Αναστολή της ποινής για την Carmen και τον Carlos. Ο αγώνας για τα δικαιώματα όλων δεν είναι έγκλημα!

Στη γενική απεργία στις 29 Μαρτίου του 2012, το κίνημα 15Μ της Γρανάδας οργάνωσε πορεία προπαγάνδας στους δρόμους της πόλης διεκδικώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων στον αγώνα ενάντια στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις της εκτελεστικής εξουσίας. Πλήθος κόσμου βγήκε εκείνη την ημέρα να φωνάξει ‘ζήτω ο αγώνας των εργαζομένων!’ καλώντας τα καταστήματα να κλείσουν ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την ημέρα απεργίας. ‘Κλείσε και τελείωσε!’ φώναζαν στα σημεία από τα οποία περνούσαν, φράση η οποία δεν είχε τις ίδιες επιπτώσεις για όλους.

Ο Carlos και η Carmen εντοπίστηκαν τυχαία από την αστυνομία, δίνοντας τα στοιχεία τους, στην έξοδο του μπαρ ‘La Champangería’ το οποίο δεν έκλεισε τις πόρτες του, στο εσωτερικό του δεν υπήρξαν απειλές ούτε βίαιη συμπεριφορά και δεν εμποδίστηκε κανένας να εργαστεί κατά τη διάρκεια της πορείας. Αργότερα, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος κατέθεσε καταγγελία και μήνες μετά, το Μάιο του 2013, ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο μία ‘υποδειγματική ποινή, όχι μόνο για εκείνους, αλλά και για οποιονδήποτε πράττει κάτι ανάλογο’, κάτι που είναι ενάντια στο δίκαιο. Τέλος, ο δικαστής τους καταδίκασε σε 3 έτη και μία ημέρα φυλάκιση για ένα ‘έγκλημα κατά του δικαιώματος των εργαζομένων’, όταν, παραδόξως, αυτοί βγήκαν στο δρόμο για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα αυτά και δεν εμπόδισαν σε κανέναν την εργασία. Τώρα, η απολογία που κατέθεσαν ο Carlos και η Carmen απορρίφθηκε από την Audiencia Provincial de Granada, επιβεβαιώνοντας τη δικαστική απόφαση, που βασίζεται αποκλειστικά στη μαρτυρία της ιδιοκτήτριας του μπαρ, χωρίς κανέναν άλλο μάρτυρα ή αποδεικτικά στοιχεία.

Θυμίζουμε πως δεν είναι μία μεμονωμένη περίπτωση, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε πολιτικές δίκες για τη συμμετοχή τους στη Γενική Απεργία της 29Μ για το ίδιο ‘αδίκημα’. Επιπλέον, πολλοί έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε απεργίες, όπως οι Ana και Tamara ή οι Serafín και Carlos στη Γαλικία, Koldo στη Rioja, και ούτω καθεξής, όλοι καταδικασμένοι χωρίς απόδειξη ενοχής. Το 2014 υπάρχουν πάνω από 40 ανοικτές ποινικές υποθέσεις  κατά ατόμων για συμμετοχή σε απεργίες, συγκεντρώνοντας συνολικά πάνω από 140 έτη φυλάκισης των αιτήσεων για ποινική δίωξη. Δεν ξεχνάμε τους Miguel και Isma, που είναι πάνω από δύο μήνες προφυλακισμένοι μετά τις διαδηλώσεις στη Μαδρίτη της 22Μ φέτος.

Γνωρίζουμε πως οι εισαγγελείς λαμβάνουν εντολές να οδηγούν στο δικαστήριο την αστυνομική καταστολή των δρόμων, χωρίς αμφιβολία γινόμαστε μάρτυρες μίας δίωξης ενάντια στις κινητοποιήσεις και στους κοινωνικούς αγώνες από τα αυταρχικά καθεστώτα: Νόμος δικαστικών εξόδων, το σχέδιο τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα, ο νέος νόμος για την ασφάλεια του πολίτη και ο νόμος Ιδιωτικής Ασφάλειας, κλπ. Ξέρουμε πως είναι μία σχεδιασμένη στρατηγική ενάντια στο λαό και στα κινήματα που βγαίνουν να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, έχουμε περάσει από την οικονομική και διοικητική καταστολή, μέσω των προστίμων, στη στέρηση της ελευθερίας με την καταδίκη σε χρόνια φυλάκιση.

Σήμερα υπεγράφη η καταδίκη του Carlos και της Carmen. Αύριο θα συνεχίσουν στη φυλακή κάποιοι σύντροφοι και άλλοι θα είναι έτοιμοι να μπουν. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσουμε την καταστολή.

 

Καταγγέλλουμε τη στρατηγική της καταστολής και την ποινικοποίηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας και απαιτούμε την αθώωση των κατηγορουμένων και την απελευθέρωση των φυλακισμένων συντρόφων!

 

ΑΓΩΝΑΣ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ!

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ CARLOS ΚΑΙ ΤΗΣ CARMEN!

 

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕYΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ!!!