Με βάση τα δημόσια κείμενα για τα γεγονότα της Πάτρας θα θέλαμε με την σειρά μας να κάνουμε μία κριτική στα όσα συνέβησαν.

Μετά από κάποια περιστατικά μεταξύ ατόμων του αναρχικού χώρου ξεκίνησε μία αντιπαλότητα ανάμεσα σε κάποιες συνελεύσεις και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα σε κάποιες τάσεις της αναρχίας.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν κάποιες συλλογικότητες λόγο αριθμητικής υπεροχής θεωρούν τους εαυτούς τους ως αυθεντίες του αγώνα και εκπροσώπους του, αποκλείοντας ατομικότητες από διαφορετικές τάσεις. Όσο περισσότερο καλλιεργείτε αυτή η αντιπαλότητα δημιουργεί ντροπιαστικές καταστάσεις που φτάνουν σε σημείο προσπάθειας των πολλών να επιβληθούν στους ”αντιπάλους” τους με κάθε μέσο.

Έτσι ερχόμαστε στα γνωστά γεγονότα με την επίθεση στους θαμώνες της πλατείας Όλγας από κάποιους εκπροσώπους του ”κόσμου του αγώνα” και τα αντίποινα που ακολούθησαν με το πέσιμο στην κατάληψη επί τα Πρόσω.

Σαν απάντηση έγινε μία πορεία αλληλεγγύης στο στέκι επί τα Πρόσω και μια θολή ενημέρωση στο διαδίκτυο όσο αναφορά το περιστατικό, μη ξεκαθαρίζοντας γιατί έγινε και από ποιους. Θεωρούμε λάθος να γίνονται επιθέσεις σε πολιτικούς χώρους όποιος και αν είναι ο λόγος, αλλά ακόμα πιο υποκριτικά εξευτελιστικό είναι να καλούνται πορείες εναντίον άλλων αναρχικών.

Η πορεία που καλέστηκε από τις συνελεύσεις επί τα Πρόσω, dinamitera, Σ.Α.Κ.Τ.Α. και Δυσήνιος ίππος με πρόταγμα της ”την υπεράσπιση των πολιτικών διαδικασιών και των αγώνων μας” που ουσιαστικά αναφέρεται στους ΣΑΜΧΟ ( Σύμπραξη Αναρχικών,Μηδενιστών,Χαοτικών πλατείας Όλγας) , και μάλιστα καλείτε στην πλατεία Όλγας όπου δραστηριοποιούνται οι τελευταίοι, είναι μια προκλητική επίδειξη δύναμης χωρίς ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο.

Παράλληλα καλείτε από την ΣΑΜΧΟ εκδήλωση για τα γεγονότα την Ικτίνου, που κατά την γνώμη μας στρατηγικά ήταν λάθος αφού υπήρχε το ενδεχόμενο της σύγκρουσης, για το οποίο από ότι φάνηκε δεν ήταν προετοιμασμένοι αλλά και γενικότερα τέτοια ”ραντεβού” είναι τροφή για τους μπάτσους. Θα μπορούσε η εκδήλωση να γίνει κάποια άλλη στιγμή.

Μπορεί να ήταν λάθος για μας η επιλογή της ΣΑΜΧΟ για την εκδήλωσή της, όμως σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε την απαράδεκτη επίθεση 50 ατόμων με παλούκια και κράνη εναντίον τεσσάρων συντρόφων της ΣΑΜΧΟ οι οποίοι κρατούσαν κείμενα και καφέδες. Ακόμα πιο απαράδεκτο ήταν η εμετική ανακοίνωση θριάμβου που βγήκε χωρίς να δέχονται κριτική θεωρώντας πως είναι οι μόνοι που κατέχουν της αλήθεια φιμώνοντας κάθε σχόλιο στο indymedia.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η αντιπαλότητα να συνεχίζεται με επιθέσεις εκατέρωθεν και αν κρίνουμε από το παρελθόν της Θεσσαλονίκης ( εμφύλιος ) δικογραφίες να ετοιμάζονται.

ΥΓ: Η αλήθεια βρίσκεται στους SEX PISTOLS

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.

utopia-ad.org