30/1/2021

Σε μια περίοδο που το ολοκληρωτικό νεοφιλελεύθερο καθεστώς της ΝΔ, πιστός προασπιστής της αγοραίας αστικής «δημοκρατίας» και των συμφερόντων της άρχουσας οικονομικά τάξης, διαχειρίζεται με ολοένα πιο αυταρχικό τρόπο τα κοινωνικά ζητήματα, και που με αφορμή την πανδημία έχει επιβάλει καθολικό-ολοκληρωτικό έλεγχο στις ζωές μας, το δόγμα «νόμος και τάξη» είναι κυρίαρχη κυβερνητική επιλογή. Ακριβώς γιατί στο διάβα της αυτή η κυβέρνηση έχει περάσει ό, τι δεν κατόρθωσαν οι προηγούμενοι κυβερνητικοί διαχειριστές να ολοκληρώσουν. Πάνω από 120 νομοσχέδια λαιμητόμους για την κοινωνική πλειοψηφία όσο και για τη λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος: Ασφαλιστικό, εργασιακό, πτωχευτικό κώδικα, εκπαιδευτικό νομοσχέδιο-ταφόπλακα, ιδιωτικοποίηση της παιδείας, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, πανεπιστημιακή αστυνομία, περιβαλλοντικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, αλλαγές στον σωφρονιστικό, στον ‘‘αντιτρομοκρατικό’’ και ποινικό κώδικα –και μάλιστα οι αλλαγές στον ποινικό έγιναν ευθύς αμέσως με την έναρξη της κυβερνητικής θητείας της–, προγραμματισμό για λειτουργία των πειθαρχικών φυλακών, κλπ. Και ενώ η οικονομική κρίση ολοένα περισσότερο βαθαίνει και η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας απειλεί την ίδια τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων είναι προφανές πως το δόγμα νόμος και τάξη είναι το κατ’ εξοχήν όπλο της απέναντι σε μια κοινωνία που αδυνατεί να σταθεί στα πόδια της και να διεξάγει αγώνες, που θα κατορθώσει έστω, να περιφρουρήσει κάποια από τα δικαιώματά της που ίσχυαν σε αλλοτινές εποχές.

Σε ένα τέτοιο δυστοπικό παρόν όσο δεν αντιστεκόμαστε με προοπτική των αγώνων μας την ανατροπή κράτους και κεφαλαίου, όσο οι αγώνες μας είναι δικαιωματικοί και αποσπασματικοί και δεν επιδιώκουμε μια επαναστατική αλλαγή, οι πολιτικοί κρατούμενοι οι καταδικασθέντες με τους λεγόμενους ‘’αντιτρομοκρατικούς’’ νόμους (παλαιότερους και νεότερους), οι αγωνιστές –είτε είναι ιδεολογικοπολιτικά συνοδοιπόροι μας είτε όχι–, οι οποίοι βρίσκονται αιχμάλωτοι στα χέρια του κράτους είναι όλο και περισσότερο ευάλωτοι υπό ένα καθεστώς διαρκούς εξαίρεσης.

Ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας ακόμα και με τους δικούς τους νόμους –που μάλιστα πρόσφατα και με συνοπτικές διαδικασίες πέρασαν– δικαιούται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με το νόμο 4760/2020, στο άρθρο 3, προβλέπεται για κρατούμενο που δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις παραμονής του σε αγροτική φυλακή (σχετικός νόμος που ψηφίστηκε για κρατούμενες/ους που έχουν καταδικαστεί με τους ‘‘αντιτρομοκρατικούς’’ παλιότερους), «επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη» δηλ. στις φυλακές Κορυδαλλού.

Έτσι λοιπόν, από την Παρασκευή 8/1/2021 ο πολιτικός κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας προσέφυγε στο ύστατο μέσο αγώνα την απεργία πείνας για να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται, κανένα καθεστώς εξαίρεσης, και τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. ΤΩΡΑ, πριν η κατάσταση της υγείας του, μετά από 22 ημέρες απεργίας πείνας, επιδεινωθεί σε τέτοιο σημείο που η βλάβη της υγείας του καταστεί μη αναστρέψιμη.

Στον αγώνα αυτόν που διεξάγει –και σε μια περίοδο σκλήρυνσης του κατασταλτικού πλαισίου τόσο στις φυλακές όσο και στην κοινωνία– βρίσκονται μαζί του στην ίδια φυλακή, συνοδοιπόροι σε αλληλέγγυα απεργία πείνας από τις 16/1/2021 ο αναρχικός σύντροφος Νίκος Μαζιώτης-μέλος του Επαναστατικού Αγώνα όπως επίσης και ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης, απεργοί πείνας για 14η ημέρα. Μια Αλληλέγγυα απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός του Δημήτρη Κουφοντίνα και την επαναμεταγωγή του στον Κορυδαλλό. 

  • Αλληλεγγύη μέχρι τη τελική νίκη στον Δ. Κουφοντίνα 
  • Κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους
  • Σινιάλο Αλληλεγγύης και πολιτικής εκτίμησης στους 2 αλληλέγγυους απεργούς πείνας τον αναρχικό Γιάννη Δημητράκη και τον σύντροφό μας Νίκο Μαζιώτη μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Κραυγές από τα Κελιά και Α/Α από τα δυτικά, Αλληλέγγυοι στον Επαναστατικό Αγώνα