Κομοτηνή αφισοκόλληση και μοίρασμα κειμένου για την επιχείριση SCRIPTA MANENT

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ”ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ”

Στις 2 Ιουνίου 2017, η πολιτική αστυνομία DIGOS, με εντολή του εισαγγελέα του Τορίνου Ρoμπέρτο Μ. Σπαραγάννα, ξεκίνησε τις ειδοποιήσεις εναντίον του συντρόφου Omar Nioi και εναντίον έξι άλλων αναρχικών συντρόφων, σχετικά με μια νέα έρευνα.

Εν συντομία, πρόκειται για την λήξη της έρευνας και για ένα νέο αίτημα, παράλληλα με την επιχείρηση Scripta Manent, εστιάζοντας την προσοχή τους στις αναρχικές ιστοσελίδες RadioAzione, Anarhija.info και Croce Nera Anarchica. Όσων αφορά το περιοδικό Croce Nera Anarchica, είναι επίσης στοχοποιημένο, η εκτύπωση και η διανομή του, μερικά από τα ιδιαίτερα κείμενα του και όποιος διοργάνωσε τις παρουσιάσεις του στην Ιταλία.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής: 270bis (ανατρεπτική ενότητα με σκοπό την τρομοκρατία) σε συνδυασμό με τους αναρχικούς συντρόφους που συμπεριλαμβάνονται στο πρώτο μέρος της επιχείρησης Scripta Manent για τα ίδια πράγματα και το 414 του ποινικού κώδικα (εγκληματική παράκληση, πάντα με σκοπό την τρομοκρατία), τον παράνομο Τύπο, τις μεταφράσεις κειμένων, την προετοιμασία, την υποκίνηση, την υπεράσπιση εγκληματικών πράξεων, την επινόηση και τη διάδοση μέσω των ιστοτόπων και περιοδικών αντιληροφόρησης «εξέγερσης-ένοπλου αγώνα», συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη των φυλακισμένων συντρόφων. Επιπλέον, δύο άλλοι σύντροφοι κατηγορούνται βάσει του άρθρου 280 (επίθεση με σκοπό την τρομοκρατία) για την επίθεση εναντίον του δικαστηρίου της Civitavecchia στις 12 Ιανουαρίου 2016 που υπογράφηκε από τον πυρήνα “Pyrotechnical committee for an extraordinary year F.A.I.-F.R.I..”.

Επιπλέον, στις 5 Ιουνίου, κατά την πρώτη ακρόαση για την επιχείρηση “Scripta Manent”, το σκουπίδι ο Σπαραγάννα ζήτησε να συγχωνευθούν οι δύο γραμμές έρευνας, ολοκληρώνοντας το αρχείο της υπόθεσης το ίδιο πρωί. Ως εκ τούτου, η πρώτη ακρόαση αναβλήθηκε για τις 27 Ιουνίου.

Είναι προφανείς οι προθέσεις: να κάνουν τα πάντα για να απομονώσουν τους φυλακισμένους αναρχικούς συντρόφους και εκείνους που εκφράζουν συγκεκριμένες θέσεις στα δικά τους περιοδικά.

Την τακτική της ιταλικής δικαιοσύνης-μαφίας προσπάθησε να μιμηθεί ο αποτυχημένος υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος πλέον σαν υπουργός δικαιοσύνης επιχείρησε να αναβαθμίσει εκ νέου τον τρομονόμο (187, 187Α). Πιο συγκεκριμένα δεν είναι αρκετή η ποινικοποίηση των συγγενικών και φιλικών σχέσεων και ως εκ τούτου γίνεται μια προσπάθεια φίμωσης της αλληλεγγύης και πάταξης κάθε λόγου άρα και κάθε μέσου αντιπληροφόρησης το οποίο στηρίζει και προπαγανδίζει δημόσια τον αναρχικό λόγο και την πράξη του.

Αν και τελικά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποσύρθηκε προς το παρών, λόγο έντονων αντιδράσεων, περιμένουμε να εμφανιστεί ένας καινούργιος επίδοξος νομοθέτης ο οποίος θα ακολουθήσει κατά γράμμα το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που υφίσταται από το 2008 όσο αναφορά την καταστολή της ”τρομοκρατίας”.

Από τις απαρχές των έντονων τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Δύση από το ISIS που παρουσιάστηκε ως συνεχιστής της Αλ-καιντα, οι εξουσιαστές των δυτικών κρατών έθεσαν σε εφαρμογή αντιτρομοκρατικές νομοθεσίες και με το πρόσχημα της ασφάλειας των πολιτών δημιούργησαν ένα κοινωνικό μοντέλο τρόμου και ελέγχου. Παρατηρείται μια προσπάθεια σε όλη την Ευρώπη σύγχυσης των τυφλών τρομοκρατικών χτυπημάτων θρησκευτικού χαρακτήρα από εξτρεμιστικές θρησκευτικές οργανώσεις με την πολιτική ένοπλη δράση με κρατικούς και εξουσιαστικούς στόχους που ουδεμία σχέση έχουν με τυφλά χτυπήματα και παράπλευρες απώλειες.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΟΚΩΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Scripta Manent

ΖΗΤΩ Η FAI/IRF

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.