.Ξεκινώντας, θέλουμε να τονίσουμε πως το παρόν  κείμενο γράφετε με βάση τα όσα ενυπόγραφα κείμενα γνωρίζουμε, είτε δημόσια είτε όχι. Δε θα λάβουμε υπόψη τα όσα μας έχουν μεταφερθεί από συντρόφους και συντρόφισσες όχι λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης, αλλά κυρίως γιατί θεωρούμε ως πολιτικά ορθό από μεριάς μας να λάβουμε υπόψη μόνο τα επίσημα κείμενα και την προσωπική μαρτυρία μέλους της συνέλευσης μας. Επίσης, απόψεις και σχόλια τα οποία αναρτούν μεμονωμένα άτομα συλλογικοτήτων στα “κοινωνικά” δίκτυα δεν λαμβάνονται και αυτά υπόψη καθώς θεωρούμε απαράδεκτα και μη πολιτικά τα όσα λέγονται στα ηλεκτρονικά πλέον καφενεία καθώς και τον ισοπεδωτικό τους τρόπος γραφής. Ένα πολιτικό υποκείμενο παραμένει πολιτικό και πέραν των πολιτικών διαδικασιών.

Ενημερωθήκαμε από το ”Σώμα της Απολογιστικής Συνέλευσης του Indymedia” με e -mail για τα γεγονότα της 1ης απολογιστικής στην οποία ήταν παρών και ένας σύντροφός μας. Ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισε, η συλλογικότητα του Ρουβίκωνα να εκφράσει την εναντίωση της στην απόφαση του Indymedia να δημοσιεύσει το κείμενο της Στ. Μπ με χυδαίους χαρακτηρισμούς και τραμπουκισμούς δεν αρμόζει σε αναρχικά πολιτικά υποκείμενα. Επίσης θεωρούμε απαξιωτικό τον τρόπο αυτό, ως προς τα άτομα που παρευρίσκονταν και προσβλητικό προς όλο τον Α/Α “χώρο” γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προαναφέρθηκε, σύντροφος από τη συνέλευση μας έκανε το ταξίδι Κομοτηνή-Αθήνα, που εν τέλει δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος, για να συμμετέχει στη συνέλευση κι αυτό ισχύει και για άτομα από άλλες πόλεις που ενδεχομένως να παρευρέθηκαν ή θα μπορούσαν να είχαν παρευρεθεί.  Φυσικά ο σύντροφός μας δεν πρόλαβε να τοποθετηθεί για ότι αφορά τις θεματικές της απολογιστικής. Επίσης σε περίπτωση που υπήρχαν άτομα τα οποία συμμετείχαν πρώτη φορά σε κινηματικές διαδικασίες ή με μικρή εμπειρία, σίγουρα δεν αποκόμισαν τίποτα το θετικό.

Δεν θέλουμε να σταθούμε μόνο στο περιστατικό, αλλά και στα αίτια που ώθησαν τη συλλογικότητα του Ρουβίκωνα, στον τρόπο που επέλεξε να παρέμβει. Θεωρούμε πως η διερεύνηση των λόγων θα αποτρέψει όσο είναι δυνατό τη διάδοση ψεμάτων και παραφιλολογίας-κοτσομπολιών, κάτι που μεταξύ άλλων προσβάλει τη μνήμη του νεκρού και την ίδια τη σύντροφο του, που σύμφωνα με τα λεγόμενα της βιώνει την απώλεια του συντρόφου της.

Για τον παραπάνω λόγο, θέτουμε κάποια ερωτήματα: Οδηγήθηκε η συλλογικότητα του Ρουβίκωνα σε αυτή την πράξη λόγω έπαρσης κατά του υπόλοιπου Α/Α “χώρου” ή η δημοσίευση του κειμένου της Στ. Μπ  ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, μετά από μια σειρά καταστάσεων και καφενειακών συζητήσεων; Πολύ πιθανό είναι να ισχύουν και τα δύο αφού και τα δύο είναι σοβαρές παθογένειες του κινήματος-“κινήματος”.

Όσον αφορά τη δημοσίευση του κειμένου της Στ. Μπ  θεωρούμε πως δεν θα έπρεπε να αναρτηθεί από τη στιγμή που ο Ρουβίκωνας ζήτησε αιτιολογώντας, τη μη  δημοσίευση του, όπως ενημερωθήκαμε από κλειστό κείμενο του Ρουβίκωνα που λάβαμε από τρίτο άτομο. Παρ όλα αυτά καταλαβαίνουμε πως και η μη δημοσίευση του κειμένου θα έβρισκε το indymedia κατηγορούμενο για φίμωση, ειδικά εάν το κείμενο από μόνο του δεν  παραβιάζει την πολιτική δημοσίευσης.

Τον πρώτο “κινηματικό” λόγο για το θέμα της δολοφονίας, τον έχε ι ο Ρουβίκωνας, απ’ τη στιγμή που και τα δύο πρόσωπα υπήρξαν μέλη της συλλογικότητας του, κάτι που από μόνο του θα έπρεπε να έχει βαρύτητα ως προς το αίτημα του Ρουβίκωνα για τη μη δημοσίευση του κειμένου. Βιαστικά πορίσματα από συλλογικότητες ή άτομα που δεν είχαν σχέση με τα περιστατικά ή τα πρόσωπα το μόνο που εξυπηρετούν είναι η διάδοση ψευδών ειδήσεων, λανθασμένων εντυπώσεων και κινηματικής μικροπολιτικής.

Ξεκαθαρίζουμε ότι θεωρούμε σημαντικό το ζήτημα για αυτό και παίρνουμε θέση παρόλα αυτά όχι ακριβώς αυτή που μας ζητήθηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που μας ζητείται να πάρουμε θέση και μάλιστα συγκεκριμένη για ενδοκινηματικά ζητήματα. Τα ζητήματα αυτά δεν έχουν δύο όψεις, δεν είναι δημοψηφίσματα. Μας ενδιαφέρει το γιατί συμβαίνει ότι συμβαίνει και δεν θέλουμε να ξεμπερδεύουμε παίρνοντας θέση με τη μια ή με την άλλη πλευρά. Αντίθετα προτιμούμε να αναλύουμε τις καταστάσεις, όσος χρόνος και αν χρειαστεί ώστε να μην διαιωνίζονται διαστρεβλωμένες “αλήθειες” και να μην δημιουργούνται μέτωπα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό τις παρέμβασης του Ρουβίκωνα άλλωστε, δεν είναι το μοναδικό, ας μη πέφτουν από τα σύννεφα μερικές μερικοί, παρόμοια περιστατικά και ακόμη χειρότερα, υπήρξαν και στο παρελθόν, κάποια μπήκαν “κάτω απ’ το χαλί” ενώ για κάποια, ακόμα διαιωνίζονται μύθοι, γι’ αυτό και σήμερα βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε και αν δε σταματήσουν οι αλληλοκατηγορίες και οι εμφυλιοπολεμικές εξαγγελίες ώστε να βγει μια άκρη, στο μέλλον θα ξαναασχοληθούμε με παρόμοια και ίσως πολύ χειρότερα περιστατικά. Η επίλυση ενδοκινηματικών ζητημάτων πρέπει να γίνετε με νηφαλιότητα και δεν πρέπει να ξεφεύγει από τα όρια των πολιτικών διαδικασιών, εν τέλει δεν είναι ανάγκη να “τα βρούμε” και να γίνουμε φίλοι για να βγει μια άκρη, ο κάθε άνθρωπος και η κάθε ομάδα έχουν τις δικές τους αλήθειες, το ζήτημα είναι να μη χτίζουμε οδοφράγματα σε λάθος κατεύθυνση.

Τον καιρό όπου το κράτος και η καταστολή θεριεύουν, ας δίνουμε έμφαση και στην αντιμετώπιση του υπάρχοντος. Κάθε συνέλευση και κάθε αναρχική τάση δεν  θα πρέπει να αποκλίνει από τον  βασικό της στόχο,  ο οποίος δεν  πρέπει να είναι άλλος  πέρα  του  πολέμου  ενάντια στο κράτος και την εξουσία. Το Athens indymedia σε αυτόν τον πόλεμο είναι το σημαντικότερο εργαλείο αντιπληροφόρησης αλλά και αρχείο του Α/Α “χώρου” και όχι μόνο.

ΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ.

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D.

Email: utopia_ad@riseup.net