Τα τελευταία χρόνια οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ έχουν κλιμακώσει τον πολύμορφο πόλεμο τους εναντία σε όλους τους καταπιεσμένους της γης. Στον ελλαδικό χώρο τα αποτελέσματα είναι ορατά κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Εκεί όπου τα μεγάλα ποσοστά φτώχειας και εξαθλίωσης τείνουν να δημιουργήσουν ένα σκηνικό κοινωνικού κανιβαλισμού.
Δυστυχώς όλο και περισσότεροι καταπιεσμένοι άνθρωποι αντί να στραφούν ενάντια στην πολιτική και οικονομική ελίτ, που είναι υπεύθυνες για την τεράστια οικονομική και κοινωνική ανισότητα, στρέφονται ενάντια σε άλλους εξίσου καταπιεσμένους ανθρώπους. Ενώ όσο πιο δυσχερή είναι η θέση κάποιου στην κοινωνική διαστρωμάτωση τόσο πιο ακραία γίνεται η συμπεριφορά του στη μάχη για επιβίωση.

Ένα τέτοιο φαινόμενο κοινωνικού κανιβαλισμού ήταν και η στυγερή δολοφονία στις 10/05 του 44χρονου Μανώλη Καντάρη από ολιγομελή ομάδα ατόμων με σκοπό να του αποσπάσουν μια κάμερα.

Το γεγονός προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν ακροδεξιές παρακρατικές ομάδες σε συνεργασία με τα ΜΑΤ εξαπολύοντας πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας εναντίων όσων έμοιαζαν με ξένους. Με αποτέλεσμα να τραυματιστούν από μαχαιριές και χτυπήματα πάνω από 80 άνθρωποι. Ενώ οι ίδιες ομάδες μαζί με την συνοδεία ΜΑΤ επιτέθηκαν και σε καταλήψεις αναρχικών. Όλες αυτές οι επιθέσεις εντάσσονται στην προσπάθεια του Κράτους και των ακροδεξιών να ποινικοποιήσουν συλλογικά τους μετανάστες και να τους διαχωρίσουν από τους ντόπιους. Αλλά και στην προσπάθεια να τρομοκρατήσουν όσους πολιτικούς χώρους αγωνίζονται για την συγκρότηση ενιαίου μετώπου ντόπιων και μεταναστών εναντία στην οικονομική και πολιτική εξουσία.

Επιπλέον μια μέρα μετά , στην απεργία της 11/05 τα ΜΑΤ επιτίθενται με λυσσά σε ομάδες διαδηλωτών στέλνοντας 100 περίπου άτομα σε διάφορα νοσοκομεία και τραυματίζοντας σοβαρά τον Γιάννη Καύκα που βρίσκεται ακόμα και σήμερα στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτές οι επιθέσεις δεν ήταν τυχαίες αλλά γίνανε σε μπλοκ διαδηλωτών που είναι ακηδεμόνευτα και ανυπότακτα όπως τα μπλοκ συνελεύσεων γειτονιάς, ταξικών σωματείων βάσης, αναρχικών/ αντιεξουσιαστών και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Με αφορμή αυτά τα γεγονότα θέλουμε να καλέσουμε όλους τους καταπιεσμένους ανθρώπους ανεξαρτήτου καταγωγής και θρησκείας να αυτο-οργανωθούν και να συγκροτήσουν ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο εναντίων της πολίτικης και οικονομικής ελίτ. Ακόμη συμβουλεύουμε όσους κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις και όσους κινδυνεύουν από ρατσιστικές επιθέσεις να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν δολοφονικά τάγματα ασφαλείας του κράτους και του παρακράτους.