όπου στεγάζετε η κατάληψη μας UTOPIA A.D.,  τα παιδάκια της κυβερνητικής φοιτητικής παράταξης, η λεγόμενη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (Δεν Αρνηθήκαμε Ποτέ Να Δημιουργήσουμε Φασιστικό Καθεστώς), προέβησαν σε πανηγυρική ανακοίνωση ως αναφορά την εκκένωση, μιλώντας για γκετοποίηση, επιστροφή στην κανονικότητα και δηλώνουν υποκριτικά πως η πρότασή τους για την κατάργηση του ασύλου έγινε με μόνο γνώμονα την επιστροφή των σχολών στους φοιτητές, στους καθηγητές και το προσωπικό τους!

Εμείς θέλουμε να δηλώσουμε προς όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, καθώς και τις καθηγήτριες, τους  καθηγητές και το προσωπικό,  πως η κανονικότητα του κράτους και της ακροδεξιάς νεοφιλελεύθερης  κυβέρνησης της ΝΔ καθώς και του ποιμνίου αυτής,  δεν επέστρεψε ούτε και πρόκειται να επιστρέψει.

Η κανονικότητα των πανεπιστημίων είναι αλληλένδετη με τις καταλήψεις στις οποίες στεγάζουμε τις ιδέες και τις επιθυμίες μας. Συμμετέχουμε στους αγώνες για την αναβάθμιση της παιδείας, έτσι  ώστε να είναι προσβάσιμη η μόρφωση για όλους δωρεάν και όχι για τους λίγους εκλεκτούς. Γνωρίζουμε πως η δράση μας όλα αυτά τα χρόνια από το 2003 ενοχλεί συγκεκριμένους ανθρώπους γιατί προάγουμε την αυτοοργάνωση, την αυτοδιαχείριση, την αξιοπρέπεια και όχι την υποταγή στην ιεραρχία, τις ανισότητες και τα ρουσφέτια του συστήματος που συντηρούν οι συγκεκριμένοι.  

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι μας στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και στην τοπική κοινωνία. Είμαστε παρόντες σε όλους τους τοπικούς αγώνες, ενώ παράλληλα πραγματοποιούμε δεκάδες εκδηλώσεις, προβολές και συναυλίες προάγοντας την αυτοοργάνωση. Έξω από το στέκι του “τρόμου”,  στο κιόσκι το οποίο φτιάξαμε, καθημερινά κάθονταν δεκάδες φοιτήτριες και φοιτητές, ενώ στο γήπεδο μπάσκετ το οποίο συντηρήσαμε (γραμμές, διχτάκια) όποτε το επιτρέπει ο καιρός δεκάδες νέοι άνθρωποι ντόπιοι και φοιτητές παίζουν μέχρι και μεταμεσονύκτια, δίνοντας και αυτοί με τον τρόπο τους ζωντάνια στα πανεπιστήμια αποδεικνύοντας πως ούτε γκετοποίηση υπάρχει, ούτε τραμπουκισμοί, ούτε φόβος.

Οι μόνοι τραμπούκοι στα πανεπιστήμια είναι οι υπάλληλοι  της δαπ-νδφκ  οι οποίοι παραβρίσκονται σε κάθε γενική συνέλευση και εκλογές, τραμπουκίζοντας όποιον τους υποδεικνύουν οι αρχηγοί της κυβερνητικής φοιτητικής παράταξης (δαπ-νδφκ). Το μόνο που υπερασπίζετε η δαπ-νδφκ, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις η καταστολή και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με μόνο γνώμονα την κομματική γραμμή.

Φυσικά αυτά τα ευαισθητοποιημένα παιδάκια που δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω για τα δικαιώματά τους, δεν βγάζουν ούτε κουβέντα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις εστίες, το λίγο φαγητό αμφιλεγόμενης ποιότητας -η λέσχη σίτισης των εστιών δίνει ταπεράκια φαγητού μαγειρεμένο αλλού γιατί οι εγκαταστάσεις κρίθηκαν ακατάλληλες- τις σχολές που εδώ και πάνω από δεκαπέντε χρόνια στεγάζονται σε προκάτ ενώ τα κτίρια της παλιάς νομικής και ο προαύλιος χώρος βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Αντί αυτού πανηγυρίζουν για την κατάργηση του ασύλου.  Αυτοί που φοβούνται να περάσουν από το προαύλιο της παλιάς νομικής μάλλον θα χουν κάποιο λόγο οπότε καλά κάνουν και φοβούνται.

Φημολογείται πως έχουμε δημοκρατία, άρα δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης  του ασύλου και πως δεν εμποδίζεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Ένας κατειλημμένος χώρος στα πανεπιστήμια (μιας και μιλάμε για πανεπιστήμια) στεγάζει συγκεκριμένες πολιτικές ιδέες και από αυτές ζωντανεύει. Η εκκένωσή του, πόσο μάλιστα και η καταστροφή του, συνιστούν κατάλυση της δημοκρατίας. Άρα για ποια δημοκρατία μιλάμε; Για ποια κανονικότητα;  

Στη δική μας κανονικότητα η κατάληψη του Αναρχικού Στεκιού UTOPIA A.D αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των σχολών της παλιάς νομικής και οι Αναρχικές ιδέες αναπόσπαστο κομμάτι του φοιτητικού κινήματος. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΜΠΡΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.