Σε μια περίοδο όπου η κοινωνία πλήττεται καθημερινά λόγω της υγειονομικής και της οικονομικής κρίσης που επιφέρει ο covid-19 και με την φασιστική συμμορία της Νέας Δημοκρατίας να έχει την εξουσία, η ανάγκη για αντεπίθεση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Η ΣΑΚ (Συσπείρωση Αναρχικών Κομοτηνής) είναι μία νέα συνέλευση που απαρτίζεται από αναρχικούς και αναρχικές από διαφορετικές τάσεις της αναρχίας. Καθώς η ηττοπάθεια, η απάθεια και οι μικροαστικές λογικές κυριαρχούν στην τοπική κοινωνία της Κομοτηνής , η ενοποίηση των ριζοσπαστικών δυνάμεων της πόλης είναι πλέον απαραίτητη. Έτσι λοιπόν , αφήνουμε τις πολιτικές διαφωνίες, ξεφεύγουμε από μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και δημιουργούμε ένα κοινό μέτωπο αντιλαμβανόμενοι , ότι πιο πολλά μας ενώνουν , παρά μας χωρίζουν. Έτσι ως ΣΑΚ , ο σκοπός μας είναι η εναντίωση απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο μέσα από τον πολύμορφο αναρχικό αγώνα , ο πολλαπλασιασμός των πεδίων παρέμβασης και και η διάδοση του αναρχικού λόγου.

Η συνέλευσή μας στεγάζεται στην Κατάληψη UTOPIA A.D. ,δίνοντας την επιλογή σε οποιαδήποτε ατομικότητα διαθέτει ριζοσπαστικές ιδέες, να έρθει να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες και γιατί όχι να συνδιαμορφώσουμε και να συμπορευτούμε στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας.

«Εμείς οι αναρχικοί δεν θέλουμε να απελευθερώσουμε τους ανθρώπους . Θέλουμε οι άνθρωποι να απελευθερώσουν τους εαυτούς τους».

                                                                Ερρίκο Μαλατέστα

Συσπείρωση Αναρχικών Κομοτηνής