Τη Παρασκευή 8/4 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αλληλεγγύης στα 3 συντρόφια απ τη Θεσ/νικη, στη κεντρική πλατεία Κομοτηνής, με ανάρτηση πανό, μοίρασμα κειμένων και τρικάκια. Επίσης τρικάκια πετάξαμε και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ μοιράσαμε και κείμενα στη παλιά νομική.

Λευτεριά Στα Τρία Συντρόφια Της Θεσσαλονίκης

Η εποχή που διανύουμε χαρακτηρίζεται  από μία κοινωνική και κινηματική παρακμή. Ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους φαντάζει ανίκητος και η αντίσταση περιορισμένη, εκτονώνεται μέσω του διαδικτύου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε τέτοιους καιρούς οι πράξεις αντίστασης και άμεσης δράσης παίρνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία. Μία τέτοια δράση ήταν και η εμπρηστική επίθεση στο ” Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού”, τα ξημερώματα της 8ης Φλεβάρη, ως απάντηση στον συστηματικό βιασμό ενός 11χρονου κοριτσιού από 37χρονο ιερέα στα Κάτω Πατήσια.

Λίγες ώρες μετά την ενέργεια, η “αντιτρομοκρατική” υπηρεσία συλλαμβάνει τους αναρχικούς συντρόφους Θάνο Χατζηαγγέλου και Γεωργία Βούλγαρη και στη συνέχεια τον αγωνιστή Πάνο Καλαϊτζή, ο οποίος διατηρεί  φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις με τον Θ. Χατζηαγγέλου.

Η σύλληψη  του Πάνου Καλαϊτζή είναι το εργαλείο της “αντιτρομοκρατικής” ώστε να μπορέσει να ενεργοποιήσει  τον αντιτρομοκρατικό νόμο 187Α περί σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς χρειάζονται τουλάχιστον 3 άτομα για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί  . Η τακτική του κράτους μέσο της “αντιτρομοκρατικής”, να φυλακίζει ανθρώπους απλά και μόνο επειδή έχουν φιλικές ή συγγενικές σχέσεις με Αναρχικούς, ή στάθηκαν αλληλέγγυοι με τον ένα η τον άλλο τρόπο μας είναι γνώριμη. Την είδαμε στο παρελθόν με την υπόθεση της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπου φυλακίστηκαν συγγενείς και φίλοι των μελλών της οργάνωσης, την φυλάκιση του Β. Σταθόπουλου λόγο της αλληλεγγύης του προς τον Αναρχικό και μέλλος της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη ( η οποία τιμωρήθηκε από το καθεστώς με 19 χρόνια κάθειρξη ) και στην πιο ακραία της μορφή με την απαγωγή του 6χρονου γιου των μελλών του Επαναστατικού Αγώνα. Προς τιμήν του, ο Πάνος Καλαϊτζής κρατάει μια αξιοπρεπή στάση, δείχνοντας πως δεν τρομοκρατείτε από τις σκευωρίες του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού.   

Η παραπάνω τακτική, στόχο έχει την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων και αλληλέγγυων κομματιών της κοινωνίας και παράλληλα την απομόνωση των Αναρχικών Επαναστατών από το κοινωνικό τους περιβάλλον, με σκοπό την περιθωριοποίηση τους και την περιθωριοποίηση του ευρύτερου Αναρχικού χώρου.

Η Γεωργία Βούλγαρη είναι μια νέα Αναρχική Συντρόφισσα η οποία  ένιωσε από νωρίς την καταστολή και τα κρατικά βασανιστήρια, παρ όλα αυτά παραμένει αλύγιστη. Σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι του Αναρχικού αγώνα, από το οποίο περνάνε πολλές φορές οι Επαναστάτες και οι Επαναστάτριες η Αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη. 

Ο Θάνος Χατζηαγγέλου ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο “Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού”, επίσης ανέλαβε και την πολιτική ευθύνη για την οργάνωση Αναρχική Δράση, κατηγορία που βαραίνει και τα τρία συντρόφια. Για τον σύντροφο Θάνο δε χρειάζεται να πούμε και πολλά. Η σταθερή και συνεχή παρουσία του στον Αναρχικό χώρο και αγώνα, αλλά και η συνεπείς  παρουσία του στους κοινωνικούς αγώνες μιλάνε για το ποιόν  του συντρόφου. Ένας σύντροφος που δεν συμβιβάστηκε με τις ακίνδυνες ρεφορμιστικές θεωρίες και πρακτικές ούτε με την κουλτούρα του εναλλακτικού  life style, αλλά υιοθέτησε όλα τα μέσα πάλης που χαρακτηρίζουν έναν Επαναστατικό Χώρο, με την ενεργό δράση του στο Αναρχικό αντάρτικο πόλης.

Η μανία που έχουν τα σαδιστικά καθάρματα της εξουσίας για όσους/ες αμφισβητούν την παντοδυναμία και την αυθεντία τους και πολεμούν το σάπιο κρατικό οικοδόμημα φαίνεται να μην έχει τέλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, λίγες μέρες μετά την σύλληψη των τριών συντροφιών μία νέα κατασταλτική εκστρατεία εκκινήθηκε από τις δικαστικές αρχές, που αφορά την εκκένωση της κατάληψης ‘’Terra Incognita’’ που έγινε στις 17/8/20. Η ογκώδης δικογραφία εμπεριέχει κατηγορίες για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, συμμορία, πλαστογραφία, κλοπή ηλεκτρικής και κάθε άλλης μορφής ενέργειας, περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και νομοθεσία περί όπλων – οπλοχρησία σε συνδυασμό με άλλο έγκλημα.

Στις 14/2 ο σύντροφος Θάνος μετά από εξαναγκαστική λήψη DNA καλέστηκε από τον ανακριτή για την υπόθεση της Terra μαζί με άλλα μέλη της κατάληψης ενώ διώκονται και άτομα που ουδεμία σχέση είχαν με την κατάληψη.

Η Αξιοπρεπής στάση του συντρόφου σε αυτές τις υποθέσεις έχει μεγάλη βαρύτητα ιδίως τον καιρό αυτό που όπως προαναφέραμε διανύουμε μια κοινωνική και κινηματική παρακμή. Οι αμετανόητοι αγωνιστές είναι το παράδειγμα που έχει ανάγκη η νέα γενιά ριζοσπαστικοποιημένων ανθρώπων, ώστε να γλιτώσει από την παγίδα του δικαιωματισμού, της ηττοπάθειας και του ακίνδυνου life style.

Να Μην Επιτρέψουμε Την Ποινικοποίηση Των Φιλικών Σχέσεων

Να Μην Αφήσουμε Τους Συντρόφους Μόνους Στα Χέρια Του Κράτους

Λευτεριά Στους Θάνο Χατζηαγγέλου Γεωργία Βούλγαρη Και Πάνο Καλαϊτζή

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D.