Την Πέμπτη 23/10/2023 πραγματοποιήσαμε μικροφωνική αλληλεγγύης με τον Ιταλό Αναρχικό απεργό πείνας από 20/10/2022 Alfredo Cospito και τιμής στον Αναρχικό και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Λάμπρο Φούντα. Για περίπου δύο ώρες μοιράστηκαν κείμενα, κολλήθηκαν αφίσες, πετάχτηκαν τρικάκια και ακούστηκε ηχογραφημένο το κείμενο.

Ακολουθεί το κείμενο:

Ο Μάρτης μπήκε και από άκρη σε άκρη της χώρας ένα σύνθημα αντηχεί ‘’Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει’’. Οι δρόμοι γεμίζουν και το κράτος βιώνει κλυδωνισμούς. Κόσμος κάθε ηλικίας βρίσκεται στα καλέσματα που συγκρούεται η αξιοπρέπεια με την ταπείνωση, η δράση με τη σιωπή η ελπίδα για έναν άλλο  κόσμο με το ‘’τέλος της ιστορίας’’.

Στο τώρα, η συνέπεια αποτελεί μονόδρομο  και  η  σύγκρουση  με  κράτος  και  κεφάλαιο  υποχρέωση.  Τα  κεράκια  έσβησαν,  τα λουλούδια  μαράθηκαν  και  ένα  ειρηνικό  πέρασμα  στην  κανονικότητα  θα  αποτελεί  όχι  μόνο ταπείνωση αλλά και συνενοχή. Οι φράσεις ‘’δεν ήξερα’’ , ‘’δεν το περίμενα’’ , ‘’νόμιζα πως αυτοί θα ήταν διαφορετικοί’’ θα αποτελούν ακόμη μεγαλύτερη ξευτίλα για όποιον τις ξεστομίζει. Το κράτος  θα  συνεχίσει  έχοντας  αποκομίσει  από  την  όλη  ιστορία,  την  αίσθηση  του  άτρωτου, κορυφώνοντας τις δολοφονικές επιλογές, ενώ παράλληλα θα αποκτήσει μια ακόμη παρακαταθήκη για την διαχείριση των μελλοντικών του εγκλημάτων.

Είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε. Να μην αφήσουμε το αίμα να περάσει στη λήθη. Το χρωστάμε σε όσους βρήκε η ‘’κακιά στιγμή’’, σε όσους το κράτος δολοφόνησε. Το χρωστάμε στη μνήμη όσων έπεσαν δίπλα σε ένα φράχτη ή στα βάθη της θάλασσας. Το χρωστάμε σε όσους δολοφονήθηκαν στο όνομα του νόμου και της τάξης. Το χρωστάμε σε όσους έφυγαν  από μια σκαλωσιά, ένα μηχανάκι η μια έκρηξη που έφερε τη σφραγίδα της εργοδοσίας. Το χρωστάμε σε εκείνους που δολοφονήθηκαν από τους κανίβαλους που γέννησε η εξουσία. Τέλος το χρωστάμε στην  ίδια  μας  την  ύπαρξη,  να  πάψουμε  να  συνηθίζουμε  τον  θάνατο,  να  συνθλίψουμε  τους εξουσιαστές και να οπλίσουμε τις δικές μας επιθυμίες

Μαζί μας θα έχουμε πάντα εκείνους που έγιναν η αιχμή του κάθε μικρού η μεγάλου επαναστατικού επεισοδίου. Εκείνους που ‘’έφυγαν’’ κοιτάζοντας κατάματα όσα ορκιστήκαμε να μισούμε. Αυτούς που κουβάλησαν τη βαριά κληρονομιά του ένοπλου αγώνα και στο βλέμμα τους κούρνιασαν  τις  πυροδοτήσεις  του  αύριο.  Μια  μέρα  σαν  και  αυτή,  δεκατρείς  Μάρτηδες  πίσω δολοφονείται ένας από αυτούς τους συντρόφους. Ο Λάμπρος Φούντας θα πέσει νεκρός από όπλο ειδικού  φρουρού  στη  Δάφνη,  στα  πλαίσια  προπαρασκευαστικής  ενέργειας  της  οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Ο σύντροφος δεν λιποψύχησε στιγμή. Όσο κάποιοι άκουγαν για μνημόνια, έσκυβαν το κεφάλι και σκέφτονταν την ταπείνωση που επέρχονταν, εκείνος έβλεπε δράση. Όσο κάποιοι θέλησαν να του επιβάλουν τον δικό τους νόμο, εκείνος τους προέταξε την επαναστατική κάννη. Την κάννη μπροστά στην οποία ο ρους της ιστορίας αναγκάζεται να αλλάξει. Αρκεί στο τέλος τα δάκρυα που θα πρέπουν σε εμάς που μείναμε πίσω ζωντανοί, να μην είναι περισσότερα από αυτά που θα πρέπουν σε κάθε σύντροφο που χάνεται.

 Σε κάθε βήμα η οργή θα πρέπει να υποκαθιστά τα δάκρυα, τα μοιρολόγια να γίνονται κραυγές  και  οι  θρήνοι  τύμπανα  ενός  πολέμου  που  μαίνεται  όσο  υπάρχουν  καταπιεστές  και καταπιεσμένοι. Τα κίνητρα αυτού του πολέμου από την πλευρά μας συνοψίζονται στα λόγια του έγκλειστου αναρχικού Alfredo Cospito. ‘’Αγαπώ τη ζωή, είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, δεν θα αντάλλαζα τη ζωή μου με τη ζωή κάποιου άλλου. Και ακριβώς επειδή την αγαπώ δεν μπορώ να δεχτώ αυτή την απελπιστική μη ζωή ‘’ . O σύντροφος βρίσκεται αιχμάλωτος του ιταλικού κράτους από το 2012 όταν και ανέλαβε την ευθύνη για τον πυροβολισμό του στελέχους της Ansaldo Nuclere (εταιρεία πυρηνικής ενέργειας)  Roberto Adinolfi. H βαριά βιομηχανία των σύγχρονων κρατών τρομοκρατεί την ανθρωπότητα εδώ και οχτώ δεκαετίες. Από τη Χιροσίμα στην αδιάκοπη ρητορική περί πυρηνικών όπλων του Ρωσοουκρανικού, μετώπου μέχρι το Τσέρνομπιλ και τη Φουκοσίμα η πυρηνική ενέργεια υφαίνει ένα πέπλο φόβου και καταστροφών πάνω από τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Η δράση του πυρήνα ‘’olga nucleus’’ κουβάλησε την οργή, τον θυμό, τα δάκρυα και το πένθος  όσων  βίωσαν  το  μένος  της  ενέργειας  που  πρωτοπαρουσιάστηκε  ως  εκείνη  που  θα εξασφάλιζε ηλεκτρικό ρεύμα για την ανθρωπότητα με μηδαμινό κόστος.

Τον Μάιο του 2022 ο σύντροφος θα βρεθεί υπό το καθεστώς ειδικής κράτησης 41 B IS που θα του επιβάλει την πλήρη κοινωνική και αισθητηριακή απομόνωση με σκοπό τον εξαναγκασμό του σε πολιτική αποκήρυξη και μετάνοια. Ο Alfredo θα κρατήσει ψηλά το επαναστατικό μπαϊράκι και από τις 20 Οκτωβρίου του 2022 θα βρίσκεται μέχρι και σήμερα σε απεργία πείνας μέχρι τέλους και ως την κατάργηση του απάνθρωπου καθεστώτος κράτησης, όχι μόνο για εκείνον αλλά για όλους. Για εμάς η αλληλεγγύη με τον σύντροφο Alfredo Cospito είναι δεδομένη, το ίδιο και η συνενοχή. Καμία επίκληση στο συναίσθημα παρά μόνο Αγώνας, ότι δηλαδή αρμόζει σε συντρόφους σαν τον Alfredo.

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ALFREDO COSPITO ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D.