Μετά από κάλεσμα που κάναμε για πορεία στην επέτειο του πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε προσυγκέντρωση στον πεζόδρομο της παλιάς νομικής όπου συμμετείχε με δικό της κάλεσμα πρωτοβουλία φοιτητών για την 17η Νοέμβρη (ΕΑΑΚ και Ελευθεριακό Σχήμα) .

Η πορεία ξεκίνησε στις 19:00 και η συμμετοχή το κόσμου ήταν περίπου στα 70 με 80 άτομα. Το μπλόκ του στεκιού αριθμούσε στην αρχή γύρο στα 25 άτομα ενώ αυξανόταν κατά τη διάρκεια της πορείας.

Το δρομολόγιο ήταν το συνηθισμένο όπου καλύπτει όλο το κέντρο περνώντας απο το μπατσομέγαρο και το τουρκικό προξενείο τα οποία φυλάσσονταν από ισχυρές δυνάμεις. Ο παλμός ήταν δυνατός ενώ πετάχτηκαν εκατοντάδες τρικάκια για τις καταλήψεις και τον Ιταλό αναρχικό σύντροφο Alfredo Cospito ο οποίος βρίσκετε φυλακισμένος στο ιδικό βασανιστικό καθεστώς 41 bis και κάνει απεργία πείνας για να σταματήσει το βασανιστήριο του. Επίσης καθ όλη τη διάρκεια της πορείας γράφτηκαν δεκάδες συνθήματα.

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως στο προξενείο εμφανίστηκε ένας τύπος δίπλα στους μπάτσους και πρόλαβε να τραβήξει video, πριν συνεχίσει σύντροφοι τον σταμάτησαν και του ζήτησαν το λόγο. Ο τύπος είπε πως είναι δημοσιογράφος μειονοτικής εφημερίδας και πως δε θα ανεβάσει πρόσωπα. Μέχρι τώρα δεν έχει ανέβει κάτι στον μειονοτικό τύπο αλλά κρατάμε πολύ σοβαρά τις επιφυλάξεις μας για το αν ο συγκεκριμένος είναι δημοσιογράφος. Στη Κομοτηνή παίζονται διάφορα παιχνίδια από ΜΙΤ και ΕΥΠ με δήθεν δημοσιογράφους.