Οι εκλογές είναι η επικύρωση της κρατικής επιβολής. Η κοινωνία καλείται μια φορά στα 4 χρόνια να “συμμετέχει” στο ζήτημα της διακυβέρνησης, το οποίο στην πραγματικότητα είναι η ανάθεση στο κράτος να διαχειριστεί τη γεωγραφική επικράτεια, καθώς και την ίδια την κοινωνία. Παράλληλα η ανάθεση της διαχείρισης, για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είναι και αποποίηση ευθυνών.

Ιστορικά η κοινωνία ανέθεσε την διαχείριση της, σε δομές εξουσίας, μέσα από την κοινωνία αναδύθηκε το κράτος ως μηχανισμός οργάνωσης και διαχείρισης της μέσω του ελέγχου, της επιτήρησης, της καταστολής του “εσωτερικού εχθρού” και της κρατικής τρομοκρατίας.

Η ίδια η κοινωνία είναι αυτή που έφτασε σήμερα να εξευτελίζει και τα ελάχιστα δημοκρατικά κεκτημένα, ξεπουλώντας την όποια αξιοπρέπεια που της έχει απομείνει για τα ρουσφέτια και το βόλεμα, σε ένα κρεσέντο φιλοτομαρισμού.

Δε χρειάζεται καμία μεγάλη και “επιστημονική” ανάλυση “ειδικών”, για να εξηγηθεί το πως γίνεται 2,4 περίπου εκατομμύρια να ψήφισαν ΝΔ μετά από την πιο καταστροφική 4ετία της χώρας, ως αναφορά την κοινωνία, το ξεπούλημα του δημοσίου τομέα και των δημόσιων χώρων, την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, την καταστολή, τον έλεγχο- επιτήρηση, τις παρακολουθήσεις και την δολοφονική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας, μέχρι την δολοφονική πολιτική της στο μεταναστευτικό και το βαρέλι δεν έχει πάτο…

Μέσα σε αυτό το ποσοστό “συνυπάρχει” ένα συνονθύλευμα φιλοτομαριστών, βολεμένων από ρουσφέτια, καπιταλιστών που εκβιάζουν τους εργαζομένους τους, μπάτσων-δολοφόνων-βιαστών, στρατιωτικών, δημόσιων υπάλληλων και συμβασιούχων δημοτικών υπαλλήλων που ελπίζουν σε ανανέωση των συμβάσεων τους.

Τοπικά: Εκλογές και τουρκικό προξενείο

Μετά τις πρώτες εκλογές της 21ής Μαΐου, ο εκλογικός χάρτης της επικράτειας βάφτηκε μπλε εκτός από τον νομό Ροδόπης. Την έντονη δυσαρέσκεια της, η ΝΔ την εκδήλωσε μέσω συνομοσιολογιών περί τουρκικής παρέμβασης. Το σενάριο αυτό ενισχύθηκε με αφορμή και τις δηλώσεις της επικεφαλούς της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και συζύγου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαρίτου (που δεν επανεκλέγηκε), για την εμπλοκή του τουρκικού προξενείου στις εκλογές σε τοπικό επίπεδο, καθοδηγώντας την μειονότητα να ψηφίσει τον μειονοτικό υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σα  να λέμε δηλαδή πως αν έβγαινε πρώτος ένα Πόντιος υποψήφιος θα υπήρχε εμπλοκή των ποντιακών συλλόγων, ένας Σαρακατσάνος αντίστοιχα κοκ.  

Παρ’ όλη την τεράστια διαφορά από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ επιλέγει να κάνει προεκλογικό αγώνα στοχευμένα στην μειονότητα της Ροδόπη και τους παλιννοστούντες πόντιους,

Με λογικές μαφίας, η κυβέρνηση της ΝΔ δια στόματος Ντόρας Μπακογιάννη σε πρώτη φάση, εξαπολύει απειλές με το “γάντι”, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της σε μειονοτικά χωριά και παράλληλα υπόσχετε αν “συμμορφωθούν” να βοηθήσει μέχρι και με θέσεις στις νέες προσλήψεις συνοριακών (μιας και το υπόλοιπο δημόσιο είναι υπέρ πλήρες με τρανό παράδειγμα το ΕΣΥ).

Σε δεύτερη φάση πραγματοποιείτε η επίσκεψη σε μειονοτικές γειτονιές της Κομοτηνής, από τον Δ. Αβραμόπουλο και τον Χ. Σταϊκούρα τους οποίους συνοδεύει ο πανταχού παρών (μόνο σε επισκέψεις) Ε. Στυλιανίδης με το επιτελείο του, χαρακτιρίζοντας τους Αβραμόπουλο και Σταϊκούρα φίλους της μειονότητα, αλλά από την επόμενη μέρα (των εκλογών).

Στη συνέχεα ο Χ. Σταϊκούρας με τον Ε. Στυλιανίδη βρέθηκαν με κάποιους πόντιους παλιννοστούντες για να συνομιλήσουν ως αναφορά τα στεγαστικά δάνεια, επικυρώνοντας στην ουσία την στήριξη του στα funds. Η δήλωση του πως τα δάνεια αγοράστηκαν από το κράτος ζητώντας να ρυθμιστούν η να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό είναι ακόμα ένα ψέμα, αφού την ίδια ημέρα πολλοί παλιννοστούντες δέχτηκαν για πολλοστή φορά τηλεφωνήματα από δικηγορικά γραφεία που εκπροσωπούν τράπεζες.  

Η έπαρση που διακατέχει τα στελέχη της ΝΔ δε φαίνετε μόνο από τη λύσσα να πάρει και το τελευταίο μη μπλε κομμάτι του χάρτη, αλλά στην ουσία από τον διακαή πόθο της αναθεώρησης του συντάγματος μόνο από τη ΝΔ, γι αυτό πλέων ο στόχος είναι οι 180+ έδρες, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ξαναγυρνώντας στα της Ροδόπης, θέλουμε να τονίσουμε πως το ζήτημα που έχει προκύψει με την μειονότητα και οι παραπάνω ενέργειες, καθώς και οι αναφορές περί πρακτόρων,  το μόνο που καταφέρνουν είναι ο διαχωρισμός του τοπικού πληθυσμού και η δημιουργία συνθηκών κοινωνικού κανιβαλισμού. Μια γνωστή τακτική διαίρει και βασίλευε η οποία καθιστά ευκολότερη τη χειραγώγηση της μάζας

Ο ρόλος του προξενείου είναι γνωστός, όπως όλα τα προξενεία και τα πολιτικά- διπλωματικά κέντρα, στηρίζει τα συμφέροντα του κράτους που εκπροσωπεί . Το ότι μπορεί κάποια συγκεκριμένη περίοδο τα συμφέροντα κάποιου κράτους να ταυτίζονται με τα συμφέροντα πολιτικών προσώπων η κομμάτων αυτό δεν τους καθιστά πράκτορες, καθώς επίσης όταν μεγάλο μέρος της μειονότητας συμφωνεί με ένα κόμμα και επιλέγει να στηρίξει το πρόσωπο που θεωρεί ποιο κοντινό, δε σημάνει πως είναι έρμαιο του προξενείου. Στην τελική όποιος έχει αποδείξεις ας τις εμφανίσει και ας γίνουν οι προβλεπόμενες κινήσεις, αλλιώς ας σιωπήσει.

Δεν ξεχνάμε τις 11,2 χιλιάδες ψήφους που πήρε το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ροδόπη με την στήριξη της μειονότητας. Καθιστά αυτό την Ντόρα Μπακογιάννη πράκτορα της Τουρκιάς;

Λίγα λόγια για την αριστερά και κάποιο κομμάτι της αναρχίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε κυβέρνηση με το σλόγκαν “πρώτη φορά αριστερά” κάποιοι ψυφοφόροι του ήταν και δεξιοί απογοητευμένοι που θέλησαν να αναθέσουν την εξουσία στην αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά συγκυβέρνησε με το ακροδεξιό κόμμα ΑΝ.ΕΛ και εν συνεχεία τράβηξε μια κεντροαριστερή γραμμή. Δηλαδή καμία σχέση με την αριστερά που πρέσβευε και οι συνέπιες δεν άργησαν.  

Το ΚΚΕ ανέβασε τα ποσοστά του και πανηγυρίζει για το πόσο καλά θα καταφέρει για ακόμα μια τετραετία να αποτελέσει πυλώνα της αστικής δημοκρατίας, έχοντας αποκηρύξει τελείως την οποιαδήποτε έννοια της επανάστασης. Δείχνει πως δεν έχει καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει ή ότι απλά βολεύετε περισσότερο έτσι, θεωρώντας πως οι εχθροί του βρίσκονται στα αριστερά του. “Πουλώντας” ένα εναλλακτικό προσωπείο (να ναι καλά το LUBEN και η Ελληνοφρένεια) με τις ίδιες ιδέες και τακτικές του, ισχυροποιεί την εσωτερική καταστολή του εργατικού και φοιτητικού κινήματος(;) προσπαθώντας να ηγεμονεύσει.

Στο Μέρα 25 αν και βαθιά κρατιστές, παρουσίασαν το σχέδιο Δήμητρα, έναν εναλλακτικό τρόπο για την αποφυγή τον συναλλαγών με τις τράπεζες και αποφυγή και της προμήθειας που όμως τα συστημένα ΜΜΕ το “αποδόμησαν” με την κλασική τρομολαγνική τακτική. Ενώ οι αναφορές στη βουλή για τον σύντροφο αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη και η  στήριξη αναρχικών καλεσμάτων για κινητοποιήσεις δε βοήθησαν. Μάλλον πρέπει να διαλέξουν σε ποια βάρκα να πατήσουν.

Η Πλεύση Ελευθερίας με τη φιλοδεξιά στάση της στο μακεδονικό και με δηλώσεις για συγκυβέρνηση αν χρειαστεί φαίνετε να “επιβραβεύεται”.

Η Εξοκοινοβουλευτική αριστερά φαίνετε να υπάρχει κυρίως στα πανεπιστήμια με τις ψήφους της να μοιράζονται στα μεγαλύτερα αριστερά κόμματα σε μεγάλο βαθμό, χωρίς η ίδια να έχει κάποια επιρροή στην “πολυπόθητη” εργατική τάξη.  

Όσο για τη μερίδα του αναρχικού χώρου που θεωρεί ότι μια “εργασιακή” ψήφος στο ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ (παλιότερα) η Μέρα 25, είναι χρήσιμη για τις διεκδικήσεις των συμφερόντων της εργατικής τάξης στη βουλή, είναι άλλη μία λογική της ανάθεσης και αποποίησης ευθυνών που το μόνο που κάνει είναι να καλλιεργεί την ηττοπάθεια και την αποδυνάμωση τον αναρχικών μπροστά στη σκληρή πολίτικη και όχι μόνο αντιπαράθεση, μέχρι και σύγκρουση με το ΚΚΕ σε όποιο πεδίο αγώνα δε μπορεί να ηγεμονέψει. ”Σύντροφοι” και ”συντρόφισσες” είστε οι ίδιοι που αναπαράγεται την λογική της ανάθεσης και είναι τουλάχιστον υποκριτικό την στιγμή να μιλάτε για αυτοοργάνωση.

Κλείνοντας

Το κράτος εδραιώνει την κυριαρχία του, καλλιεργώντας τον φόβο σε όλα τα επίπεδα, κανονικοποιώντας αυτό το κλίμα καθιστώντας το ίδιο ως εγγυητή σταθερότητας. Ενώ η διαχείριση της πανδημίας μέσω της τρομοκρατίας και της καραντίνας ισχυροποίησαν την ηττοπάθεια και την απάθεια, με την τεχνολογία να παίζει τον ρόλο του δούρειο ίππου στην κοινωνία.

Οι δυνάμεις των καταπιεστών οργανώνονται για τη συνέχιση της ισοπεδωτικής τους πολιτικής, στα 2.4 εκατομμύρια της ΝΔ προσθέτονται το 0,5 εκατομμύριο  των ακροδεξιών κομμάτων συν ένα μεγάλο μέρος του ΠΑΣΟΚ.

Ενάντια σε κάθε εξουσία, λογικές ανάθεσης και ιεραρχία, προτάσσουμε την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και την αυτόοργάνωση για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, για την Αναρχία.

Προτάσεις υλοποίησης αυτών τον ιδεών σε επίπεδο κοινωνικής οργάνωσης υπάρχουν σε πολλές αναλύσεις από την Αναρχία, αλλά καμία δεν θεωρείτε “ευαγγέλιο”. Βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν τους τρόπους οργάνωσης, είναι οι κοινωνικές συνθήκες, η ανθρωπογεωγραφια τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά η κουλτούρα και φυσικά η θέληση και η πίστη.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D.