Ολοκληρώθηκε στης 15 Μαρτίου η δικαστική διαδικασία εναντίον των 26 συλληφθέντων συντρόφων στην Βέροια την ημέρα της 25ης Μαρτίου. Το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επιβάλλει ποινές φυλάκισης ενός έτους σε όλους τους ενήλικους κατηγορούμενους και ποινή φυλάκισης έξι μηνών για όλους τους ανήλικους με τριετή αναστολή με την ψευτοκατηγορία της αντίστασης.
Σχετικά με τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου 2012 στην Βέροια

Το πρωί της 25ης Μαρτίου συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Βέροιας σύντροφοι και αλληλέγγυοι για παρέμβαση με μοίρασμα κειμένων όπου ένα χρόνο πριν στην ίδια επέτειο έδρασαν ανενόχλητοι δίπλα από την εξέδρα των επισήμων φασίστες και νεοναζιστές. Οι περίπου 30 συγκεντρωμένοι περικυκλώθηκαν ξαφνικά από διπλάσιες στον αριθμό αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών και εξοπλισμών (μέχρι και ασφαλίτης με ρόπαλο υπήρχε), για να αναγγείλουν την αναίτια προσαγωγή τον συντρόφων μας. Όταν οι σύντροφοι αρνήθηκαν να ακολουθήσουν και απαίτησαν την παρουσία δικηγόρου οι μπάτσοι άρχισαν να τους σπρώχνουν. Με λεωφορείο τους μετέφεραν στο τμήμα όπου πήραν τα στοιχεία τους (οι κοπέλες υπέστησαν εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο) και τους άφησαν να περιμένουμε αρκετές ώρες στον διάδρομο του τμήματος χωρίς να εξηγήσουν το λόγο της συνέχισης της κράτησής. Μετά από αρκετές ώρες οι προσαχθέντες πέρασαν από προανάκριση όπου εκεί πληροφορήθηκαν την σύλληψη τους με την κατηγορία της αντίστασης. Συγκεκριμένα γίνανε 32 προσαγωγές, 27 από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ταυτόχρονα αστυνομικοί και άντρες της αντιτρομοκρατικής με την παρουσία εισαγγελέα και ενός από τους συλληφθέντες συντρόφους εισέβαλαν στο αυτόνομο στέκι Μπαρούτι παραβιάζοντας την πόρτα χωρίς να βρεθεί οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο. Αργά το βράδυ μετέφεραν τους συντρόφους με χειροπέδες στο κτήριο της εισαγγελίας, έξω από το οποίο είχε συγκεντρωθεί αρκετός αλληλέγγυος κόσμος και φώναζε συνθήματα απέναντι από παραταγμένη διμοιρία. Μόλις ορίστηκε η δίκη αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αποδεικνύεται λοιπόν για ακόμα μία φορά ο φασιστικός χαρακτήρας του κατά τα άλλα “δημοκρατικού” συστήματος που όταν υπάρχουν επαναστατικές και ριζοσπαστικές φωνές μέσα στη κοινωνία καταστέλλονται με ναζιστικό τρόπο, όχι μόνο τους φιμώνει αλλά τιμωρεί σκληρά τους εκφραστές τους με γελοίες κατηγορίες και βαριές ποινές. Φυσικά και τα ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι του συστήματος άλλες φορές με τη σιωπή τους και άλλες με τη προβιά της δημοκρατίας να αφήνουν ριζοσπαστικές και επαναστατικές απόψεις να ακούγονται πάντα όμως με ένα τουλάχιστον παπαγαλάκι (δημοσιογράφο) να “συντονίζουν” τη συζήτηση αποπροσανατολίζοντας τον ομιλητή και τους τηλεθεατές από το νόημα. Πολύ καλοί μαθητές του συστήματος είναι εξίσου και οι εθνικοσοσιαλιστές (εθνικοσοσιαλισμός= ναζισμός από το γερμανικό national sozialismus) της X.A. που όταν νιώθουν να περιθωριοποιούνται ή πλήττονται επικαλούνται τη δημοκρατία για να παραπλανήσουν τον λαό από τα πραγματικά τους πιστεύω, μιλώντας για ελευθερία λόγου και άλλες φορές την χρησιμοποιούν για να προβληθούν και να ρίξουν το ναζιστικό δηλητήριο και πρακτικές τους χλευάζοντας την!

Τέλος κάτι επίκαιρο λόγο της ημέρας, οι παρελάσεις είναι δημιουργήματα ολοκληρωτικών καθεστώτων το ίδιο και οι μαθητικές παρελάσεις που στην Ελλάδα ήρθαν με την δικτατορία του Μεταξά στα γερμανικά ναζιστικά πρότυπα όπως και η Ε.Ο.Ν. ή μεταξική νεολαία στα πρότυπα τις χιτλερικής νεολαίας.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους της Βέροιας