Ο Νούρι Μαχμούντ, εκπρόσωπος τύπου των Μονάδων Λαϊκής Άμυνας (YPG), προειδοποίησε για νέα τουρκική εισβολή μεγάλης κλίμακας υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης απειλής στη Ροζάβα. Μπροστά στη ψεύτικη προπαγάνδα από την Τουρκία, ο Μαχμούντ εξήγησε ότι οι YPG δεν επιτέθηκαν ποτέ στην Τουρκία, αλλά ασκούν το δικαίωμά τους στη νόμιμη αυτοάμυνα έναντι κάθε επίθεσης.
«Ο Ερντογάν προσπαθεί να επεκτείνει τα σύνορα της Τουρκίας»
Μιλώντας στο πρακτορείο RojNews, ο Μαχμούντ είπε: “Δεν σταματάει στην ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων στο Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη και το Ιράκ. Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν προσπαθεί να επεκτείνει τα σύνορα της Τουρκίας και να δημιουργήσει ένα σουλτανάτο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κρίσεις στην Τουρκία. Ο Ερντογάν θέλει να εντάξει την τουρκική αντιπολίτευση και ολόκληρο τον τουρκικό λαό στο φασιστικό και τζιχαντιστικό του σύστημα. Ο Ερντογάν, για να κρατηθεί στα πόδια του, ακολουθεί αποκλειστικά πολεμικές πολιτικές ».
“Η Δαμασκός ενεργεί μόνο σύμφωνα με τα ρωσικά και τα ιρανικά συμφέροντα”
Ο Νούρι Μαχμούντ επέκρινε τη στάση της συριακής κυβέρνησης απέναντι στις απειλές από τον Ερντογάν και το τουρκικό κράτος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση της Δαμασκού ενήργησε ανεύθυνα μη υποστηρίζοντας μια ανεξάρτητη απόφαση και λύση στο συριακό ζήτημα και ενεργώντας σύμφωνα με τα συμφέροντα του Ιράν και της Ρωσίας. Ο Μαχμούντ επέκρινε τη Ρωσία, λέγοντας ότι η μεγάλη δύναμη δεν υποστήριξε κανένα βήμα υπέρ του λαού της Συρίας, αλλά ενήργησε μόνο προς το συμφέρον της.
«Πάντα ασκούσαμε το δικαίωμα της νόμιμης αυτοάμυνας»
Ο Μαχμούντ συνέχισε: “Ασκούμε το δικαίωμά μας στην Επανάσταση της Ροζάβα για σχεδόν δέκα χρόνια για να προστατευτούμε από οποιαδήποτε επίθεση στο πλαίσιο της νόμιμης αυτοάμυνας. Δεν επιτεθήκαμε σε κανέναν. Δεν αποδεχτήκαμε ποτέ τους κατακτητές και ομάδες που συνδέονται με την Τουρκία ως ISIS, Αλ Κάιντα και τα παρακλάδια τους».
Σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), το τουρκικό κράτος έχει πραγματοποιήσει 306 επιθέσεις με βαρέα όπλα στην Ain Issa, το Girê Spî, το Til Temir, το Zirgan, τον αυτοκινητόδρομο M4 και άλλα μέρη της βόρειας και ανατολικής Συρίας, μέσω του αυτοκινητόδρομου M4, τους τελευταίους έξι μήνες. Υπήρξαν επίσης 16 αεροπορικές επιδρομές που σκότωσαν έξι πολίτες.
Πηγή: ANF https://anfenglishmobile.com/rojava-syria/ypg-spokesman-current-threats-similar-to-those-before-the-invasion-of-afrin-55630
Μεταφραστική Πρωτοβουλία για την Επαναστατική Διεθνιστική Αλληλεγγύη “Μάρτυρας Haukur Hilmarsson”