PICT0011

Μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού ξεκινάει ένας τηλεοπτικός οχετός προπαγάνδας. Τα ΜΜΕ πιστά στον ρόλο τους κάνουν λόγo για έναν εκτελεστή, έναν δολοφόνο, έναν τρομοκράτη. Δεν λείπουν και τα σενάρια περί συνεργασίας του με την Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, με σκοπό να τον συνδέσουν με τον αναρχικό χώρο νομιμοποιώντας έτσι τις επικείμενες εισβολές σε σπίτια συντρόφων.

Λίγες μέρες αργότερα ο Χ. Ξηρός δημοσιεύει ένα κείμενο και ένα video όπου μιλάει για τα προβλήματα και την άθλια κατάσταση που βιώνει μεγάλο μέρος της κοινωνίας, καλώντας παράλληλα ακροαριστερούς αλλά και αναρχικούς που συμμετέχουν και στηρίζουν το αντάρτικο πόλης, να συσπειρωθούν προκειμένου να επιτεθούν ενωμένοι στην εξουσία και το κεφάλαιο.

Το κράτος καταλαβαίνοντας πως τα λεγόμενα του εκφράζουν και αντικατοπτρίζουν την βιοτική κατάσταση μεγάλου μέρους της κοινωνίας βάζει μπροστά μια μεγάλη τρομοεπιχείρηση. Έτσι λοιπόν έχουμε δεκάδες εισβολές σε σπίτια αναρχικών άλλοτε για ανώνυμες καταγγελίες, άλλοτε ψάχνοντας όπλα και πυρομαχικά και άλλοτε για πληροφορίες υπόθαλψης του Ξηρού. Αποτέλεσμα δεκάδες σύντροφοι να χαρτογραφούνται, να συλλαμβάνονται και να εισπράττουν δικαστικές ποινές από το πουθενά. Φυσικά όλη αυτή η σαπουνόπερα δεν τελειώνει εδώ. Το κράτος εξαγγείλει τη μετατροπή των φυλακών Δομοκού σε υψίστης ασφαλείας και την κατάργηση των αδειών στους πολιτικούς κρατουμένους. Παράλληλα τα μέσα μαζικής εξαπάτησης λασπολογούν τον Χ. Ξηρό παρουσιάζοντας τον ως τρελό και ηλίθιο με χαρακτηρισμούς τύπου ¨κούρεμα πλέι μο μπίλ ¨ φτιάχνοντας μια καρικατούρα ενός επικίνδυνου σχιζοφρενή που πρέπει να φοβίζει ενώ συγχρόνως απαξιώνεται ο λόγoς του.

Τέλος, το κράτος επικηρύσσει με τακτικές Άγριας Δύσης τον Ξηρό και άλλους αγωνιστές εκμεταλλευόμενο την εξαθλίωση των ανθρώπων ποντάροντας στην ρουφιανοποίηση της κοινωνίας, κάτι που θυμίζει εποχές γερμανικής κατοχής με τη διαφορά ότι σήμερα καταπιεστές είναι το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και η αστική δημοκρατία. Ως αναρχικοί αν και διαφωνούμε με τις αντιλήψεις του Ξηρού και της επαναστατικής αριστεράς, στηρίζουμε τους έντιμους αγωνιστές οι οποίοι περνούν από την θεωρία στην πράξη. Αν έχουμε κάποιο μήνυμα να δώσουμε στη κοινωνία είναι πως κανένας απλός άνθρωπος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους ένοπλους αντάρτες. Οι μόνοι που πρέπει να φοβούνται είναι οι εξουσιαστές μας. Καμία ένοπλη οργάνωση δεν οδήγησε στην ανεργία, στην αυτοκτονία ούτε άφησε κανέναν να πεθάνει από την πείνα ή από αναθυμιάσεις από τα μαγκάλια.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΞΗΡΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΛΕΩΝ