Το Σάββατο 2 Νοέμβρη ημέρα παγκόσμιας δράσης αλληλεγγύης στη Ροζάβα πραγματοποιήσαμε μαζί με την Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής και αλληλέγγυους, μικροφωνική παρέμβαση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής με μοίρασμα κειμένων και τρικάκια. Η παρέμβαση κράτησε για περίπου δύο ώρες. Περίπου είκοσι λεπτά αφού αποχωρίσαμε από την πλατεία και έφυγαν οι μπάτσοι από πίσω μας, επισκεφτήκαμε την οικία του Τούρκου πρόξενου όπου ανοίξαμε πανό φωνάξαμε συνθήματα πετάξαμε τρικάκια και μοιράσαμε κείμενα καθώς αποχωρούσαμε συντεταγμένα.

            “Η επανάσταση στη Συρία, δεν είναι η επανάσταση των όπλων, δεν είναι η επανάσταση κάποιου κόμματος και για την ακρίβεια δεν είναι μια τετελεσμένη επανάσταση που αφετηρία της έχει την ανακήρυξη της αυτονομίας της Rojava. Είναι όλα αυτά μαζί και πολλά περισσότερα σε μια αλληλουχία επαναστάσεων. Είναι η επανάσταση των γυναικών που δεν είχαν δικαίωμα να δείξουνε το γέλιο τους, είναι η επανάσταση των λαών που στερήθηκαν την κουλτούρα τους, είναι η επανάσταση ενάντια στον ιερατικό δογματισμό και τις μοναρχίες που κυβερνούν τη Μέση Ανατολή, είναι η επανάσταση της ριζοσπαστικής δημοκρατίας που ανθίζει μέσα απ’ τα συντρίμμια του παρηκμασμένου πολιτισμού της κυριαρχίας.”

Απόσπασμα από κείμενο του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης 08/10/2019

            Στις 9 του Οκτώβρη, ο Τουρκικός κατοχικός στρατός μαζί με τους Ισλαμιστές συμμάχους του ξεκίνησαν την επίθεση εναντίον των απελευθερωμένων εδαφών της Ροζάβα (ΒΑ Συρία). Την επίθεση αυτή την είχε προαναγγείλει από καιρό, όμως όπως και στην εισβολή στο Αφρίν έτσι και τώρα η διεθνείς κοινότητα η οποία μιλά για ειρήνη γενικά και αόριστα, δεν έκανε και συνεχίζει να μην κάνει ουσιαστικά τίποτα. Άλλωστε οι Τουρκία κάνει την βρόμικη δουλειά και την χάρη στους “πολιτισμένους” δυτικούς και Ρώσους ως αναφορά την καταστολή της επανάστασης το εγχείρημα της Ροζάβα και τα επιτεύγματα του. 

            Το καθεστώς της Άγκυρας λέει πως “πολεμά την τρομοκρατία” και όχι εναντίον του πληθυσμού, αλλά οι αδιάκριτοι βομβαρδισμοί κατοικιών, οι λεηλασίες, ο εκτοπισμός εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, οι εκτελέσεις και απαγωγές  και η εξελισσόμενη γενοκτονία δείχνουν ποια είναι η πραγματικότητα. Ο σκοπός αυτού του πολέμου  γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρος σε τι αποσκοπεί.  Ο Ερντογάν μέσω της εθνοκάθαρσης τις βίαιης εκδίωξης εκατομμυρίων ανθρώπων και τη μακροπρόθεσμη δημογραφική αλλαγή ολόκληρης της περιοχής φτιάχνει τις βάσεις για τα νέο οθωμανικά σχέδια του.

            Οι κυβερνήσεις του κόσμου συμφώνησαν να στρέψουν αλλού το βλέμμα τους όσο οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις με τους τζιχαντιστές διαπράττουν μια γενοκτονία με οπλισμό του ΝΑΤΟ. Όσο για τις δήθεν κυρώσεις και τα ψευτοεμπάργκο όπλον είναι απλά χάδια, λες και ο οπλισμός του δεύτερου μεγαλύτερου στρατού του ΝΑΤΟ δεν επαρκεί για την εξόντωση αμάχων και την προσθήκη άλλοις μιας γενοκτονίας στο ενεργητικό του Τουρκικού εθνικισμού.

            Οι υπερδυνάμεις του πλανήτη έχουν συγκεντρωθεί στη Συρία και διεξάγουν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων με σκοπό την εκ’ νέου μοιρασιά της Μέσης Ανατολής σε σφαίρες επιρροής για τον σφετερισμό του φυσικού πλούτου, την κυριαρχία επί των εμπορικών δρόμων, τη δημιουργία πολεμικών βάσεων και την ανάπτυξη της μελλοντικής τους αγοράς. Όπως έκαναν και πριν από 100 χρόνια. Για όλους αυτούς, η επανάσταση της Ροζάβα και το σύστημα αυτονομίας των λαών που αναπτύχθηκε εκεί αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προγραμματισμένη νέα μοιρασιά της Μέσης Ανατολής. Γίνεται λοιπών όλο και πιο προφανές ότι παρά τις αντιφατικές δηλώσεις, υπάρχουν ξεκάθαρες συμφωνίες μεταξύ κρατών όπου κάθε κράτος έχει έναν καθορισμένο ρόλο.

Με τη σύνοδο κορυφής μεταξύ Ερντογάν και Πούτιν, στο Σότσι, η Ρωσία νομιμοποίησε και αναγνώρισε επίσημα την τουρκική κατοχή, μετά τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη ρωσοτουρκική συμφωνία, τα κατεχόμενα εδάφη μεταξύ Serêkaniyê και Girê Spi θα γίνουν αποδεκτά ως τουρκική ζώνη κατοχής και θα εδραιωθούν ως status quo. Παράλληλα η πίεση της Γερμανίας, για μια κοινή “ζώνη ασφαλείας” με την εγκατάσταση 50.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ, ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο τα πράματα.

            Ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί αυτή η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας και των τζιχαντιστών, όπου για ακόμα μια φορά, οι Κούρδοι/ισσες μαχητές/τριες και οι άλλοι λαοί της περιοχής με εθελοντές απ’ όλη τη Συρία και διεθνιστές μαχητές από διάφορα μέρη του κόσμου να πολεμούν μόνοι, τους Τούρκους και τους μισθοφόρους του FSA, κρίνεται η ισχύς του τουρκικού επεκτατισμού, μαζί με αυτόν θα κριθούν και οι βλέψεις της Τουρκίας στα δυτικά, δηλαδή στην Ανατολική Μεσόγειο για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

            Η πίστη των μαχητών/ριων της Ροζάβα στο πολιτικό και κοινωνικό τους εγχείρημα, το οποίο κατάφερε να ενώσει τους λαούς της περιοχής, με έναν επαναστατικό δεσμό θα παίξει σημαντικό ρόλο όχι μόνο για την έκβαση της επανάστασης της εποχής μας αλλά και γεωστρατηγικά για το πως θα εξελιχθούν τα σχέδια της Τουρκίας στα δυτικά. Σημαντικό ρόλο στην έκβαση της επανάστασης παίζει και η διεθνιστική αλληλεγγύη η οποία οφείλει να έχει διάρκεια και δυναμική έτσι ώστε να πιέζει από παντού τους εχθρούς της επανάστασης και να σαμποτάρει με κάθε μέσο τα γεωπολιτικά και ενεργειακά παιχνίδια τους. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και τα αυτοδιοικούμενα και αυτοοργανωμένα μοντέλα οργάνωσης των κοινωνιών είναι ο φόβος του συστήματος και των κέντρων εξουσιών που το απαρτίζουν. Για όλους αυτούς τους λόγους και ακόμη περισσότερους η επανάσταση της Ροζάβα Β.Α. Συρία πρέπει να νικήσει.

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΟΖΑΒΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ/ΙΩΝ

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.

utopia-ad.org