ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “Ο ΧΡΟΝΟΣ”

     ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Στις 18/9 κατά την διάρκεια της πορείας μνήμης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα ναζιστικά σκουπίδια, ”δημοσιογράφος” του Χρόνου προσπάθησε να εισχωρήσει στο σώμα της πορείας για να βγάλει κοντινές φωτογραφίες. Όταν του ζητήθηκε από συντρόφους να σταματήσει να βγάζει φωτογραφίες και να φύγει αυτός έκανε το ακριβώς αντίθετο. Με περίσσιο θράσος προκαλούσε και γινόταν όλο και πιο εριστικός με αποτέλεσμα σύντροφοι να τον ακινητοποιήσουν και να του αποσπάσουν την φωτογραφική μηχανή από τα χέρια. Αφού πάρθηκε η κάρτα μνήμης του επιστράφηκε η μηχανή και εκδιώχθηκε από το σώμα της πορείας. Ο επίδοξος μπογδανάκος, ”δημοσιογράφος” του Χρόνου καθώς αποχωρούσε συνέχισε να βρίζει και να απειλεί με μηνύσεις τρέχοντας προς τους αστυνομικούς οι οποίοι από απόσταση παρακολουθούσαν το περιστατικό.

Μετά την λήξη της πορείας επιστρέψαμε στην κατάληψή μας στην Π. Νομική όπου μετά από λίγη ώρα δεχθήκαμε επίσκεψη από την προϊστάμενη του μπογδανάκου και αρχισυντάκτρια της εφημερίδας ”ο Χρόνος”, Δήμητρα Σιμεωνίδου. Όπως μας είπε και η ίδια νιώθει υπεύθυνη για τον υφιστάμενό της μπογδανάκο και ήρθε να ενημερωθεί για το συμβάν.

Αφού την ενημερώσαμε για το περιστατικό και τις κάναμε σαφές για πολλοστή φορά πως η εφημερίδα της μας είναι ανεπιθύμητη, την ρωτήσαμε για το αν το θράσος και η εριστική συμπεριφορά είναι τακτική της εφημερίδας. Επίσης σε αναφορά μας για την συνεργασία την εφημερίδας με την ΕΥΠ και την αστυνομία και την κατ εξακολούθηση ανάρτηση προσώπων διαδηλωτών στο διαδίκτυο απαντούσε ”δεν ξέρω, δεν γνωρίζω”.

Όταν η κουβέντα έφτασε στην κάρτα μνήμης που αποσπάστηκε από την φωτογραφική μηχανή και την οποία ψάχνει, την ζήτησε από εμάς, καθώς όπως λέει πριν έρθει σε εμάς πέρασε από το ADELANTE και της υπέδειξαν το δικό μας στέκι ως τους κατόχους της. Από ότι αποκαλύφθηκε άλλη μία τακτική της εν λόγω εφημερίδας είναι και το ”ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα” χρησιμοποιώντας ψέματα και δημιουργώντας ίντριγκες.

Η εφημερίδα ”ο Χρόνος” δημιουργήθηκε το 1964 επί βασιλείας του Κωνσταντίνου Β’ και συνεχίστηκε ομαλά κατά την διάρκεια της δικτατορίας. Στα 53 χρόνια λειτουργίας της βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε εξουσία. Βασιλεία, Δικτατορία, Μεταπολίτευση, Μνημονιακές κυβερνήσεις, Τρόικα. Το περιεχόμενό της είναι γεμάτο κουτσομπολιά ανακρίβειες και εθνικιστική προπαγάνδα με δημοκρατικό προσωπείο. Ακόμα και στα σοβαρά τους άρθρα επιμελούνται πάντα τις πικάντικες λεπτομέρειες.

Στη βία που συνεχώς αναφέρει ο Χρόνος πως δέχθηκε ο μπογδανάκος τους, απαντάμε πως πολύ θα ήθελε να του είχε ασκηθεί πραγματική βία μπας και γίνει ήρωας. Ανταυτού αρκεστήκαμε στην εκδίωξη του σαν ένα παράσιτο. Δεν αναγνωρίζουμε κατοχυρωμένα δικαιώματα και ελευθερίες στον τρόπο δράσης μας. Λειτουργούμε με βάση την αναρχική μας ηθική και την αλήθεια η οποία από μόνη της είναι επαναστατική. Δεν αναγνωρίζουμε βασιλείς και ήρωες όπως αυτοί στην γεμάτη έπαρση και υπεροψία ανακοίνωσή τους, αλλά και δεν ξεχνάμε τα άρθρα τους τον Δεκέμβρη του 2008 με την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που προέτρεπαν σε βία τους ντόπιους κατοίκους κατά των φοιτητών ούτε την συνεργασία τους με ασφαλίτες και άλλων φασιστοειδών για την διάδοση ψευδών ενημερώσεων για τον υποτιθέμενο ερχομό πούλμαν με αναρχικούς με άγριες διαθέσεις!! Η λαϊκίστικη αυτή φυλλάδα δεν δημοσιογραφεί για να είναι επιθυμητοί σε κάποιους, εκτός αν αυτοί οι κάποιοι έχουν σχέση ή είναι εξουσία, όποια και αν είναι αυτή.

Είναι επιλογή του κάθε συντρόφου ποιον τρόπο θα διαλέξει για να προστατευτεί από τους πολυάριθμους ρουφιάνους και ασφαλίτες που κυκλοφορούν στις μέρες μας, Και το αν κρυβόμαστε ή όχι το έχουμε αποδείξει με τις πολυάριθμες δημόσιες δράσεις μας και την συμμετοχή μας στους τοπικούς αγώνες και τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Άλλοι κρύβονται πίσω από αστυνομικές δυνάμεις και απειλές για μηνύσεις.

Λαϊκίστικος εθνικιστικός λόγος, ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο τα οποία έχουν βοηθήσει στην στοχοποίηση και δίωξη διαδηλωτών, συνεργασία με την ΕΥΠ και την αστυνομία και προπαγάνδα εναντίον όσων αντιστέκονται δυναμικά, αυτό υπηρετεί η συνείδηση και η δουλειά τους.

ΥΓ1: Στα σημαντικότερα γεγονότα των πολεμικών ρεπορτάζ που ευτυχώς δεν δέχθηκαν να κατεβάσουν τις κάμερες πληροφορήθηκε όλη η κοινωνία της Θράκης για το αίσιο τέλος επιχείρησης απεγκλωβισμού περιστεριού από δέντρο.

ΥΓ2: Όταν αναφέραμε στην αρχισυντάκτρια για την συνεργασία μιας πρώην δημοσιογράφου της εφημερίδας με την ΕΥΠ απάντησε πως ”αυτή έφυγε”, προσπαθώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες της εφημερίδας λες και η υπάλληλος δρα αυτόνομα.

                                                  ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Αναρχικό Στέκι UTOPIA AD