Την Παρασκευή 31/3 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μικροφωνική αλληλεγγύης στις καταλήψεις στην κεντρική πλατεία της πόλης. Κρεμάστηκε πανό και για περισσότερο από 2 ώρες παραμείναμε στο σημείο μοιράζοντας κείμενα ενώ πετάχτηκαν και 100δες τρικάκια σε όλη την πλατεία.

Παραθέτουμε το κείμενο που μοιράστηκε:

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Μετά την κατασταλτική πολιτική κατά των καταλήψεων, τις εκκενώσεις κτιρίων και τις συλλήψεις συντρόφων απο την κυβέρνηση Σαμαρά, την σκιτάλη παίρνει η κυβέρνηση Τσίπρα.
Έτσι , μετά το πογκρόμ της κυβέρνησης συριζανελ το καλοκαίρι του 2016 με τις εκκενώσεις 3 καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη (Ορφανοτροφείο, Hurriya, Μανδαλίδειο κτίριο στη Λεωφόρο Νίκης) , στις 17 Φλεβάρη μπάτσοι και δημοτικό συνεργείο καθαρισμού, εισβάλλουν στην Κατάληψη του Ανοιχτού 3ου (πρώην δημοτικό σχολείο) στο Βροντάδο της Σύρου, καταστρέφοντας και λεηλατώντας τις υποδομές και σφραγίζοντας τον χώρο.
Στις 13 Μάρτη, μπάτσοι μετα και την έγκριση της δημάρχου Ζωγράφου Τ. Καφατσάκη-Βλάχου, εισβάλλουν στην Κατάληψη της Βίλας Ζωγράφου στην Αθήνα, ένα εγκαταλελλειμμένο για χρόνια κτίριο που από το 2011 καταλήφθηκε απο συντρόφους δίνοντάς του ζωή με πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι δυνάμεις καταστολής αφού λεηλάτησαν τις υποδομές συνέλαβαν 7 συντρόφους.
Την ίδια μέρα, μπάτσοι με την έγκριση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη και του “Ερυθρός Σταυρός”, εισβάλλουν και στην Κατάληψη στέγης προσφύγων στην οδό Αλκιβιάδου. Οι 127 πρόσφυγες (ανάμεσά τους και 37 παιδιά) μεταφέρθηκαν στη “Διεύθυνση Αλλοδαπών”  και στη συνέχεια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ παράλληλα τα υπάρχοντά τους καταστράφηκαν και κλάπηκαν από τους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ (οι οποιοι φέρανε και εκτιμιτή βάζοντας ταμπελάκια με τιμές στα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές!!!)
Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα, μπάτσοι με δικαστική επιμελήτρια εισβάλλουν και στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι στο Αγρίνιο προξενούν φθορές, κλέβουν 600 ευρώ και αλλάζουν τις κλειδαριές. Σύντροφοι και αλληλέγγυοι τελικά επανακτούν τον χώρο.
Ο έλεγχος και η επιβολή της εξουσίας μέσω της καταστολής και της τρομοκρατίας είναι η ουσία του κράτους. Όταν αυτά δεν επιτυγχάνονται απο τα συστημικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτισης, αναλαμβάνει και ο στρατός κατοχής της δημοκρατίας (αστυνομία). Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως όποια και να είναι η κυβέρνηση η ουσία του κράτους παραμένει ίδια, αλλιώς το κράτος δεν έχει λόγο ύπαρξης και το σύστημα χάνει ένα βασικό του γρανάζι.
Οι “αγωνιστές” του σύριζα σαν καλοί πολιτικάντηδες και “κινηματικοί” παίζουν το παιχνίδι: “εξουσία και κίνημα”, με συνωμοσιολογίες του τύπου ”η αστυνομία επιχείρησε  χωρίς να μας ενημερώσει” και ότι τους πολεμάνε κομμάτια του ίδιου κρατικού μηχανισμού που αυτοί διαχειρίζονται… Μάλλον η ζύμωση με τους αν.ελ τους βοηθά στο χτίσιμο συνωμοσιών!
Δεν ξέρουμε για ποιο κίνημα μιλάει ο σύριζα, εμείς δεν συμμετείχαμε σε κανένα κίνημα πόσο μάλλον μαζί με τον σύριζα. Η Αναρχική μας δράση δεν εγκλωβίζεται σε κινήματα “εργολαβίες” τα οποία δεν έχουν καθαρά αντικρατικά και αντιιεραρχικά χαρακτηριστικά. Σε όποιες κινητοποιήσεις συμμετείχαμε π.χ. ενάντια στα χρυσωρυχεία, ενάντια στων αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης κ.α. συμμετείχαμε με τα δικά μας χαρακτηριστικά και αυτό καλούμε να κάνουν όλοι από δω και στο εξής συνδιαμορφώνοντας με ανθρώπους αυτόνομους, μακριά από κόμματα ή παρατάξεις και ομάδες που έχουν ιεραρχικές δομές είτε από τα κάτω είτε από τα πάνω.
Στα πλαίσια της αναρχικής δράσης είναι και η συμμετοχή σε τοπικούς αγώνες πόσο μάλλον στους περιβαλλοντολογικούς. Οι αγώνες αυτοί αν μείνουν στον τοπικό τους χαρακτήρα και στις διεκδικήσεις τους ακόμα και αν κερδηθούν θα παραμένουν ανοιχτό μέτωπο.
Οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι γενικότερα με τα αντιιεραρχικά τους χαρακτηριστικά είναι παραδείγματα οργάνωσης κάθε αγώνα και δεν πρέπει να πέφτουν αμαχητί. Ακόμα όμως και αν πέφτουν στα χέρια του εχθρού για κάθε στέκι που χάνετε καινούρια θα γεννιούνται. Μπορεί οι ιδέες μας να μην είναι ντουβάρια αλλά στεγάζονται σε αυτά.

ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΛΕΙΜΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

UTOPIA A.D.