Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για πανελλαδική ημέρα δράσης για το ναυάγιο – δολοφονία των μεταναστ(ρι)ων στην Πύλο, την Πέμπτη 13/07 πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης. Παρά τη μικρή συμμετοχή (15 άτομα) λόγο εποχής αλλά και καύσωνα, η συγκέντρωση κράτησε περίπου 2 ώρες με μοίρασμα εκατοντάδων κείμενων, ανάρτηση πανό και αναγραφή συνθημάτων για την μνήμη του Βασίλη Μάγγου.

Ακολουθεί το κείμενο.

Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο

Στις 14 Ιουνίου, ανοιχτά της Πύλου, διαπράχτηκε από το ελληνικό λιμενικό η μαζικότερη δολοφονία μεταναστ(ρι)ών στη Μεσόγειο. Το συγκεκριμένο κρατικό έγκλημα έρχεται να προστεθεί με αυτό των Τεμπών 4,5 μήνες μετά, αποδεικνύοντας πως η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των καταπιεσμένων.

Δε χρειάζεται πολύ ανάλυση ως αναφορά τα αίτια του ναυαγίου-δολοφονίας, όποιος πραγματικά θέλει μπορεί να ψάξει στο διαδίκτυο, να συγκρίνει και να καταλάβει, βέβαια το κάθε μέλος της κοινωνίας, θέλει την αλήθεια που του χαϊδεύει περισσότερο τα αυτιά. Η ουσία είναι πως πάνω από 650 άνθρωποι πνίγηκαν στα θαλάσσια ύδατα του “παραδείσου” της πολιτισμένης Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα στο “λίκνο” του πολιτισμού, την Ελλάδα.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το ναυάγιο-δολοφονία, ο γκεμπελικός μηχανισμός προπαγάνδας του κράτους έπιασε δουλειά. Τα σκουπίδια των καθεστωτικών ΜΜΕ άρχισαν να εκδίδουν τα πορίσματα τους, περί προσπάθειας διάσωσης των μεταναστ(ρι)ών από το ελληνικό λιμενικό και την άρνηση τους να σωθούν! Η ξεφτίλα τους δεν είχε όρια, μέχρι και για επιβάρυνση του ΕΣΥ και την απασχόληση ασθενοφόρων έκαναν λόγο (δοκιμασμένη συνταγή από τις ημέρες του covid-19 όταν κατηγορούσαν τους ανεμβολίαστους για τον ίδιο λόγο), με την γνωστή ρουφιάνα τηλεπαρουσιάστρια να πρωτοστατεί.

Ας μη γελιόμαστε, η δολοφονία των 650 και πλέoν μεταναστ(ρι)ών έγινε στα πλαίσια άλλης μίας επαναπροώθησης. Οι επαναπροωθήσεις είναι η πιο συνήθης τακτική του ελληνικού κράτους και του παρακρατικού του μηχανισμού σε χερσαία και υδάτινα σύνορα.

Επαναπροωθήσεις γίνονταν πάντα στα ελληνικά σύνορα και παράλληλα ξυλοδαρμοί, κλοπές, βιασμοί και δολοφονίες. Πρόσφατα δημοσιευτήκαν βίντεο και φωτογραφίες με παρακρατικούς στον Έβρο να επιτίθενται με μαχαίρια σε μετανάστες.  Επίσης πρόσφατα συνελήφθησαν 5 συνοριακοί για διακίνηση (μάλλον δεν μοίρασαν σωστά τα κέρδη). Γενικότερα, η μετανάστευση και η προσφυγιά είναι μια κερδοφόρα δραστηριότητα για νόμιμο και παράνομο κεφάλαιο, αντιμετωπίζοντας τους πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες ως προϊόντα, νόμιμα και λαθραία, κάτι σαν τα τσιγάρα.

Όταν όμως μιλάμε για πολιτικούς πρόσφυγες τα πράγματα αλλάζουν. Η έξωση των Κούρδων μεταναστ(ρι)ών από τον καταυλισμό στο Λαύριο, έρχεται μετά τον χρόνιο χαρακτηρισμό τους από τον Ερντογάν ως τρομοκράτες και “εντελώς τυχαία” λίγες μέρες πριν την σύνοδο του ΝΑΤΟ το οποίο είναι ακόμα μια ένδειξη της καλής σχέσης των καταπιεστών των δύο κρατών.

Η δολοφονική φύση του κράτους και της κυβέρνησης του δόγματος “νόμος και τάξη” δεν κάμπτεται, στις 8 Ιουλίου άλλος ένας νέος άνθρωπος πέφτει νεκρός από σφαίρα μπάτσου του οποίου το όπλο “εκπυρσοκρότησε”. Τι είναι άλλωστε άλλος ένας δολοφονημένος πρόσφυγας μπροστά στους εκατοντάδες της Πύλου και τους χιλιάδες τα τελευταία χρόνια σε Έβρο, Αιγαίο και γενικότερα στην επικράτεια; Άλλος ένας νεκρός ξένος, Τσιγγάνος, ομοφυλόφιλος και γενικά διαφορετικός, άλλος.

«Η εκδοχή, η οποία αναγνωρίζεται ως αντίποδας της κοινοτικής αστυνόμευσης είναι η αυταρχική, αμερικανικής προέλευσης, αστυνόμευση της μηδενικής ανοχής, δηλαδή η άτεγκτη και επιθετική αστυνομική υπεραντίδραση ακόμη και σε ασήμαντες εκδηλώσεις αταξίας. Σύμφωνα με αυτό το πρότυπο, η ανομική συμπεριφορά και η κοινωνική αταξία είναι απαράδεκτες και πρέπει να αντιμετωπιστούν ευθύς εξ αρχής και ριζικά, για να αποφευχθεί η περαιτέρω ανάπτυξή τους.»

(Όνειρα και Εφιάλτες της Πρόληψης του Εγκλήματος στις Κοινωνίες της Διακινδύνευσης. Inte ectum/ | Τεύχος 05 / Δεκέμβριος 2008 του Ν Κ Κουλούρη)

Για ακόμη μια φορά τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ έπιασαν δουλειά κάνοντας λόγο για σεσημασμένο που είχε καταδικαστεί για διακίνηση, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το πραγματικό ζήτημα, που δεν είναι άλλο από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανθρώπου από μπάτσο, διότι δεν σταμάτησε σε υπόδειξη που του έγινε. Τελικά η αστική δημοκρατία νομοθετεί την θανατική ποινή μέσω των δημοσιογράφων και δικάζει εκτελώντας άμεσα μέσω των μπάτσων δικαστών (δικαστής Ντρέτ για όσους θυμούνται την ταινία).

Όλα τα παραπάνω, δε θα ήταν εύκολο να γίνουν αν η κοινωνία με την σιωπή και σε πολλές περιπτώσεις συνενοχή της δεν τα “νομιμοποιούσε”.  Μια κοινωνία που τείνει να κάνει των κοινωνικό κανιβαλισμό κανονικότητα και αν αυτό το 48% αποχής των εκλογών δεν καταφέρει να γίνει μία δυνατή “αντιπολίτευση” και δύναμη ανατροπής, ο κανιβαλισμός θα εδραιωθεί.

Ο τρόπος είναι τόσο απλός όσο και δύσκολος, αυτοοργάνωση, συντονισμός, αντίσταση. Χωρίς “επαναστάτες” ειδικούς και καθοδηγητές, παρά μόνο με αποφασιστικότητα, πίστη, διάκριση και αντίληψη της θέσης-τάξης, αυτής των καταπιεσμένων. Δημιουργώντας ένα επαναστατικό σύνολο όπου το άτομο κρατά τις ιδιαιτερότητες του και την διαφορετικότητα του με αμφίδρομο σεβασμό.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΑΥΑΓΙΟ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΓΕΜΙΣΕ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΟΡΜΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D