Την Τετάρτη 12/04 πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική εξόρμηση μοιράζοντας 100δες κείμενα και κολλώντας αυτοκόλλητα και αφίσες.

Ακολουθεί το κείμενο:

”Ο φασισμός δεν είναι τίποτα παραπάνω από τον νευρικό σπασμό μιας παρακμάζουσας κοινωνίας που πνίγεται στον βάλτο του ψεύδους της.”

(Renzo Novatore)

Σε περιόδους κρίσης, η πολιτική του κράτους γίνεται ολοένα και πιο αυταρχική. Θανάσιμες επαναπροωθήσεις μεταναστ(ρι)ών, βάρβαρη μεταχείριση προσφύγων στα camps, δολοφονίες ρομά και αποκλίνοντων ατόμων από το κυρίαρχο, κανονικοποίηση της καταστολής σε κάθε μορφή. Όλα τα παραπάνω στο όνομα της ”εθνικής ασφάλειας”. Εκείνης της ασφάλειας που περιφρουρεί τα προνόμια των εξουσιαστών. Βλέπουμε καθαρά πως ο φασισμός αποτελεί δομικό στοιχείο του συστήματος, τον οποίο το ίδιο επικαλείται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης (π.χ. διαχείριση της πανδημίας).

Οι φιλήσυχοι πολίτες οι οποίοι κρυβόντουσαν στην σιωπή όσο βίωναν τη λεηλάτηση της ζωής τους στο βωμό του κέρδους, στρέφονται στον κανιβαλισμό έναντι μειονοτήτων.

Σταδιακά διαμορφώνεται πρόσφορο έδαφος για την επανεμφάνιση μορφωμάτων τα οποία ηδονίζονται στην όψη των εθνικών συμβόλων. Τα ίδια αυτοπαρουσιάζονται σαν τους σωτήρες και τιμωρούς στο όνομα του λαού εγγυώμενοι την διασπορά μίσους με πρόσχημα την εθνική ενότητα.

Η διαμόρφωση δύο διαφορετικών στρατοπέδων, ανάμεσα σε ρατσιστικά αποβράσματα και σε εκείνους που υπερασπίζονται τις ελευθερίες τους, τροφοδοτεί την υπάρχουσα υπεροχή του κράτους του οποίου λύνονται τα χέρια να εντατικοποιήσει περαιτέρω τις ζωές μας.

Απειλή για το υπάρχον καθεστώς αποτελούν εκείνοι που αγωνίζονται για έναν κόσμο βασιζόμενο στα ιδανικά της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της αξιοπρέπειας και όχι σε εκείνα που πρεσβεύει ο κάθε Κασιδιάρης. Συνεπώς, δεν μας προκαλεί εντύπωση η εξίσωση που δημιουργούν τα Μ.Μ.Εξαπάτησης ανάμεσα στο χέρι που απλώνεται από έναν ρατσιστή σε άτομα του περιθωρίου με εκείνο που θα αντισταθεί στον μπάτσο, τον φασίστα, το αφεντικό και κάθε πρόσωπο στο οποίο καθρεπτίζεται η εξουσία.

Η συνεχιζόμενη κρίση (οικονομική, ηθική, ανθρωπιστική, αξιακή κτλ) δεν έχει κορδέλα τερματισμού, έτσι το κράτος και οι μηχανισμοί του θα εντείνουν την καταστολή και τον έλεγχο των οποίων βασικό γρανάζι είναι ο φασισμός σε όλες του τις εκφάνσεις. Όσο περισσότερα εθνικιστικά μορφώματα δημιουργούνται τόσο πιο εύκολη γίνεται η δουλειά του κρατικού μηχανισμού. Έτσι λοιπόν δικαιολογίες τέλος, ψέματα του στίλ δεν ήξερα, δεν γνώριζα, έχουν αλλάξει και άλλες αηδίες την εποχή που η κάθε λογής πληροφορία βρίσκετε κυριολεκτικά στη τσέπη του κάθε ανθρώπου δεν δικαιολογούνται.

Τέλος, όποιοι περιμένουν τις επερχόμενες εκλογές για να “τιμωρήσουν” την κυβέρνηση ή τους πολιτικούς γενικά, με την λογική της ανάθεσης μέσω ναζιστών αντιπροσώπων, θα πρέπει να γνωρίζουν πως ότι πράξουν οι ψευτοαντισυστημικοί φασίστες και ναζί, μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι ίδιοι. Το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας εκτός από τα δακτυλικά αποτυπώματα του ναζί Ρουπακιά φέρει πάνω του και αυτά όλων των ψηφοφόρων της ναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή.

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D.