Ανακοίνωση: 6 χρόνια από την απελευθέρωση του Kobanê,

26 Ιανουαρίου 2021

–Το Kobanê και η Rojava δεν έπεσαν τότε, δεν θα πέσουν ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον! –

Η 26η Ιανουαρίου 2015 είναι μια ημερομηνία την οποία οι άνθρωποι του Kobanê, της Rojava και της ευρύτερη περιοχής αλλά και σε όλο τον κόσμο δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Εκείνη την ημέρα, το Kobanê άφησε για πάντα ένα σημαντικό σημάδι στο κοινό επαναστατικό μας τοπίο. Έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο ως σύμβολο για την κοινή μας αντίσταση, τον κοινό αγώνα μας και ως μια συλλογική κοινή νίκη ενάντια στο φασισμό. Για την γυναικεία απελευθέρωση, τη ριζοσπαστική δημοκρατική και οικολογική ζωή που υπερασπίζεται συνεχώς εν μέσω χάους, πολέμου και καταστροφής η οποία προκαλείται από την κρίση που μαστίζει το σύστημα των εθνών κρατών της καπιταλιστικής νεωτερικότητας.

Πριν από 6 χρόνια, μετά από 134 ημέρες σκληρών μαχών και με την ηρωική θυσία των μαρτύρων μας, ηττήθηκε το Ισλαμικό Κράτος στο Kobanê. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014, οι δολοφονικές και φασιστικές συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους προέλαυναν από όλες τις πλευρές προς την πόλη του Kobanê προκειμένου να επεκτείνουν το αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο τους, το οποίο υποστηριζόταν εξ αρχής από το φασιστικό τουρκικό κράτος. Ωστόσο, η ηρωική αντίσταση και ο κοινός αγώνας των χιλιάδων μαχητριών και μαχητών των Γυναικείων και των Λαϊκών Μονάδων Προστασίας, YPJ και YPG, του λαού του Kobanê, των διαφόρων αντιστεκόμενων σε όλα τα τμήματα του Κουρδιστάν, όπως οι ανθρώπινες ασπίδες στα σύνορα του Bakur (Βόρειο Κουρδιστάν) και τα εκατομμύρια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, όλοι μαζί, πέρα από σύνορα, οδηγηθήκαμε σε μια κοινή νίκη, την υπεράσπιση της επανάστασης της Rojava/ΒΑ Συρίας.

Ειδικά σε περιόδους συνεχούς αυξανόμενης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, κρατικού ελέγχου και καταπίεσης καθ’ όλη τη διάρκεια και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, ο λαός της Rojava/ΒΑ Συρίας παρέχει πολύ πρακτικές απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της εποχής μας και οι κοινές μας νίκες δίνουν ελπίδα σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, ο πόλεμος και το χάος τροφοδοτούνται καθημερινά και οι φασιστικοί, καπιταλιστικοί και ιμπεριαλιστικοί εχθροί αυτής της επανάστασης την θέτουν σε κίνδυνο και επιτίθενται συνεχώς στις κοινές μας νίκες και ελπίδες. Από το 2016, το φασιστικό τουρκικό κράτος, υπό την ηγεσία του δικτάτορα Ερντογάν μαζί με τους ισλαμιστές συμμάχους του, έχει επανειλημμένα εισβάλει σε απελευθερωμένες περιοχές της Rojava/BA Συρίας και αυτή τη στιγμή έχει υπό την κατοχή του μεγάλα τμήματα από το Afrin έως τη Serêkaniyê. Ο καθημερινός πόλεμος και οι συνεχείς επιθέσεις γενοκτονίας ενάντια σε όλα τα μέρη της Rojava, όπως στην περιοχή του Afrin, της Ain Issa, του Kobanê, του Tel Temir, καθώς και σε άλλες περιοχές πέρα από τη Rojava, όπου οι άνθρωποι εργάζονται για την οικοδόμηση μιας ελεύθερης και αυτόνομης ζωής, δείχνει ξεκάθαρα ότι το τουρκικό φασιστικό κράτος – το οποίο συνεχώς επαναφέρει τις Ισλαμικές του συμμορίες – δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει, αλλά στοχεύει στο να εξοντώσει εντελώς τις κοινές μας νίκες, την ελπίδα μας για ελευθερία, την επανάσταση μας.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, από το ΝΑΤΟ μέχρι τη Ρωσική Ομοσπονδία, από κοινού με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις πολυεθνικές εταιρείες, όχι μόνο αδρανούν, αλλά νομιμοποιούν τον τουρκικό φασισμό μέσω της πολιτικής, οικονομικής, διπλωματικής και στρατιωτικής τους στήριξης προς το καθεστώς της Άγκυρας, επωφελούμενοι από τις επιθέσεις εναντίον του λαού και της επανάστασης της Rojava και ολόκληρου του Κουρδιστάν.

Οι άνθρωποι στη Ροζάβα και το Κουρδιστάν δείχνουν συνεχώς ηρωική αντίσταση σε αυτές τις συνεχιζόμενες επιθέσεις και δεν σταματούν να οικοδομούν και να υπερασπίζονται την κοινή μας επανάσταση. Η διεθνής υποστήριξη του τουρκικού φασισμού πρέπει να πολεμιέται συνεχώς και παντού. Οι διαμαρτυρίες μας πρέπει επίσης να γίνουν μια μόνιμη πολιτική αντίσταση ως αντιφασιστές που είμαστε, με αποφασιστικότητα, για να υπερασπιστούμε την επανάστασή μας.

Συνεπώς, συνεχίζουμε να κινητοποιούμαστε, να οργανωνόμαστε και να αναλαμβάνουμε δράση (με τη μορφή του αποκλεισμού, της κατάληψης, της διατάραξης), συνεχίζουμε να κάνουμε περαιτέρω βήματα προς το τσάκισμα του τουρκικού φασισμού μια για πάντα. Συνεχίζουμε να χτίζουμε τις δομές που μας δείχνει η Rojava, παρά τις δυσκολίες από όλες τις κατευθύνσεις και να υπερασπιζόμαστε τις σκληρά κερδισμένες νίκες όπως έγινε πριν από 6 χρόνια στη μάχη του Kobanê. Συνεχίζουμε κάνοντας αυτή την επανάσταση δική μας, συνεχίζοντας τον αγώνα. Πολλά έχουν ήδη κερδηθεί από τη μάχη του Kobanê και πολλά περισσότερα θα κερδηθούν συνεχίζοντας μαζί σε αυτό το μονοπάτι!

Το Kobanê και η Rojava δεν έπεσαν τότε, δεν θα πέσουν ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον!

Η επανάσταση στη Μέση Ανατολή θα κερδίσει – ο φασισμός θα τσακιστεί!

Ζήτω η Διεθνιστική Αλληλεγγύη!

#RiseUp4Rojava

#SmashTurkishFascism

#RiseUpAgainstFascism

#BijiBerxwedanaKobane

Καμπάνια RiseUp4Rojava

26 Ιανουαρίου 2021