Το βράδυ της Παρασκευής 3/12 στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης με τις αντιφασιστικές δυνάμεις της επαναστατημένης Ροζάβα (Β. Συρία), παρεμβήκαμε με χιλιάδες τρικάκια σε 6 χωριά, εκ των οποίων τα 5 μειονοτικά, στο κέντρο της Κομοτηνής και σε γειτονιές που μένουν κυρίως μουσουλμάνοι συμπολίτες μας. Σκοπός μας ήταν να δείξουμε την αλληλεγγύη μας με την Επανάσταση, αλλά και να αναδείξουμε τα επιτεύγματα της όπως η απελευθέρωση των γυναικών, σε περιοχές όπου δεν είχαμε παρουσία μέχρι τώρα ειδικά σε συντηρητικές μουσουλμανικές κοινότητες όπου η πατριαρχία είναι βαθιά ριζωμένη και οι γυναίκες δέχονται μέχρι σήμερα μεγάλη καταπίεση. Είναι σημαντικό οι πληθυσμοί του νομού μας να ξεφύγουν από το δίπολο «Ελλάδα-Τουρκία» και τα διακρατικά τους παιχνίδια από τα οποία χαμένες βγαίνουν πάντα οι κοινωνίες. 

            Η Επανάσταση της Ροζάβα καταρρίπτει την κυρίαρχη λογική πως οι εποχές που γίνονταν επαναστάσεις πέρασαν. Επίσης τα επιτεύγματα αυτής της Επανάστασης όπως η πάταξη της πατριαρχίας, των φυλετικών διαχωρισμών και η οικολογία, πόσο μάλλον όταν αυτά πραγματοποιούνται σε μία πολύ ιδιαίτερη γεωγραφικά και θρησκευτικά περιοχή, δείχνουν πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο αρκεί να υπάρχει θέληση για ριζοσπαστική αλλαγή.

            Ως μέλη του Riseup4Rojava στηρίζουμε τις αντιφασιστικές αντάρτικές δυνάμεις των Κούρδων, Ασύριων, Αράβων, Γιεζίντι και όλων των λαών της Ροζάβα στον αγώνα τους, καθώς και το αμεσοδημοκρατικό μοντέλο οργάνωσης των κοινωνιών τους που οι ίδιοι ονομάζουν Δημοκρατικό Συνομοσπονδισμό. Ένας τρόπος οργάνωσης που ταιριάζει με τα Αναρχικά προτάγματα.

            Στηρίζουμε τις αντάρτικες δυνάμεις γιατί καμία επανάσταση δεν επιτυγχάνεται χωρίς ένοπλο αγώνα. Δυνάμεις οι οποίες πολεμάνε για την ελευθερία ενάντια στην καταπίεση και την υποδούλωση. Γι’ αυτό δεν έχουν καμία σχέση με τους τακτικούς στρατούς των κρατών και την εγκληματική τους υπόσταση, είτε με επεκτατικές επεμβάσεις και πολέμους, είτε με δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα (στην Ελλάδα αυτόν τον ρόλο τον έχει αναλάβει κυρίως η αστυνομία και το λιμενικό με μεγάλη «επιτυχία»).

            Η αποτελεσματικότητα του αντάρτικου έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην Ιστορία καθώς και στις μέρες μας με τις αντιφασιστικές δυνάμεις της Ροζάβα, οι οποίες κατατρόπωσαν τους φονταμενταλιστές του ISIS τη στιγμή που οι υπερδυνάμεις ( Η.Π.Α., Ρωσία, Γαλλία κ.λ.π.) δεν τόλμησαν να στείλουν χερσαίες δυνάμεις επεμβαίνοντας σε λίγες περιπτώσεις κυρίως αεροπορικώς.

            Αυτήν τη στιγμή οι αντιφασιστικές αντάρτικες δυνάμεις αντιμετωπίζουν τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Τον στρατό του τουρκικού φασιστικού κράτους της κυβέρνησης AKP ( Ερτογάν) – MHP ( Γκρίζοι Λύκοι). Ο τουρκικός στρατός κατάφερε να εισβάλλει στο Αφρίν μετά από πολύμηνες μάχες και έχοντας βαριές απώλειες χρησιμοποιώντας μάλιστα τζιχαντιστικές συμμορίες -απομεινάρια του ISIS. Με τις πολύνεκρες αεροπορικές επιθέσεις κατά αμάχων που πραγματοποιούσε σχεδόν καθημερινά, οι αντάρτισσες και οι αντάρτες αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους για να γλυτώσουν από τις βόμβες των τουρκικών F-16.

            Η τακτική που χρησιμοποιήθηκε στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο με την εγκατάσταση εποίκων και τον διωγμό πολλών Τουρκοκύπριων χρησιμοποιείται τώρα στο Αφρίν με την εγκατάσταση τζιχαντιστών και των οικογενειών τους ενώ το σύμβολο του Αφρίν το ελαιόλαδο πωλείται στην Ευρώπη ως τουρκικό.

            Από πληροφορίες που έχουμε, γνωρίζουμε πως μια ακόμη προσπάθεια εισβολής του φασιστικού τουρκικού κράτους είναι πιθανή από μέρα σε μέρα για αυτό και η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι σημαντική, όπως σημαντικό επίσης είναι να πιεστεί η Τουρκία να σταματήσει να χρησιμοποιεί χημικά όπλα κατά των ανταρτών και ανταρτισσών αλλά και αμάχων, κάτι που έκανε στην τελευταία της επίθεση προς την Επανάσταση στα βουνά του GARE όπου και γνώρισε συντριπτική ήττα.

            Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε πως δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους καταπιεσμένους και τις καταπιεσμένες στην Τουρκία και παντού. Ούτε φυσικά και με τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας.

            Τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες και το αποδεικνύουν καθημερινά με φασιστικούς νόμους, σφαίρες στο ψαχνό όπως η πρόσφατη δολοφονία του Ρομά Νίκου Σαμπάνη με 38 σφαίρες, οι σχεδόν καθημερινές δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα καθώς επίσης δεν ξεχνάμε τις βομβιστικές επιθέσεις κατά αριστερών και αναρχικών οργανώσεων στην Τουρκία και τον ξυλοδαρμό των επιζώντων από τα ΜΑΤ.

Αλληλεγγύη στις Κούρδισες και Κούρδους που ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν  στη Χάγη κατά την διάρκεια παρέμβασης διαμαρτυρίας για την χρήση χημικών όπλων από τον τουρκικό στρατό.

ΥΓ. Αυτή μας η κίνηση ενόχλησε κάποιες τουρκόφωνες φυλλάδες της Θράκης που κάναν λόγο για υποστηρικτές των τρομοκρατών του PKK και YPG. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο τους και τους λέμε πως ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D. μέλος του δικτύου Riseup4Rojava