Το Σάββατο 28/01 στα πλαίσια της εβδομάδας αλληλεγγύης με τον Ιταλό Αναρχομηδενιστή Alfredo Cospito, απεργό πείνας από 20/10/2022 πραγματοποιήσαμε μικροφωνική στον πεζόδρομο παλιάς νομικής, έξω από την λέσχη σίτισης του πανεπιστημίου. Η συγκέντρωση κράτησε περίπου δύο ώρες όπου μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκαι και κρεμάστηκε πανό.

Ακολουθεί το κείμενο:

«Η φυλακή ως κοινωνική προστασία: Ποιο τερατώδες μυαλό συνέλαβε την ιδέα;
 Σα να λες ότι η υγεία μπορεί να προαχθεί με μια διαδεδομένη μόλυνση»
ΕΜΜΑ ΓΚΟΛΝΤΜΑΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ALFREDO COSPITO –  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ 41BIS

Ο αναρχομηδενιστής Alfredo Cospito  βρίσκετε αιχμάλωτος στις φυλακές της Ιταλίας από τις 14 Σεπτέμβρη του 2012 αναλαμβάνοντας μαζί με τον Nikola Gai ως «Πυρήνας  Όλγα» – FAI/IRF την ευθύνη για τον πυροβολισμό στα γόνατα του διευθυντή της Ansaldo Nucleare (εταιρία πυρηνικής ενέργειας), τον Μάιο του 2012

Το 2016 όντας ήδη προφυλακισμένος  κατηγορήθηκε για βομβιστικές επιθέσεις αναφορικά με την επιχείρηση της Scripta Manent. Το 2020 εν τέλει καταδικάστηκε για 2 βόμβες που στάλθηκαν στα εκπαιδευτήρια των carabinieri (ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις επιβολής της τάξης) στο Fossano, από την FAI/Ανώνυμη Χαοτική Ανταρσία. Το Νοέμβρη του 2021 κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία στα πλαίσια της επιχείρησης “Sibilla”, υπόθεση για την οποία αθωώθηκε το Δεκέμβρη του 2021.

Από τις 5 Μαΐου του 2022 και αφού έχει υποστεί για μήνες αυστηρή λογοκρισία στην αλληλογραφία του ο Alfredo Cospito  εν τέλει μεταφέρεται στις φυλακές Υψίστης Ασφαλείας σε καθεστώς ακραίας απομόνωσης(41BIS) όπου στις 20 Οκτώβρη ξεκινάει απεργία πείνας.

Τι είναι η απομόνωση 41BIS.

Το 41BIS είναι στην ουσία ένα καθεστώς ακραίας απομόνωσης όπου ο κρατούμενος υποβάλετε σε μία κατάσταση αργής και βασανιστικής δολοφονίας. Είναι η απόλυτη νομική εκδικητική διαστροφή. Ο κρατούμενος βρίσκεται απομονωμένος 23 ώρες την μέρα κλειδωμένος σ ένα κελί με δικαίωμα μίας (1) ώρας εκτός κελιού, 10 λεπτά επιτηρούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας το μήνα μόνο με συγγενικά του πρόσωπα καθώς και 1 ώρα κλειστού επιτηρούμενου επισκεπτηρίου το μήνα.

Μετά από σχετικές ενημερώσεις από τα ιταλικά καθεστωτικά media έγινε γνωστό πως ο σύντροφος Alfredo Cospito μεταφέρθηκε σε κανονική φυλακή που διαθέτει πτέρυγα ασθενών λόγω της επιδείνωσης της υγείας του. Η κατάσταση του κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη. Ο σύντροφος έχει χάσει πάνω από 40 κιλά, έχει σταματήσει τη χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής ενώ δηλώνει συνειδητά πως θα αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις στην αναγκαστική σίτιση η οποία, σύμφωνα με την γιατρό του, μπορεί να αποφέρει καταστροφικά αποτελέσματα.

Σ’ όλο τον κόσμο τα κράτη έχουν ”μεριμνήσει” για το μέλλον των αμετανόητων πολιτικών υποκειμένων που έχουν σκοπό να αναταράξουν το υπάρχον, τακτική που έχει υιοθετηθεί και στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό εφήυραν καθεστώτα-συνθήκες φυλάκισης ακραίες για τον άνθρωπο. Λευκά κελιά και φυλακές ύψιστης ασφαλείας για εξαιρετικά επικίνδυνους ”εγκληματίες”- πολιτικούς αντιπάλους.

Κράτος ονομάζω αυτό, όπου όλοι πίνουν δηλητήριο, καλοί και κακοί: κράτος, όπου όλοι χάνουν τον εαυτό τους, καλοί και κακοί: κράτος, όπου η αργή αυτοκτονία όλων -ονομάζεται ‘ζωή’.
Φρίντριχ Νίτσε

ΑΝΑΡΧΙΚΌ ΣΤΕΚΙ UTOPIA A.D.