Σύμφωνα με τη δήλωση, πραγματοποιούνται συνεχώς ενέργειες ανταρτών κατά των δυνάμεων κατοχής στις περιοχές Metina, Avashin και Zap. Ο αγώνας ενάντια στην κατοχή συνεχίζεται επίσης στο Heftanin. Σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε σήμερα, σκοτώθηκαν άλλοι 33 στρατιώτες. Εν τω μεταξύ, ο τουρκικός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις στις αντάρτικες περιοχές. Τέσσερις αντάρτες μαρτύρησαν στο Avashin .

Επίθεση «Bazên Zagrosê» στο Avashin και το Zap Στις περιοχές Avashin και Zap, σύμφωνα με τη δήλωση της HPG, αντάρτες διείσδυσαν στη θέση τουρκικής στρατιωτικής μονάδας στο Hill Mamreşo στο Avashin στις 25 Απριλίου και σκότωσαν δύο στρατιώτες. Στην περιοχή Zap, οι ελεύθεροι σκοπευτές των HPG χτύπησαν τις τουρκικές δυνάμεις στο Hill Martyr Serdar στις 26 Απριλίου, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη και τραυματίζοντας έναν άλλο. Λίγο αργότερα, οι αντάρτες χτύπησαν μια στρατιωτική μονάδα με βαριά όπλα. ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών δεν μπορούσε να προσδιοριστεί. Μετά τη δράση, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή. Την ίδια ημέρα, οι τουρκικές δυνάμεις στο Hill Martyr Munzur στο Zap δέχθηκαν τέσσερις φορές πυραύλους, οι οποίοι άφησαν δύο στρατιώτες νεκρούς. Μετά τη δράση, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή με ελικόπτερα και βαριά όπλα. Επίσης τη Δευτέρα, αντάρτες χτύπησαν δύο εχθρικές θέσεις στην περιοχή Martyr Serxwebûn στην περιοχή Zap. Στην πρώτη θέση, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και μια κάμερα παρακολούθησης καταστράφηκε. Στη δεύτερη θέση, σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες. Στις 7:30 π.μ. τοπική ώρα στις 27 Απριλίου, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αντάρτικη δράση κατά την κοπή δέντρων για κατασκευή τρατόπεδου. Τρεις ώρες αργότερα, το στρατόπεδο χτυπήθηκε από αντάρτες με ρουκέτες Katyusha.

Επίθεση “Cenga Xabûr” στη Μετίνα Στο πλαίσιο της επίθεσης Cenga Xabûr (Μάχη του Khabur) που ξεκίνησαν οι HPG στη Μετίνα, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ενέργειες σαμποτάζ ενάντια στις δυνάμεις κατοχής στους λόφους των Μαρτύρων Σερχέντ και Μαρτύρων Σιάγια στις 24 και 25 Απριλίου, σκοτώνοντας έξι στρατιώτες. Στις 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν δύο ταυτόχρονες ενέργειες εναντίον της τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Kanî Masî. Καταστράφηκε μια θέση Α4 και σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες. ενώ ένας άλλος στρατιώτης σκοτώθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή. Την ίδια ημέρα, οι αντάρτες ανακάλυψαν μια εχθρική μονάδα που κρύβόταν στην περιοχή Derarê της Metina. Η μονάδα μπήκε στο στόχαστρο και τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Επίσης τη Δευτέρα, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή στο Hill Zendura.

Επίθεση “Cenga Heftanin” Η αντάρτικη επίθεση συνεχίζεται επίσης στο Heftanin. Σύμφωνα με τις HPG, πραγματοποιήθηκαν δύο ενέργειες εναντίον των δυνάμεων κατοχής στην κοινότητα Koxê Mele Yehya στην περιοχή Μαρτύρ Κένταλ στις 23 Απριλίου. Στην πρώτη δράση, μια θέση Α4 καταστράφηκε και τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν. Η δεύτερη δράση στοχεύει μια ομάδα κατακτητών, σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες.

Επιθέσεις από αέρος και πυροβολικού στις αμυντικές ζώνες της Medya

Οι αμυντικές ζώνες της Medya έχουν βομβαρδιστεί μαζικά χθες και σήμερα. Στις 26 Απριλίου, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση στην περιοχή που περιβάλλει το χωριό Orê στην περιοχή Martyr Rüstem. Την ίδια ημέρα, οι περιοχές Tabûra Ereban, Kartal και Şukê στο Avashin βομβαρδίστηκαν αρκετές φορές από μαχητικά αεροσκάφη. Στις 27 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Werxelê στο Avashin και στο Hill Martyr Şahin στην περιοχή Zap. Σύμφωνα με την HPG, οι ζώνες άμυνας της Medya βομβαρδίζονται συνεχώς.

Τέσσερις αντάρτες μαρτύρησαν στο Avashin Τέσσερις αντάρτες μαρτύρησαν στην περιοχή Avashin στις 23 Απριλίου. Σύμφωνα με τη δήλωση της HPG, η Asya Kerim, η Ekin Tilora και ο yiyager Cizîrî επιτέθηκαν σε τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα με βαριά όπλα, όταν στρατιώτες έπεφταν από αέρος στο Hill Martyr Dilgeş στην περιοχή Mamreşo. Αυτό απέτρεψε την ανάπτυξη στρατευμάτων όλη τη νύχτα. “Κατά τη διάρκεια των μαχών και των βομβαρδισμών, οι σύντροφοί μας Asya, Ekin, Çiyager και Dilgeş πέθαναν στον ηρωικό αγώνα”, γράφει η δήλωση. Οι HPG αποτίει φόρο τιμής στον αγώνα των μαρτύρων και ανακοίνωσαν πως θα υπάρξη εκδίκηση, εκφράζοντας τα συλληπτήρια τους στους συγγενείς των μαρτύρων και των κουρδικό λαό.

Πηγή: https://anfenglish.com/kurdistan/33-turkish-soldiers-killed-in-ongoing-revolutionary-offensives-of-guerrillas-51651 Μετάφραση:RIseup4rojavaGreece