ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Την Παρασκευή 10/07/2009 και ώρα 07:30 ο πρύτανης και οι παρατρεχάμενοι του έκαναν μια προσπάθεια να κλείσουν το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι UTOPIA A.D. που βρίσκεται δίπλα στο αμφιθέατρο της παλιάς νομικής δείχνοντας έτσι ποιοι πραγματικά είναι, τι συμφέροντα εξυπηρετούν και με ποιο τρόπο.

Έτσι λοιπόν χωρίς κάποια αφορμή μια τετραμελή επιτροπή με εργάτες παραβίασαν την πόρτα, έβγαλαν τα πράγματα του στεκιού και ‘βάλαν στη θέση τους κάτι ¨σαβούρες¨ υποτιθέμενο εξοπλισμό γραφείου.

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο την ίδια εποχή (η πρώτη φορά ήταν το καλοκαίρι του 2005 όπου το έπραξαν με επιτυχία). Το απόγευμα της ίδιας μέρας ανακαταλάβαμε το στέκι και αυτή τη φορά δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Η πρυτανική αρχή λειτούργησε στα μουλωχτά και δια της βίας κάτι που δε θα περάσει έτσι, θα το τραβήξουμε όσο πάει και αν το συνεχίσουν θα πάρουν τις ανάλογες απαντήσεις.

Η κίνηση αυτή είναι μία από τη σειρά κινήσεων ενάντια στους πολιτικούς αυτοδιαχειριζόμενους χώρους αυτοοργάνωσης και αντιπληροφόρησης. Η λύσσα τους φάνηκε ξεκάθαρα αφού εκτός απ τον εκτοπισμό των πραγμάτων του στεκιού εξαφάνισαν κάποια παγκάκια μαζί με ένα αυτοσχέδιο τραπέζι που υπήρχαν απ έξω και που καθημερινά καθόταν κόσμος κατά τη διάρκεια διαλλειμάτων απ τα μαθήματα αλλά και ήταν χώρος συνάντησης, θέλοντας έτσι να στείλει τους φοιτητές στο κυλικείο ή στους διαδρόμους και τα φουαγιέ των σχολών, μακριά απ τους κακούς και περιθωριακούς Αναρχικούς εξαφανίζοντας κάθε τι που να θυμίζει πως κάποτε στο χώρο αυτό υπήρχε ένα αυτοδιαχειριζόμενο στέκι αντιπληροφόρησης (γιατί απλά τέτοιοι χώροι λένε ΑΛΗΘΕΙΕΣ και αυτό τους χαλάει).

Η ¨επίσημη¨ αιτία απ τη μεριά της πρυτανείας για την κίνηση τους αυτή είναι πως ο χώρος χρειάζεται να γίνουν γραφεία καθηγητών (αυτό γράφουν τα ¨επίσημα¨ χαρτιά που κώλυσαν στα τζάμια). Με όλο το σεβασμό προς τους καθηγητές της Κοινωνικής Διοίκησης όπου υπάγεται το μέρος λέμε απλά πως αυτές είναι φτηνές δικαιολογίες των πρυτανικών αρχών που τους χρησιμοποιεί για να πετύχει ένα πολιτικό σκοπό και πατώντας στις ιστορίες του κάθε Σανιδά να κλείσει ένα χώρο που πολεμάει στη σκακιέρα τους χωρίς νόμους.

Αν πραγματικά νοιαζόταν η πρυτανική αρχή για τις σχολές, τους φοιτητές και τους καθηγητές της δεν θα ασχολούταν με ένα χώρο 15τμ. Αλλά εδώ και 12 χρόνια που λειτουργεί η σχολή της ΚΔ θα είχε κάνει κάτι σοβαρό για τη δημιουργία πραγματικών πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων και δε θα ‘μενε στα λόγια αφήνοντας τη σχολή όλα αυτά τα χρόνια να στεγάζεται σε ΠΡΟΚΑΤ λες και είναι σεισμόπληκτοι.

Χώροι υπάρχουν και για γραφεία και για σχολές και το ξέρουμε όλοι, όσο για το χρήμα ας μην το έτρωγαν. Αντιλαμβανόμαστε τη δράση αυτή της πρυτανείας ως ύπουλη επίθεση στα πιστεύω μας αλλά και στον Αναρχικό χώρο και οτιδήποτε ριζοσπαστικό υπάρχει και ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

Οι οργανωμένες προκλήσεις δε σταμάτησαν μόνο σ’ αυτό το γεγονός.

23/07/2009 ώρα 00:00 τζιπάκι ΟΠΚΕ στον πεζόδρομο (ΑΣΥΛΟ) σταμάτησε μπροστά στο στέκι και παρακολουθούσε τους συντρόφους. Την ίδια μέρα λίγο πριν τις 07:00 μπάτσοι ανοίγουν διάλογο με τις καθαρίστριες, προφανώς ζητώντας πληροφορίες για τους συντρόφους.

29/07/2009 ώρα 03:00 ασφαλίτες στο πεζόδρομο του ΔΠΘ Κομοτηνής (ΑΣΥΛΟ), την πέφτουν σε σύντροφο για …τυπικό έλεγχο…

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΨΕΜΑ