Anarchy-Wallpapers

Στάλθηκε στο Inter Arma:

Η μετάφραση κειμένων, επιστολών, ανακοινώσεων κλπ, ώστε να μπορούν οι σύντροφοι σε διάφορες χώρες του κόσμου να διαβάζουν για τις ιδέες και την προοπτική των συντρόφων αλλού -καθώς επίσης και τις κατασταλτικές προσπάθειες, που γίνονται από τον εχθρό, προκειμένου να τους κλείσει το στόμα- είναι ένα ακόμη όπλο στη διάθεσή μας.

Φλογερή αλληλεγγύη στους αναρχικούς συντρόφους μας στην Κροατία και στους συντρόφους στην Ιταλία!

Αναρχικοί από το Act For Freedom now!

—————

Το πρωί της 23ης Ιανουαρίου του 2015, πράκτορες των κροατικών μυστικών υπηρεσιών -SOA- εμφανίστηκαν εδώ γιατί ήθελαν να μιλήσουν σ’ εμένα σχετικά με το site μου, το RadioAzione της Κροατίας, και στον σύζυγό μου, αναρχικό σύντροφο, ιταλική υπηκοότητας, που διαχειρίζεται και φιλοξενεί άλλα αναρχικά sites (μεταξύ αυτών και το RadioAzione), απειλώντας τον με απέλαση.

Η κουβέντα τους άρχισε με απειλές, που αφορούσαν στις προσωπικές μου σχέσεις, και τωρινές αλλά και μελλοντικές, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι αυτές αφορούν και θα αφορούν μόνο αναρχικούς, όχι Κροάτες φυσικά, προειδοποιώντας με ότι η Κροατία δεν έχει καμία πρόθεση να γίνει λημέρι για ανθρώπους, που αποτελούν πρόβλημα για τις χώρες προέλευσής τους. Στο σημείο αυτό, η αναφορά στη σχέση μου με το σύντροφο του ιταλικού RadioAzione είναι ξεκάθαρη.

Φυσικά, οι απειλές δεν περιορίζονται στις σχέσεις μου με συντρόφους, με προειδοποίησαν, επίσης, πως όποιος ξένης εθνικότητας με επισκεφθεί στην Κροατία στο μέλλον, αναρχικός ή μη, θα αντιμετωπιστεί ως ύποπτος. Και έπειτα, χάνονται στις συνήθεις απειλές, που αφορούν τους γονείς μου, τη θέση μου ως άνεργη, πιθανές εφόδους, συλλήψεις κλπ.

Η πρόθεσή τους ήταν να με εκφοβίσουν απειλώντας να με απομονώσουν εδώ στην Κροατία, μακριά από τους “Ιταλούς και Έλληνες φίλους” μου (μια έκφραση που χρησιμοποίησαν αρκετές φορές). Επειδή γνωρίζουν καλά πως δεν μπορώ να περιμένω καμία συνεργασία, δραστηριότητα ή το οτιδήποτε από το εγχώριο κίνημα. Μου είπαν, επίσης, πως γνωρίζουν άλλους αναρχικούς στην Κροατία, εκείνοι, όμως, σε αντίθεση μ’ εμένα, δεν αποτελούν πρόβλημα, ότι είμαι μοναδική και ιδιάζουσα περίπτωση για τις περιοχές αυτές (υπονοώντας πως άλλοι αναρχικοί στην Κροατία δεν ενδιαφέρονται και πολύ για τις ιδέες μου). Και πως γνωρίζουν, επίσης, πως εγώ ήμουν αυτή, που εισήγαγε τις εξεγερσιακές θεωρίες στις περιοχές αυτές και πριν αρκετά χρόνια, με μεταφράσεις κειμένων του Alfredo M. Bonanno.

Ένα σημείο, που τόνισαν ιδιαίτερα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα εν λόγω κείμενα δημοσιεύθηκαν στο Σερβο-κροατικό τμήμα του web site The Anarchist Library, “Anarhistička Biblioteka”, και ότι είχαν διανεμηθεί σε μορφή μπροσουρών.

Ήταν πολύ περίεργοι σχετικά με τις θεωρίες του Bonanno, τον ρόλο και την επιρροή του στο ιταλικό αναρχικό κίνημα και όχι μόνο, αλλά και σχετικά με τις διαφορές πάνω στο ίδιο θέμα, μεταξύ “αναρχικών και εξεγερσιακών”, και τη “FAI”.

Στο σημείο αυτό, πρότεινα να ρωτήσουν τους Ιταλούς συναδέλφους τους, αφού είναι πολύ προφανές ότι αυτοί είναι που ενορχηστρώνουν τα πάντα, παρόλο που το ενδιαφέρον των κροατικών αρχών, που αφορά εμένα και τον σύντροφο, πάει πολλά χρόνια πίσω, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν στην κατοχή τους και για τους δύο, τις οποίες πιθανώς συνέλεξαν από mails, παρακολουθήσεις, ελέγχους κλπ.

Άλλο ένα κείμενο, που τους προβλημάτισε, είναι η μετάφραση μου στη δήλωση του Alfredo Cospito “Από την κοιλιά του Λεβιάθαν”, επίσης δημοσιευμένο στο site Anarhistička Biblioteka σε μορφή βιβλίου (μαζί με τη δήλωση του Nicola Gai), με τίτλο “Επίθεση στην πυρηνική ενέργεια”. Αυτό, που τους ανησυχεί σχετικά με το κείμενο αυτό, είναι το γεγονός ότι αναφέρεται στο πυρηνικό εργοστάσιο της Krško, που βρίσκεται στα σύνορα Σλοβενίας-Κροατίας (στη Σλοβενία), κοντά στην κροατική πρωτεύουσα του Ζάγκρεμπ.

Στο σημείο αυτό, έφτασαν στη “συνεργασία” μου με τον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό της Ιταλίας και τις δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης μου προς τους “Ιταλούς και Έλληνες φίλους” μου στη φυλακή.

Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, πως, και στην περίπτωσή μου, και στην περίπτωση του συντρόφου, η προσοχή στράφηκε για μια στιγμή στην Έκθεση Αναρχικού Βιβλίου στο Ζάγκρεμπ. Στην περίπτωσή μου, ειδικότερα, όταν παρουσιάστηκαν η Επιχείρηση “Ardire” και η υπόθεση Adinolfi (προς απογοήτευση και αγανάκτηση πολλών).

Όσο για το site μου, το RadioAzione της Κροατίας, είναι προφανώς όλα “προβληματικά”, οι μεταφράσεις που έκανα σε αναλήψεις, σε κείμενα, σε επιστολές κλπ.

Οι δύο πράκτορες προσπάθησαν, ακόμα, να διατυπώσουν κάτι, που να συνδέεται με τη FAI στην Ελλάδα (και αλλού), χωρίς, όμως, επιτυχία.

Ας αφήσουμε κατά μέρους τα υπόλοιπα θεωρήματα και ψευδαισθήσεις των δύο τύπων, όπως, για τα μουσικά (punk), διατροφικά (χορτοφαγία/βιγκανισμός) και αναρχικά links.

Μια περίληψη του τί συνέβη, σε όσο γίνεται λιγότερες γραμμές, δεν θα επιμείνω σε κάποια ανάλυση, το αφήνω για τον αναγνώστη αυτού του κειμένου. Το μόνο σημείο, στο οποίο θα ήθελα να σταθώ, που προκύπτει από αυτήν τη συζήτηση, είναι ότι με τις μυστικές υπηρεσίες να είναι ανεμειγμένες, πρόκειται περί ενός σχεδίου σε διεθνές επίπεδο (μόλις πριν μερικές εβδομάδες, υπήρξε μια αναφορά από το Υπουργείο της Δημοκρατίας της Τσεχίας σχετικά με τη σχέση μεταξύ “εξτρεμιστών” της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Ελλάδας, μεταφράστηκε από το πολωνικό site αντιπληροφόρησης Grecja w ogniu και δημοσιεύθηκε στο RadioAzione της Κροατίας, στο RadioAzione της Ιταλίας και στο Act For Freedom Now).

Πέρα από τις απειλές, φάνηκαν να διερευνούν την πιθανότητα δημιουργίας “πυρήνα” (;;;) μεταξύ Ιταλίας-Κροατίας-Ελλάδας, στην Κροατία.

Είναι περισσότερο από ξεκάθαρο πως οι συνάδελφοί τους σε άλλες χώρες (κυρίως στην Ιταλία), ακολουθούν και προσπαθούν να χτίσουν (όχι κάτι καινούριο) τη “διεθνή τρομοκρατία”, στη δημοφιλή διαδρομή ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελλάδα, και αναζητούν συνδετικούς κρίκους.

Ειδικά αυτήν την περίοδο της “τρομοϋστερίας” στην Ευρώπη.

Την ίδια μέρα έπαιξε η είδηση ότι η Κροατία (κράτος μέλος της ΕΕ, αλλά όχι τμήμα της ζώνης Schengen), ως σύνορο της ΕΕ, θα ενταντικοποιήσει και θα εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα, εξαιτίας της “τρομοκρατίας” και η παρουσίαση του νομοσχεδίου για την εθνική ασφάλεια από τον Γάλλο Πρωθυπουργό, που βασίζεται στον Πατριωτικό Νόμο των Ηνωμένων Πολιτειών, που πέρασε μετά την 11η Σεπτέμβρη.

Και το πρωί της 25ης Γενάρη, αμέσως μόλις οι αναφορές των πρακτόρων της SOA έφτασαν στους Ιταλούς συναδέλφους τους, ο σύντροφος του ιταλικού RadioAzione παρακολουθούνταν ήδη στη γειτονιά, στην οποία ζει, την ώρα που ψώνιζε στην αγορά.

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ!!!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

Erika – RadioAzione [Κροατία]

Μετάφραση: Κύκλος Ατομικιστών Αναρχικών

Πηγή : Ιnter Arma