bexecsncaaa2nqc

Μετά τις απαγωγές/ προσαγωγές κατοίκων της Ιερισσού και άλλων χωριών και το φακέλωμά τους με καταγραφή του γενετικού υλικού ακολούθησε στις 7/3 η απόβαση στρατού κατοχής της δημοκρατίας με διμοιρίες ΜΑΤ και ομάδες των ΕΚΑΜ εφοδιασμένες με πυροβόλα όπλα για να εξασφαλίσουν την συναίνεση… Η αφορμή ήταν η προσαγωγή υπόπτων για τον εμπρησμό των μηχανημάτων της εταιρίας και ο έλεγχος των σπιτιών τους. Οι κάτοικοι αντιδρώντας σ’ αυτήν την πρόκληση έκλεισαν τον δρόμο προς το χωριό με οδοφράγματα. Από εκείνο το σημείο άρχισε ο χημικός πόλεμος από τους μπάτσους με ρίψη μέχρι και σε σπίτια και σχολεία. Δεν θέλουμε να σταθούμε πολύ στην αγριότητα της επίθεσης καθώς δεν τρέφουμε αυταπάτες για τις διαθέσεις του κράτους και τις τακτικές που ακολουθεί.

Η ιστορία αυτή με τα μεταλλεία έχει τραβήξει ήδη αρκετά και έχουν γίνει χιλιάδες αναλύσεις για τις οικολογικές επιπτώσεις και γι’ αυτό δεν είναι ανάγκη να αναφερθούμε ξανά. Τα στρατόπεδα έχουν χωριστεί και ο καθένας έχει διαλέξει το δικό του. Για εμάς μεγαλύτερη σημασία έχει να ξεκαθαρίσουμε το πώς κινείται η εξουσία.

 ΕΚΑΜ

Μετά την εμφάνιση  των ΕΚΑΜ  για την εκκένωση των καταλήψεων (Villa Amalias, Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά) και για την λήξη των απεργιών (Ναυτεργάτες, απεργοί ΜΕΤΡΟ) βλέπουμε ομάδες ένοπλων μπάτσων να διενεργούν έρευνες στα σπίτια υπόπτων. Τείνουν, λοιπόν, να γίνουν συνήθεια και να καθιερωθούν στην καθημερινότητα μας. Όποιος αντιστέκεται δεν θα καταστέλλεται απλά αλλά θα πυροβολείται.

 ΜΜΕ

Όπως και κάθε φορά τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης έπαιξαν τον ρόλο τους με συνέπεια. Στις πρώτες πορείες που έγιναν (…5 Αυγούστου, 9 Σεπτεμβρίου, 21 Οκτωβρίου) τήρησαν σιωπή ιχθύος και σε όποιες περιπτώσεις έγιναν αναφορές ήταν παραπλανητικές ενώ όταν το θέμα πήρε διαστάσεις ξεκίνησαν την προπαγάνδα τους υπέρ της εταιρίας. Ενδεικτική είναι η στάση του κατά τα άλλα περιβαλλοντικά ευαίσθητο ΣΚΑΙ.

 Ιδιωτικοποιήσεις

Παρά τις επιπτώσεις που αναφέρονται σε όλους τους τομείς (περιβάλλον, οικονομία, κοινωνία) λόγω των μεταλλείων σπάνια ακούγεται ότι τα ορυχεία λειτουργούν σε βάρος του δημόσιου χώρου. Με την ιδιωτικοποίηση ουσιαστικά περιορίζεται ακόμα περισσότερο ο ελεύθερος χώρος και ο έλεγχος της εξουσίας επεκτείνεται και στην ύπαιθρο.

 Κόμματα

Φυσικά, από τα γεγονότα αυτά έτρεξαν να επωφεληθούν κόμματα της αριστεράς και όχι μόνο προκειμένου να κερδίσουν ψήφους. Χωρίς να θέλουμε να τσουβαλιάσουμε τα πάντα και χωρίς να αγνοούμε τις ειλικρινείς προθέσεις πολλών ψηφοφόρων τους που αδιαμφισβήτητα έχουν αγωνιστεί, θεωρούμε ότι οι πρακτικές των κομμάτων δρουν ανασταλτικά στον αγώνα. Συγκεκριμένα, ως όριο στην αντίδραση του κόσμου ενώ με δηλώσεις που καταδικάζουν την βία απ’ όπου και αν προέρχεται ο αγώνας φρενάρεται. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να είναι ακομμάτιστος, αυτοοργανωμένος και να μην υπάρχουν άλλα ‘’οφέλη’’ κρυμμένα από πίσω.

 Διάλογος

Επειδή η λύση του διαλόγου έχει γίνει καραμέλα από τους φορείς της εξουσίας, ας τελειώνουμε μ’ αυτό το αστείο. Δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε, δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε για λίγη ή πολύ ζωή. Άλλωστε απέναντι σε έναν εχθρό που έχει ήδη προτάξει τα όπλα η λύση του διαλόγου μόνο στάχτη στα μάτια είναι.

 Ρόλος του κράτους

Σε μια κατάσταση γενικευμένης κρίσης και προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες τις αγοράς το ελληνικό κράτος μπήκε σε μια διαδικασία μεταβολής. Έτσι, με τις ιδιωτικοποιήσεις αποδομείται σιγά-σιγά το δημόσιο και περνάει στη σφαίρα του ιδιωτικού. Κατ’ επέκταση, οι ψηφοφόροι που τόσο καιρό βολεύονταν στο δημόσιο χώνονται σε θέσεις ιδιωτικών εταιριών φυσικά με μικρότερους μισθούς, άθλιες συνθήκες και περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα.

 

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της  Β. Χαλκιδικής.

Κανένας διάλογος με Κράτος Εταιρίες και τους οπλισμένους δολοφόνους τους.

bew1qjbcuaa0tzn.jpg_large

18s1xcx