ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΕ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΥΡΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 18:00 ΜΕ 21:00

Κουβέρτες. Χειμωνιάτικα ρούχα & παπούτσια, Γάλα σε σκόνη & εβαπορέ. Είδη για μωρά και παιδιά. Γάντια / σκουφιά / κασκόλ. Πάνες ενηλίκων/μωρών. Σερβιέτες. Απορρυπαντικά ρούχων. Φυσιολογικούς Ορούς. Γάζες. Χανζαπλαστ. Είδη ατομικής υγιεινής

Λόγο των δύσκολων συνθηκών πέραν της καταστροφής, αλλά και του εμπάργκο, τα είδη που θα σταλθούν πολύ πιθανών να καθυστερήσουν να φτάσουν στον προορισμό τους. Για τον λόγο αυτό υπάρχει και η ανάγκη οικονομικής στήριξης.  

Για Οικονομική Ενίσχυση

ΙΒΑΝ: DE49 3705 0299 0004 0104 81 BIC/SWIFT: COKSDE33XXX paypal.me/heyvasorakurdistane

ΚΑΙ ΕΔΩ: www.heyvasor.com

Μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου σε Τουρκία, Κουρδιστάν και Συρία, αυτό που απέμεινε πέρα από τα συντρίμμια και τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, είναι η αλληλεγγύη.

Το αίσθημα της ανθρωπιάς και οι πράξεις αλληλοβοήθειας είναι δεδομένα, πέραν όμως του κοινωνικού κομματιού, υπάρχει και το πολιτικό. Τα σχέδια του καπιταλιστικού συστήματος της υπερ- αστικοποίησης και η διαχείριση από τα κράτη παίζουν μεγάλο ρόλο ως προς τα αποτελέσματα ενός σεισμού και εν συνεχεία ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των όσων ακολουθούν.

Το τουρκικό κράτος εργαλειοποιεί τον σεισμό μέσο της αρχικής αδράνειας και την διακήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, όπου οτιδήποτε έχει να κάνει με Βοήθιο περνά πρώτα από τον κρατικό- στρατιωτικό έλεγχο . Ενώ την δεύτερη ημέρα μετά τον σεισμό εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κατά της Συνομοσπονδία της Β-Α Συρίας (Ροζάβα) που χτυπήθηκε όπως και η Συρία από τον ίδιο σεισμό.

Τα κράτη της Δύσης μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, αλλά και αυτά της δυτικής επιρροής, συνεχίζουν το εμπάργκο κατά της σεισμόπληκτης Συρίας το οποίο είχαν ξεκινήσει από το 2012.

Τα κράτη είναι ανήθικοι μηχανισμοί που λειτουργούν απάνθρωπα σύμφωνα με το συμφέρων τους. Τα δάκρια των εξουσιαστών είναι ψεύτικα. Το μόνο που μας μένει είναι η ανθρωπιά και η συνειδητή αλληλεγγύη. Η με τους καταπιεστές ή με τους καταπιεσμένους.