04-Αλληλεγγύη-στους-αναρχικούς-απεργούς-πείνας-στη-Χιλή-Μάιος-20151

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 συλλαμβάνονται στο Σαντιάγο της Χιλής οι αναρχικοί Χουάν Φλόρες, Νάταλυ Καζανόβα και Γκιγιέρμο Ντουράν, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση στον σταθμό του μετρό Λος Ντομίνικος (13/7/2014) και στη βομβιστική επίθεση πλησίον του σταθμού του μετρό Εσκουέλα Μιλιτάρ, ενέργειες που ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Χιλής, καθώς και για τη συντονισμένη επίθεση στο 39ο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Ελ Μπόσκε και στο 1ο αστυνομικό τμήμα του Σαντιάγο που έλαβε χώρα στις 11 Αυγούστου 2014 και την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η Διεθνής Συνωμοσία για την Εκδίκηση. Δίχως να σκύψουν στιγμή το κεφάλι μπροστά στον εξουσιαστικό οχετό, απορρίπτουν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ δηλώνουν εχθροί κάθε μορφής εξουσίας και αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους ως μέρος μιας ευρύτερης ανταγωνιστικής προς την κυριαρχία κοινότητας αγώνα. Ο Χουάν και η Νάταλυ προφυλακίζονται (η Νάταλυ παραμένει σε καθεστώς απομόνωσης στις γυναικείες φυλακές του Σαν Μιγκέλ έκτοτε), ενώ ο Γκιγέρμο τίθεται σε πλήρη κατ’ οίκον περιορισμό. Στις αρχές Απρίλη 2015 συλλαμβάνεται και προφυλακίζεται ο αναρχικός Ενρίκε Γκουσμάν, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα στήριζε με τακτικές επισκέψεις τα συντρόφια του.

Σε απάντηση οι 4 σύντροφοι ανακοίνωσαν στις 14 Απρίλη 2015 την έναρξη απεργίας πείνας, βάζοντας τα σώματά τους ως οδόφραγμα μπροστά στην κρατική καταστολή. Ο Ενρίκε ανέστειλε την απεργία του στις 23/4, λόγω σωματικής και ψυχικής καταπόνησης, ενώ οι Χουάν, Νάταλυ και Γκιγέρμο συνεχίζουν με τα παρακάτω αιτήματα:

Την παύση των τραμπουκισμών, των εκφοβισμών, των διώξεων εναντίον των συγγενών, των φίλων και των συντρόφων τους.
Τον τερματισμό των επιθέσεων ενάντια στον Χουάν Φλόρες και τη Νάταλυ Καζανόβα από τους δεσμοφύλακες.
Τον καθορισμό της επιστημονικής εγκυρότητας στοιχείων με βάση το DNA και την παύση αδιάκριτης χρήσης των ευρημάτων γενετικού υλικού ως αποδεικτικό στοιχείο κατηγορίας.
Την άμεση απελευθέρωση του συντρόφου Ενρίκε Γκουσμάν.
Τη λήξη του ταπεινωτικού καθεστώτος απομόνωσης, στο οποίο βρίσκεται η Νάταλυ Καζανόβα, και τη μεταγωγή της σε άλλη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών του Σαν Μιγκέλ, όπου να έχει επαφή με άλλες συγκρατούμενες και περισσότερες ώρες προαυλισμού.

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ, Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ

GUERRA CONTINUA CONTRA TODA FORMA DE PODER

(ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ)

NUESTRA MENTE ESTA CON USTEDES, CAMARADAS

(Ο ΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΧΙΛΗ, ΟΡΘΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ

Αναρχική μαθητική ομάδα Αντιεκπαιδευτική Επίθεση

πηγή: inter arma