526696_329659037134421_1023268910_n

http://vimeo.com/90602222

 

Γράμμα από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών με φόντο τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη και του συγκρατουμενου μας Ιλιρ Καρέλι

Στο προηγούμενο γράμμα μας αναφέραμε τα αληθή γεγονότα που συνέβησαν στο συγκρατούμενό μας Ιλίρ Καρέλι και χαρακτηρίσαμε τον Γιώργο Τσιρώνη βασανιστή. Η οικογένεια του υπαρχιφύλακα, οι σωφρονιστικοί του Μαλανδρίνου και τα ΜΜΕ τον ηρωοποίησαν και μίλησαν για ένα φιλήσυχο σωφρονιστικό. Τα αληθή γεγονότα στα χρόνια υπηρεσίας του τα ξέρουμε όσοι ζήσαμε καταστάσεις στις φυλακές Μαλανδρίνου για το ποιος ήταν. Ένας λιγότερος βασανιστής. Υπάρχουν αρκετοί κρατούμενοι που ξυλοκοπήθηκαν απ’ τον ίδιο και άλλους συναδέλφους του. Αλλά πέρα απ’ αυτό ποιος μας πιστεύει; Λέτε να ήταν μόνο αυτός; Η αλήθεια έρχεται στο φως όπως και εδώ, στη φυλακή Νιγρίτας που ενώ στην αρχή όλοι οι σωφρονιστικοί αρνήθηκαν ότι βασάνισαν και σκότωσαν τον Ιλιρ Καρέλι τώρα διαψεύδονται και οδηγούνται στην κρατική μηχανή για τιμωρηθούν. Άραγε πόσοι θάνατοι στις ελληνικές φυλακές έχουν γίνει και δεν βγήκαν στο φως σε ένα κράτος δικαίου -και καλά-; Πόσες στημένες δολοφονίες έχουν γίνει και δεν γνωρίζει η κοινωνία από τι προήλθαν; Και πάντα το βάρος έπεφτε στη χρήση ναρκωτικών που βάζαν οι ίδιοι οι σωφρονιστικοί, και σε άλλους κρατούμενους. Άραγε ποιοι φταίνε για όλα αυτά;

Η εξουσία που δημιουργεί το κράτος και δίνει την ώθηση οι άνθρωποι να εξουσιάζονται από τους ίδιους τους ανθρώπους. Εδώ λοιπόν θα σας πούμε ότι η ίδια η εξουσία ψεύδεται, κρύβει, αποσιωπά την αλήθεια. Βάσει των παραδοσιακών σχημάτων αμφισβήτησης της εξουσίας, η σχέση της τελευταίας με την αλήθεια είναι κατ εξοχήν αρνητική. Η εξουσία πάντα κατανάγκη ψεύδεται, διαστρευλώνει και αποκρύπτει την αλήθεια. Τόσο την αλήθεια της ουσίας του (υποτιθέμενου πρωταρχικού και φυσικού) ανθρώπου, ο οποίος καταπιέζεται και καταστέλλεται, όσο και την αλήθεια της άσκησης εξουσίας επάνω του. Βασικό σχήμα αυτής της θεώρησης σχετικά με τη σχέση της εξουσίας με την αλήθεια αποτελεί η κριτική της ιδεολογίας. Έτσι κεντρικό ρόλο στο σχήμα ιδεολογίας έχει τόσο μια υποτιθέμενη σχέση υποδομής-υπερδομής όσο και μία σχέση υποκειμένου-αντικειμένου της γνώσης. Η σχέση υποδομής-υπερδομής υποθέτει πως τα “ψέματα της εξουσίας” αποσκοπούν στην εδραίωση και την αναπαραγωγή μιας οικονομικής υποδομής (σύστημα εκμετάλλευσης) και την απόκρυψη, δηλαδή στη ψευδή συνείδηση -των εμπλεκόμενων σε αυτό- υποκειμένων. Η εξουσία πασχίζει να αποκόψει τον άνθρωπο από αυτό που πραγματικά του συμβαίνει, μέσα από ένα πέπλο ψευδών αναπαραστάσεων και εικόνων. Συνεπώς, στόχος της αρνητικής σχέσης της εξουσίας με την αλήθεια είναι το υποκείμενο και το γνωσιακό του αντικείμενο. Το υποκείμενο αναγνωρίζεται ως μία θετικότητα, ως το καταγωγικό θεμέλιο της γνώσης, και ως σημείο εμφάνισης της αλήθειας στο οποίο οφείλουμε να επιστρέψουμε την ικανότητα να γνωρίζει αληθώς και αδιαμεσολάβητα την πραγματική πραγματικότητα: τόσο του εαυτού μας, όσο και του προϊόντος του “κοινωνικού κόσμου”.

Γι’αυτό λοιπόν, ο κάθε κρατούμενος έχει να πει μια μικρή ιστορία που έζησε μες στη φυλακή βλέποντας να βασανίζονται συγκρατούμενοί του ή βασανιζόταν ο ίδιος από την εξουσία που επιβάλει το κράτος δικαίου, με τους ανθρωποφύλακες. Λοιπόν, σταματήστε τώρα να μας κατακρίνετε και να ηρωοποιείτε την εξουσία, ΜΜΕ. Είμαστε άνθρωποι και εμείς, έχουμε αξιοπρέπεια και τιμωρούμαστε με στέρηση της ελευθερίας μας. Δεν μπορείτε να σκοτώνετε τα όνειρά μας όσο και αν φυλακίζετε το σώμα μας.

Είμαστε ταγμένοι να ζήσουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο ή να πεθάνουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, συναρτήσει των αληθηνών λόγων που επιφέρουν κάποιες ιδαιτερες συνέπειες της εξουσίας.

Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι για να μπορέσουμε να ζήσουμε ελέυθερα μέσα και έξω από τα βασανιστήρια των φυλακών και όλων των κρατικών μηχανισμών.

Οι κρατούμενοι από τις πτέρυγες Β1, Β2,Γ1,Γ2 των φυλακών Νιγρίτας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ (ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ)

Λίγα 24ωρα μετά τη βάναυση δολοφονία του συγκρατούμενου μας Ιλία Καρέλι και ενώ το αίμα του απ τα χτυπήματα των βασανιστών του ειναι ακόμα νωπό, κανείς απ το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει κάνει τίποτα. Για αυτό σήμερα 31 Μαρτίου εμείς οι κρατούμενοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας μένουμε μια ώρα στα προαύλια μετά το πρωινό κλείδωμα.
Απαιτούμε απ το υπουργείο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη απ την οικογένεια του δολοφονημένου κρατούμενου και να βρει και να τιμωρήσει τους ένστολους δολοφόνους που σκότωσαν τον Ιλια Καρελι. Το χρωστάμε στο νεκρό συγκρατούμενο μας, στον εαυτό μας και στους δεκάδες φυλακισμένους που βασανίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους στα σωφρονιστικά κάτεργα. Η θα παλέψουμε για τα δικαιώματα μας η θα πεθαίνουμε αργά μέσα στις φυλακές.

Οι κρατούμενοι/ες του Κορυδαλλού

Υ.Γ Η κινητοποίηση ενάντια στο φασιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για φυλακές τύπου Γ συνεχίζεται μέχρι την νίκη.

https://www.youtube.com/watch?v=reXICNSlqow

Γράμμα από τις φυλακές Νιγρίτας για τη δολοφονία του Ιλία Καρέλι…

 Μετά το επεισόδιο στις φυλακές Μαλανδρίνου με το θάνατο του βασανιστή υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, ο Ιλία Καρέλι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες. Μετά το πέρας της ανάκρισης στις 27 Μαρτίου μεταφέρθηκε άμεσα στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Ο συγκρατούμενος μας έτοιμος να δεχθεί τις συνέπειες του νόμου και να του επιβληθεί ποινή για το αδίκημα το οποίο έκανε δικάστηκε ήδη σε θάνατο χωρίς να πάει δικαστήριο και είναι ήδη νεκρός. Η δολοφονία έγινε άμεσα και με επαγγελματική ακρίβεια. Ο Ιλία Καρέλι χώρια τους μώλωπες είχε και τρύπες στο σώμα του, μια στο χέρι και μια στη περιοχή του στέρνου, οι οποίες φέρεται να έγιναν με αιχμηρό αντικείμενο πράγμα το οποίο δεν έχει δημοσιευθεί. Εμείς θέλουμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του όπως έγινε και με τον υπαρχιφύλακα. Επίσης ζητάμε να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι φωτογραφίες από τη στιγμή που εισήλθε στη φυλακή Νιγρίτας. Να βρεθούν οι υπεύθυνοι του ξυλοδαρμού και να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του όπως θα καταδικαζόταν κι εκείνος. Από νέα στοιχεία που κυκλοφορήσανε από έναν εξωτερικό φρουρό και διάφορους εργαζόμενους κρατούμενους, στο χώρο εισερχομένων υπάρχουν ακόμα και τώρα κηλίδες αίματος και φαίνεται πλέον καθαρά ότι ο Ιλία Καρέλι ξυλοκοπήθηκε ΚΑΙ στις φυλακές Νιγρίτας. Το μόνο που ζητάμε είναι η δικαιοσύνη και όχι φασιστικές ενέργειες σε στύλ βεντέτας. Είμαστε εδώ και θα σταθούμε αντιμέτωποι σε ότι θέλει να σταματήσει να ακούγεται η φωνή μας. Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι πέρα από κάθε εθνικότητα και να αντισταθούμε στη χούντα που επικρατεί εδώ και καιρό. Οι κρατούμενοι από τις πτέρυγες Β1, Β2, Γ1, Γ2 των φυλακών Νιγρίτας

 

Κείμενο κρατουμένων Νιγρίτας για τις ρυθμίσεις ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου

Το δικαστικό σύστημα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των αφεντικών του, επιχειρεί με τη χρήση ενός νομικού οπλοστασίου που χτίζει το κράτος εδώ και χρόνια,  να κρατά δέσμιους τους κρατούμενους για όσο περισσότερο γίνεται, στοχεύοντας στην εξόντωσή τους προς παραδειγματισμό όλων. Η τακτική της δικαιοσύνης δηλώνει,  εκτός των άλλων, και το φόβο τους για γενικευμένη κοινωνική διαταραχή. Η κρατική τρομοκρατία με βάση το νέο νομοσχέδιο που έχει προτείνει προς ψήφιση ο υπουργός  δικαιοσύνης  δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο με τη φυσική και ψυχική εξόντωση κάθε αντιστεκόμενου κομματιού της κοινωνίας.

Η κοινωνική απαξία που προκαλούν τα διατάγματα της κυβέρνησης και του υπουργείου δικαιοσύνης δημιουργούν μία όσμωση που διαλύει τις αποστάσεις διεθνοποιώντας και το παραδειγμα της εξέγερσης. Με πολλές εστίες και πολλαπλές προβολές πέρα και πάνω από ιδεολογίες πέρα και πάνω απο κεντρικούς μονισμούς. Σ’ αυτόν τον αγώνα τον οποίο ξεκινάμε πρέπει πάνω απ’όλα να είμαστε ενωμένοι , όλοι μία γροθιά, για να μπορέσουμε να διαλύσουμε το τείχος το οποίο υψώνεται εις βάρος μας με σκοπό την εξόντωσή μας. Ο σκοπός μας είναι να αντισταθούμε ως το τέλος με όπλο το ίδιο μας το σώμα, και να μην αφήσουμε να πάρουν την τελευταία μας ανάσα μες στα τείχη της φυλακής.

ΑΦήνουμε ανοιχτό το θέμα της κινητοποίησής μας, προσωρινά με αποχή από το συσσίτιο και άρνηση κλεισίματος κατά τη μεσημεριανή κατάκλιση και είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις που θα υπάρξουν και στις υπόλοιπες φυλακές.

Δύναμη,κουράγιο,ενότητα,υπομονή στον αγώνα τον οποίο ξεκινάμε

Ας στραφεί η οργή ενάντια σε αυτούς που μας στερούν την ελευθερία μέσα και έξω από τις φυλακές

ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΟΣΩΝ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

κρατούμενοι φυλακής Νιγρίτας Σερρών Β1 Β2 Γ1 Γ2

Κείμενο από ανδρικές και γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού:

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 28/03/2014

Εμείς οι κρατούμενοι/ες των φυλακών Κορυδαλλού σήμερα 28 Μαρτιου 2014 μένουμε μια ώρα έξω από τα κελιά μας μετά το βραδινό κλείδωμα εξαιτίας της βάναυσης δολοφονίας από ξυλοδαρμό ένστολων του συγκροτούμενου μας Ιλια Καρέλι. Αυτό είναι το πρώτο αίμα που χύνεται στις φυλακές εν όψει του νέου νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ και την κατάργηση όλων των δικαιωμάτων μας. Το αίμα έχει βάψει τα χέρια του του υπουργού Δημοσίας Τάξης Δενδια και του υπουργού Δικαιοσύνης Αθανασιου που θέλουν να χτίσουν το ελληνικό Γκουανταναμο και είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της δολοφονίας. Συμπαράσταση και Δύναμη σε όλες τις φυλακές που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ Οι κρατούμενοι/ες Κορυδαλλού

Το κείμενο που έστειλαν στο υπουργείο οι κρατούμενοι της Α πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού: και οι κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας

 “Προς υπουργείο Δικαιοσύνης Εμείς οι κρατούμενοι της Α πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού σήμερα 28 Μαρτίου 2014 μέρα Παρασκευή αρνούμαστε να σιτιστούμε λόγω της άνανδρης δολοφονίας του συγκροτούμενου μας Ιλια Καρέλι. Μιλάτε για κράτος δικαίου αλλά είστε κράτος δολοφόνων. Φάνηκε οτι ήταν ένα ακόμα θέμα εκδίκησης για το υπουργείο Δικαιοσύνης και τον ενταύθα υπουργό. Συγχαρητήρια ακόμη μια φορά για το κράτος δικαίου που δήθεν έχετε. Εμείς τα αδικήματα μας τα πληρώνουμε με ισόβιες και πολυετείς καθείρξεις. Περιμένουμε την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης για το δολοφονημένο συγκροτούμενου μας Ιλία Καρέλι. Κρατούμενοι Α πτέρυγας φυλακών Κορυδαλλού”

Ο πόλεμος μαίνεται.

Όσο ο κόσμος της εξουσίας θάβει ανθρώπους ζωντανούς στα μπουντρούμια των φυλακών, τόσο θα υπάρχουν στιγμές εξέγερσης και ανυποταξίας παου θα επιστρέφουν τη βία στους κυρίαρχους. Όπως η στιγμή εκείνη που ένας φυλακισμένος, ο Ηλία Καρέλι, μετά από 16 χρόνια εγκλεισμού και καταπίεσης, μετέτρεψε την απελπισία του σε οργή και έστρεψε το μαχαίρι του εναντίον ενός ανθρωποφύλακα.

Ενός ανθρωποφύλακα που τώρα τα μέσα μαζικής εξαπάτησης προβάλουν την αγιογραφία του, αποσιωπώντας πως υπήρξε ένας βασανιστής που όταν το σύστημα των φυλακών επέλεγε να δείξει το πιο σκληρό του πρόσωπο, ευνοούσε την εκδήλωση του σαδιστικού του μένους πάνω στα κορμιά των κρατουμένων με ευφάνταστους τρόπους, όπως το μαστίγωμα με ηλεκτρικά καλώδια.

Τα σκυλιά της εξουσίας φρόντισαν να εκδικηθούν για το θάνατο του ανθρωποφύλακα με τον τρόπο που πολύ καλά γνωρίζουν: βασανιστήρια μέχρι θανάτου. Ο Ηλία κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία μετά από αλλεπάλληλους ξυλοδαρμούς από μπάτσους και δεσμοφύλακες.

Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο από τα όργανα του καθεστώτος. Όμως ευθύνη έχουν και όσοι αναμασούσαν την προπαγάνδα των ΜΜΕ για τον αδικοχαμένο οικογενειάρχη δεσμοφύλακα, συμμετέχοντας στο πανηγύρι της συγκάλυψης των βασανιστηρίων στις φυλακές συγκεκριμένα αλλά και του μισητού κοινωνικού ρόλου των ανθρωποφυλάκων ευρύτερα.

Το στοίχημα είναι να σπάσουμε με λόγια και έργα το μονόλογο της εξουσίας που κορυφώθηκε με άλλη μια κρατική δολοφονία.

Μια ακόμα δολοφονία που η τέταρτη εξουσία έσπευσε να αποδώσει στις γνωστές άγνωστες «αδιευκρίνιστες συνθήκες», ακόμα και σε παθολογικά αίτια, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να θάψει τη μπόχα της πτωματοφάγας δημοκρατίας του κεφαλαίου.

Όπως και τόσοι άλλοι «μυστηριώδης» θάνατοι ανθρώπων, τα ονόματα των οποίων μαθεύτηκαν μετά τη δολοφονία τους. Όπως η Κατερίνα Γκουλιώνη ή το πρόσφατο παράδειγμα του Esso Shakram Haitam στις φυλακές Γρεβενών.

Εκείνοι οι «φυσικοί» θάνατοι που έρχονται να καθίσουν δίπλα σε κάποιους άλλους, αργούς, καθημερινούς και βασανιστικούς θανάτους μέσα στην τσιμεντοποιημένη ρουτίνα των σωφρονιστικών μπουρδέλων.

Εκεί όπου οι άνθρωποι πληγώνονται στο σκοτεινό άχρονο της φυλακής…

Άνθρωποι που αρρωσταίνουν στις μοναξιές τους που «τρελαίνονται» στους ήχους της πιο μεγάλης ησυχίας…

Άνθρωποι-αριθμοί, ξεγελασμένοι στην παραμύθα της παραίσθησης, πληρώνοντας με το αίμα τους τα ναρκωτικά που πουλάει το σωφρονιστικό κατάστημα.

Άνθρωποι θαμμένοι στα πειθαρχεία, ξεχασμένοι στις ποινές τους, και ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΙ σε μεταγωγές και απομονώσεις.

Άνθρωποι που σκαλίζουν πάνω στις μεγάλες ποινές τους και στα χρόνια του εγκλεισμού τους τα όνειρα ενός σύντομου ελεύθερου μέλλοντος…

 

Πάνω στα αποκαΐδια των φυλακών, τις μικρές ή μεγάλες στιγμές απειθαρχίας που χαράζουν ουλές στο δήθεν αλώβητο πρόσωπο της σωφρονιστικής υπηρεσίας, στα κομμένα κάγκελα και στα σκαμμένα λαγούμια…

Εκεί όπου η εκδίκηση θα κουβαλάει το συσσωρευμένο ΜΙΣΟΣ για κάθε εξευτελισμό, βασανισμό ή δολοφονία…

 

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ