Η στάση του ΚΚΕ. Πολέμιοι ή Σύμμαχοι του Συστήματος;;;

Η Ιστορία Επαναλαμβάνεται…

Στις 19 και 20 Οκτωβρίου εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο στις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις που σημειωθήκαν τα τελευταία χρόνια.

 

Στις 20 Οκτωβρίου η στάση του ΠΑΜΕ δηλαδή του συνδικαλιστικού φορέα που πρόσκειται στο ΚΚΕ στιγμάτισε την απεργία σε αρκετά αστικά κέντρα.

Αθήνα

 

Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ ενώ λίγους μήνες πριν σνόμπαρε τέτοιες πρακτικές, απέκλεισε τον χώρο μπροστά από την βουλή έχοντας την πλάτη του στα ΜΑΤ, κάνοντας αδύνατη την πρόσβαση για τους υπόλοιπους διαδηλωτές ,δυνατή όμως για τους βουλευτές. Αρνήθηκε την διέλευση από την Λεωφόρο Αμαλίας  σε διαδηλωτές του κινήματος “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”  ,στους εργαζόμενους των ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και σε, αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και ανένταχτους. Νωρίτερα η περιφρούρηση ζητούσε ταυτότητες και έψαχνε τσάντες από αρκετούς μεμονωμένους διαδηλωτές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις μεταξύ της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ και  οργισμένων διαδηλωτών που ήθελαν να προσεγγίσουν τον χώρο μπροστά στην Βουλή είτε για να συγκρουστούν είτε για να διαμαρτυρηθούν .

 

Γιάννενα

 

Τα ΚΝΑΤ έκαναν το καθήκον τους και στα Γιάννενα καθώς απαγόρευσαν σε πορεία 2000 ατόμων τουλάχιστον να ακολουθήσει την συνηθισμένη διαδρομή.  Το ΠΑΜΕ είχε καλέσει στην Νομαρχία στις 11. Συνήθως καλεί στις 10 στο Δημαρχείο αλλά είχε κανονίσει με τον Περιφερειαρχη Καχριμάνη να διώξει τους εργαζόμενους στις 11 και να βάλει  φορτηγά και απορριμματοφόρα στην είσοδο. Όταν η πορεία έφτασε στην Όαση μια τριπλή αλυσίδα παμιτών/κνιτών εμπόδισε μπλοκ μαθητών να περάσει. Στην συνέχεια ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ και άλλων διαδηλωτών.

Ρέθυμνο

Όταν διαδηλωτές από την κατάληψη της Νομαρχίας πορεύονταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και του υφυπουργού Όθωνα, οι συγκεντρωμένοι κνίτες, απέναντι στο Δημαρχείο, προέταξαν τα παλούκια τους. Από τα μεγάφωνα άρχισαν να διαβάζουν κείμενα που καταφέρονταν ενάντια σε όποιον δεν ανήκει στο κόμμα.

 

ΛΑΡΙΣΑ

Κατά τη διάρκεια της πορείας

Όσο η αστυνομία πλησίαζε οι διαδηλωτές φώναζαν ολοένα και πιο δυνατά συνθήματα με αποκορύφωμα κόσμος από τις καφετέριες να γιουχάρει τα ματ. μαζί με άλλους διαδηλωτές σκαρφάλωσαν κυριολεκτικά πάνω στα οδοφράγματα μην αφήνοντας να περάσουν οι ματάδες οι οποίοι σταμάτησαν εκεί. Τότε εμφανίστηκαν οι παμίτες σε μια διασταύρωση και μην έχοντας την υπομονή να περάσει η πορεία των φοιτητών ,αντιεξουσιαστών και να περάσουν και αυτοί ,προσπάθησαν να  κόψουν στα δυο την άλλη πορεία και να εγκλωβίσουν το ένα κομμάτι της ανάμεσα στα ματ και σε αυτούς.

 

ΠΑΤΡΑ

Στην πλατεία Γεωργίου που είχε συγκέντρωση το ΠΑΜΕ υπήρχαν 4 με 5 άτομα σε κάθε γωνιά της πλατειάς με παλούκια και κράνη.

 Θεσσαλονίκη

Η πορεία από καμάρα έφτασε στο υπουργείο και εκεί το ΠΑΜΕ έχει κλείσει το δρόμο προς την πόρτα του υπουργείου. Η πορεία προσπάθησε να πάει από τον επάνω δρόμο για να φτάσει στην πόρτα. Το ΠΑΜΕ είχε  κλείσει την προσέλευση με ανθρωποαλυσίδες και δεν άφηνε κανέναν να περάσει, ενώ μέσα στο προαύλιο του πρώην υπουργείου ήταν παρατεταγμένοι οι μπάτσοι.

Κομοτηνή

Μία μέρα μετά την απεργία, άτομα από τα Αυτόνομα Σχήματα στη νομική με κείμενο καταγγελίας εμπόδισαν το μοίρασμα συκοφαντικού κειμένου της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ. Αφού έπεσαν 2-3 κατακέφαλα οι Κνίτες πήραν τηλέφωνα, μαζεύτηκαν 25 εναντίων 8 και η σύρραξη γενικεύτηκε με εκατέρωθεν τραυματίες. Αργότερα οι Κνίτες  φώναξαν μεγάλα σε ηλικία στελέχη του ΠΑΜΕ να τους φέρουν παλούκια και κράνη μέσα στην σχολή.

Από αυτά τα γεγονότα συμπεραίνουμε ότι υπήρχε ένας κεντρικός  πολίτικος σχεδιασμός του ΚΚΕ ώστε

1)      Να έχει ηγεμονικό ρολό στις διαδηλώσεις προσπαθώντας να κερδίσει νέους οπαδούς  και να δώσει ικανοποίηση στους υπάρχοντες.

2)      Να προκαλέσει σύγκρουση έτσι ώστε να συσπειρώσει τους οπαδούς του δίνοντας τους την εντύπωση ότι καταδιώκεται πανταχόθεν από εχθρούς.

3)      Να αντικαταστήσει τις δυνάμεις καταστολής, ώστε να δείξει ότι είναι εγγύηση σε ανασφαλείς μικροαστούς νοικοκυραίους.(τακτική και της ακροδεξιάς)

4)      Να αποδείξει ότι είναι ικανό να επιβάλει την τάξη μέσω της  σύστασης αντιεξεγερτικής πολιτοφυλακής και να ζητάει ανταλλάγματα από το οικονομικόπολιτικό σύστημα βοηθώντας το όποτε αυτό δεν θέλει ή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει εκτεταμένα τις επίσημες δυνάμεις καταστολής.

ΣΤΑΣΗ ΜΜΕ

Τα κανάλια με διθυραμβικά σχόλια επαινούσαν την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ που αποτελούνταν από κρανοφόρους και  ροπαλοφόρους , χαρακτήριζαν τους συγκεντρωμένους του ΠΑΜΕ και τα ΚΝΑΤ διαδηλωτές και εργαζόμενους ενώ τους διαδηλωτές που συγκρούονταν με το ΠΑΜΕ κουκουλοφόρους και προβοκάτορες. Επίσης πάνω στο πτώμα του διαδηλωτή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη στήθηκε ένα ολόκληρο όργιο παραπληροφόρησης  από τα ΜΜΕ καθώς τον παρουσίαζαν χτυπημένο από πετρά στο κεφάλι ενώ τελικά ο θάνατος του προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από χημικά της αστυνομίας. Ακόμη τα ΜΜΕ απέκρυψαν την δολοφονική επίθεση των ΚΝΑΤ σε διαδηλωτή τον οποίον έριξαν στο κενό από την οροφή του Καταστήματος Τερκενλή  που έχει ύψος πάνω από 3 μέτρα.

     

 Στάση Αριστεράς .

Για επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς λόγους την στάση των ΜΜΕ υιοθέτησε η καθεστωτική αριστερά του Σύριζα αλλά και κομμάτια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς(που πολύ θα θελε να είναι κοινοβουλευτική στο μέλλον) όπως πχ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπου με κατάπτυστες ανακοινώσεις δεν άσκησαν καμιά κριτική στην στάση του ΠΑΜΕ ενώ ενέμεναν στην προβοκατορολογία και την συνωμοσιολογία.

Μερικά ιστορικά γεγονότα με βρώμικο πρωταγωνιστή το ΚΚΕ.

16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1979 H NYXTA TOY XHMEIOY

Το βράδυ της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου οργανωμένες ομάδες της ΚΝΕ εισβάλλουν στο Χημείο οπλισμένες με κράνη και λοστάρια   προκειμένου να καταστείλουν τις μαζικότατες καταλήψεις οι οποίες  στόχευαν στην κατάργηση του ν.815. Μετά από σκληρή σύγκρουση κατορθώνουν στρατιωτικά να ελέγξουν το κτίριο. Ο Μαλάμης ήταν επικεφαλής των ομάδων κρούσης (τότε ονομάστηκαν ΚΝΑΤ), όπου και  «ανέκρινε» καταληψία, ζητώντας του να του πεί τις διασυνδέσεις που είχε με τους «αναρχικούς των Εξαρχείων κλπ». Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του έσβησε τσιγάρο στο μάτι. Το μάτι τη γλίτωσε, η ουλή υπάρχει ακόμη. Ιστορικοί έμειναν και οι διάλογοι του επικεφαλής Μαλάμη με τα ΚΝΑΤ, όσο περίμεναν έξω από το Χημείο. Φώναζε ο Μ. «Ηθικόν;» και απαντούσαν οι Κνατατζήδες «Α-κμαι-ό-τα-τον!» Αυτά, δλδ, που μας έβαζαν να φωνάζουμε στο στρατό…

 

 

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1998(ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ)

Το 1998, στην πορεία του Πολυτεχνείου τη 17η Νοέμβρη, θα περικυκλώσουν μαζί με τα ΜΑΤ μια ομάδα 153 αναρχικών και αυτόνομων τους οποίος θα συλλάβουν μαζί με τους αστυνομικούς αν και δεν είχε γίνει το παραμικρό, εγκαινιάζοντας μαζί με την αστυνομία το δόγμα των προληπτικών συλλήψεων. Όπως και τον Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, η ΚΝΕ κατήγγειλε τους καταληψίες ως “χαφιέδες της ασφάλειας” και “γνωστούς άγνωστους” (η ΚΝΕ πρωτοχρησιμοποίησε αυτόν τον όρο).

 

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008.

 

Ενώ λίγα χρόνια νωρίτερα το ΚΚΕ είχε χαιρετήσει την βίαιη εξέγερση των Παρισινών προαστίων, καταδίκασε την εξέγερση που προκλήθηκε από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου  υποστηρίζοντας ότι το ίδιο θα κάνει επανάσταση χωρίς να σπάσει βιτρίνα. Ακολουθεί με μορφή διηγήματος, εμετικό δημοσίευμα στον ριζοσπάστη με τίτλο «Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά» όπου και προσπαθεί να δικαιολογήσει την δολοφονία του 15χρονου από τους μπάτσους.

 

ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΝΑΤ

 

 

 

 

 

 

Αναρχικό Στέκι utopia A.D. www.utopiaad.org  mail: utopia_ad@riseup.net