Στις 25 & 27/2 ξεκινούν απεργία πείνας ο Θ. Δήμου και ο Γ. Σοφιανίδης. Ο Θ. Δήμου στης 25/2 ξεκινάει απεργία πείνας διεκδικώντας την παρακολούθηση των μαθημάτων στο ΙΕΚ Κορυδαλλού. Τελικά μετά από 8 μέρες ο απεργός πείνας δικαιώνεται.
Σε αντίθεση με τον Θ. Δήμου ο Γ. Σοφιανίδης ο οποίος φοιτούσε στο ΤΕΙ Πειραιά και παράλληλα στο ΙΕΚ των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρετε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Δομοκό στα κελιά τύπου Γ και αυτόματα διακόπτονται οι σπουδές του. Από της 27/2 βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας την επιστροφή του στον Κορυδαλλό και την συνέχιση των σπουδών του και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.
Στις 2/3 ξεκινάει μια ακόμη απεργία πείνας που συμμετέχουν οι Ν. Μαζιωτης, Κ. Γουρνάς, Δ. Κουφοντίνας, το Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων και τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Σε απεργία πείνας βρίσκεται από της 2/3 και η Α. Σπυροπούλου ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συντρόφους της ΣΠΦ. Ενώ από της 4/3 ο αναρχικός Π. Μιχαλάκογλου ξεκίνησε αποχή συσσιτίου ως ένδειξη αλληλεγγύης και αυτός στα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ. Σε απεργία πείνας βρίσκονται και οι Δ. Πολίτης και Α. Σταμπούλος από της 16/3.
Τα αιτήματα των απεργών πείνας είναι τα εξής:
1. Η κατάργηση του Α’ αντιτρομοκρατικού νόμου (Άρθρο 187)
2. Η κατάργηση του Β’ αντιτρομοκρατικού νόμου (Άρθρο 187Α)
3. Η κατάργηση του κουκουλονόμου
4. Η κατάργηση του νόμου για της φυλακές τύπου Γ
5. Την απελευθέρωση του Σ. Ξηρού για λόγους υγείας
6. Την κατάργηση της εισαγγελικής διάταξης που επιβάλει την βίαιη λήψη DNA.
Τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ στηρίζουν τα παραπάνω αιτήματα και απαιτούν την άμεση αποφυλάκιση των συγγενών και φίλων τους οι οποίοι διώκονται εκδικητικά από το κράτος.
Όσο αναφορά τώρα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με το να εκτελεί τις εντολές της Αμερικάνικης κυβέρνησης και της CIA ώστε τα φυλακισμένα μέλη της 17Ν να μην αποφυλακιστούν ποτέ παρόλο που ο Σάββας Ξηρός έχει 98% αναπηρία. Προφυλακίζει την μητέρα του Γεράσιμου και Χρήστου Τσάκαλου και την γυναίκα του πρώτου την ίδια ώρα που αποφυλακίζονται οι νεοναζί της χρυσής αυγής. Αν και αριστερή κυβέρνηση επικυρώνει με την πολιτική της στάση την φράση που είχε πει ο Καραμανλής ( κατά την μεταπολίτευση ) “ανήκουμε στην δύση”.
Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των απεργών πείνας και στηρίζουμε τα αιτήματα τους. Πέρα από τη δεδομένη αλληλεγγύη μας στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων της Ελλάδας στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία οι οποίοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 11/3 ως ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιστές των ελληνικών φυλακών.

Η Αλληλεγγύη Θα Πρέπει Να Είναι Συνεχής Και Με Κάθε Μέσο.

Αναρχικό στέκι UTOPIA A.D.
utopia-ad.org