Την περίοδο του 2008-2009, η γενικευμένη κίνηση των μαθητών με τη μορφή καταλήψεων πανελλαδικά, είχε ως παράλληλη συνέπεια προσαγωγές, διώξεις και συλλήψεις μαθητών.
Ένας από αυτούς είναι και ο μαθητής Γιώργος Θεοφανίδης ο οποίος δικάστηκε στις 27/01/2010, ουσιαστικά για τη συμμετοχή του στην κατάληψη του σχολείου, με πρόσχημα τη φθορά του παράνομα χτισμένου φυλακίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι μπάτσοι τρεις μέρες μετά τη λήξη της κατάληψης προχώρησαν στη σύλληψη του Γ.Θ. από την κατοικία του και τον οδήγησαν στο τμήμα με την κατηγορία της φθοράς. Έτσι την επόμενη μέρα παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος διέταξε, παράνομα, την αυτόφωρη εκδίκαση του 2 ώρες μετά. Το δικαστήριο αναβλήθηκε λόγω έλλειψης μαρτύρων κατηγορίας και μετατέθηκε 2 βδομάδες μετά. Με την έναρξη της δίκης αυτής ζητήθηκε η ακύρωση της αυτόφωρης διαδικασίας και οι δικαστές αρνήθηκαν λέγοντας ότι αυτό θα αποφασιστεί εν μέσω της διαδικασίας. Στην αρχή της δίκης παρουσιάστηκε ένας κατήγορος εκ μέρους του κράτους ο οποίος ζητούσε 5000 ευρώ για 2 σπασμένα τζάμια. Στην διάρκεια της δίκης και ενώ φαινόταν ότι αθωωνόταν ο μαθητής Γ.Θ. και όλες οι κατηγορίες προς αυτόν πέφτανε στο κενό ο δικαστής σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα αποφάσισε να ακυρώσει την διαδικασία του αυτοφώρου και όρισε τακτική δικάσιμη. Μετά από πολλές αναβολές, η υπόθεση θα εκδικαστεί την Τετάρτη 12/11/14.

Σημαντικό να αναφέρουμε τον ξυλοδαρμό μαθήτριας πριν τη δίκη και απειλές για τη ζωή αυτής και του Γ.Θ. από γλοιώδη υποκείμενα που αναφέρανε ότι θα τις υλοποιήσουν αν αθωωθεί ο μαθητής .

Όπως τότε, έτσι και σήμερα το κράτος και οι διωκτικοί μηχανισμοί του συνεχίζουν να τρομοκρατούν τους μαθητές με τραμπουκισμούς, απειλές, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις, μοιράζοντας απλόχερα δικαστήρια σε όσους μαθητές τολμούν τα αντιδράσουν ενάντια στο σάπιο εκπαιδευτικό σύστημα που γίνεται ολοένα και χειρότερο. Με αυτήν την τακτική θέλουν να επιβάλλουν τον εφησυχασμό και την αδράνεια στην νέα γενιά ώστε να βγουν στην κοινωνία καινούργιοι υποτακτικοί του συστήματος, τελείως ακίνδυνοι, κάνοντας έτσι ποιο εύκολο το έργο της εξουσίας.

Παρόλ’ αυτά, όπως το 2008 έτσι και τώρα, οι μπάτσοι, οι δικαστές και τα κάθε λογής τσιράκια τους δεν μπορούν να ελέγξουν την τεράστια μαθητική κινητοποίηση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που θέλει να περάσει το κράτος. Πάνω από 1000 σχολεία τελούν υπό κατάληψη μέχρι στιγμής και μαζικές πορείες λαμβάνουν χώρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των μαθητών και δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Γ.Θ. Ξεκαθαρίζουμε ανυποχώρητα σε κάθε λογής ρουφιάνο, υποτελή των κατασταλτικών και δικαστικών μηχανισμών και λακέ της εξουσίας πως αυτές οι επιθέσεις που χρησιμοποιούνται από τα νομικά οπλοστάσια τους όχι μονάχα δεν μας απομονώνουν αλλά μας κάνουν πιο δυνατούς, μας ατσαλώνουν και μας προετοιμάζουν στον ανελέητο αγώνα που επιθυμούμε να διεξάγουμε ενάντια στην εξουσία καθώς και στους κρατικούς εκφραστές της.
Μπουρλότο και φωτιά στα σχολικά κελιά

Utopia A.D.