Στα πλαίσια της παγκόσμιας καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, το κράτος προσπαθώντας να ανακόψει κάθε εστία αντίστασης (μαχητικές πορείες και απεργίες, βομβιστικές και εμπρηστικές επιθέσεις, κινήματα άρνησης πληρωμών κ.λ.π.) εντείνει την επίθεση του προς τα πιο ριζοσπαστικά κομμάτια, θέλοντας να εκδικηθεί και να παραδειγματίσει.
Χρονικό συλλήψεων
Στις 4 Δεκεμβρίου 2010 στην περιοχή της Ν.Σμύρνης και του Πειραιά συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Αλέξανδρος Μητρούσιας, Κωστής Σακκάς και Γιώργος Καραγιαννίδης. Στα πλαίσια της επιχείρισης αυτής η αστυνομία εντοπίζει όπλα και εκρηκτικά.
Την ίδια ώρα σε διάφορες περιοχές συλλαμβάνονται και οι αναρχικοί Δημήτρης Μιχαήλ, Χρήστος Πολίτης, Στέλλα Αντωνίου.
Μετά από συνοπτικές διαδικασίες συντάσσεται η δικογραφία και όλοι προφυλακίζονται με την κατηγορία της ”συγκρότησης άγνωστης τρομοκρατικής οργάνωσης”. Μετέπειτα βάση του γνωστού αντιτρομοκρατικού δόγματος των συγκοινωνούντων δοχείων, η δικογραφία, «συγχωνεύεται» με την υπόθεση της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς . Οι αναρχικοί Αλέξανδρος Μητρούσιας, Κωστής Σακκάς και Γιώργος Καραγιαννίδης δηλώνουν εξ’ αρχής ότι οι υπόλοιποι 3 δεν έχουν καμία σχέση με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ο Χρήστος Πολίτης και ο Δημήτρης Μιχαήλ αποφυλακίζονται λίγους μήνες αργότερα, καθώς δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες εις βάρος τους. Η Στέλλα εξακολουθεί να παραμένει προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.
Από τον Δεκέμβρη του 2010 μέχρι σήμερα, η συντρόφισσα έχει κάνει αρκετές αιτήσεις αποφυλάκισης δεδομένου του ότι αντιμετωπίζει και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Επίσης ποτέ δεν έκρυψε και με αξιοπρέπεια υπερασπίζεται την αναρχική της ταυτότητα, γι’ αυτό το κράτος εκδικητικά συνεχίζει να απορρίπτει επιδεικτικά τις αιτήσεις της.
Στις 4 Γενάρη του 2012 κατέθεσε εκ νέου.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε αύξηση των πολιτικών κρατουμένων (πάνω από 50 άτομα, οι περισσότεροι δραστηριοποιούνται στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο). Ο αναρχικός χώρος όντας το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι της κοινωνίας έχει προκαλέσει φόβο στους μηχανισμούς του κράτους. Για αυτό τον λόγο το κράτος αναβαθμίζει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ώστε να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους   ομάδες με ανατρεπτικές ιδέες και πρακτικές. Αν αναλογιστούμε αυτά δεν προκαλεί έκπληξη ο εγκλεισμός ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αγωνιστών οι οποίοι λόγω των κοινωνικών/φιλικών τους σχέσεων και των ιδεών τους χαρακτηρίζονται τρομοκράτες και φυλακίζονται.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

«Όποιος σηκώνει σήμερα τους ώμους ή δέχεται ανήμπορος πως οι κρατούμενοι θα συνεχίσουν να υπομένουν αυτό το βασανιστήριο γιατί σκέφτεται ότι η πλευρά μας είναι πολύ αδύναμη σε αυτό, πως θα μπορεί να ελπίζει ότι είμαστε σε θέση να οικοδομήσουμε μια δύναμη που θα μπορεί να ανατρέψει συνολικά τις συνθήκες;»
Στο προσεχές διάστημα θα διεξαχθούν και άλλες πολιτικές δίκες φυλακισμένων ή μη, αγωνιστών.
Αυτές τις μέρες, παράλληλα με την αίτηση αποφυλάκισης της συντρόφισσας λαμβάνουν χώρα στο «Στρατοδικείο» των φυλακών Κορυδαλλού οι δίκες των επαναστατικών οργανώσεων Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και Επαναστικός Αγώνας.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩN.