Παρέμβαση σήμερα Πέμπτη 11/01 στη συγκέντρωση και πορεία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, πραγματοποιήσαμε με πανό, τρικάκια και μοίρασμα κειμένων, αναφορικά με τις υποθέσεις των συντρόφων του Επαναστατικού Αγώνα Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη.

Ακολουθεί το κείμενο:

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα βιώνουν εδώ και χρόνια την εκδικητικότητα του κράτους για τη δράση της ένοπλης αναρχικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, η οποία επέστρεψε στο κράτος και τα τσιράκια του ελάχιστη από την βία που βιώνουμε καθημερινά.

Στο διάστημα 2003-2017 ανέλαβε την ευθύνη για 18 επιθέσεις εναντίον στόχων που αποτελούν προπύργιο των καταπιεστών μας (Δ.Ν.Τ, Τράπεζες, Υπουργεία, Αστυνομικά Τμήματα, Πρεσβείες κ.α).

Η Πόλα αποφυλακίστηκε στις 17 Νοέμβρη 2023 μετά από 7 χρόνια στα κελιά της δημοκρατίας, έχοντας συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια κράτησης. Περίπου έναν μήνα μετά, σε μια κίνηση κρατικής εκδικητικότητας, ο εισαγγελέας Ευβοίας άσκησε έφεση ενάντια στην απελευθέρωσή της.

Ο Νίκος βρίσκεται σε μια τεταμένη κατάσταση ομηρίας καθώς από τον Γενάρη του 2022 δικαιούται αποφυλάκιση. Έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις δηλώσεις μετάνοιας που απαιτεί το κράτος ως όρο για την απελευθέρωσή του. Οι 4 αιτήσεις που έχει κάνει, έχουν απορριφθεί με πρόσχημα πειθαρχικά παραπτώματά από το 2017, για τα οποία ο ίδιος αρνείται να έχει μια απολογητική στάση. Τα παραπτώματα αυτά ήταν το σπάσιμο μιας κάμερας, όταν κατά τη σύλληψη της Ρούπα, απήχθη από την αντιτρομοκρατική το 6,5 χρονών, τότε, παιδί τους, και οδηγήθηκε φρουρούμενο στο ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων.

Ύστερα, σαν να μην έφτανε αυτή η πρακτική βασανισμού στο παιδί, τους αφαίρεσαν την γονική επιμέλεια, με αιτιολογία τον εγκλεισμό και την δράση τους με τον Επαναστατικού Αγώνα.

Το γεγονός πως όλα αυτά συνέβησαν επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α, επιβεβαιώνει ότι η ίδια η στάση του κράτους, ανεξαρτήτως διαχειριστή, θα είναι πάντα τιμωρητική απέναντι σε όσα άτομα αγωνίζονται.

Τόσο η έφεση στην απόφαση της υφ’ όρον αποφυλάκισης της Π. Ρούπα, όσο και οι αλλεπάλληλες αρνητικές κρίσεις στις αιτήσεις του Ν. Μαζιώτη για την υπό όρους παύση της πολιτικής του αιχμαλωσίας, νομιμοποιούν την κατάργηση του μέτρου της υφ’ όρον αποφυλάκισης για κάθε έγκλειστο.

Ο κρατικός ρεβανσισμός χτυπάει άλλωστε πρώτα την πόρτα των πολιτικών του αντιπάλων (ειδική μεταχείριση των μελών της Επαναστατικής Οργάνωσης 17Ν και του Επαναστατικού Αγώνα) κι ύστερα όσων αντιστέκονται, εντός κι εκτός των φυλακών.

Το ίδιο το καθεστώς, από την μια αρνείται να αναγνωρίσει την ύπαρξη ατόμων που βρίσκονται υπό αιχμαλωσία για την πολιτική τους δράση (Πολιτικοί Κρατούμενοι). Από την άλλη, αφενός ποινικοποιεί τις ιδέες των αμετανόητων του ομήρων, αφετέρου εκμεταλλεύεται την πολιτική ταυτότητα των ίδιων, τόσο για να τους εξαναγκάσει να δηλώσουν μετανιωμένοι για τις ενέργειες τους, όσο και να παρατείνει επ’ αόριστον τον εγκλεισμό τους.

Άραγε αυτό το σύστημα που εχθρεύεται τόσο πολύ την ελευθερία και λιγουρεύεται ακόμη περισσότερο τον εθνικοσοσιαλισμό, γιατί δεν καταλύει μια και καλή το σύνταγμα; Έτσι, θα καταλάβει πως δεν θα χρειάζεται άλλο να καταβάλει κάποια υπερπροσπάθεια ώστε να διατηρεί τα “δημοκρατικά” προσχήματα και να μεταμφιέζει τις ναζιστικές του ονειρώξεις σε νομικά τερτίπια!

Άλλωστε οι συνθήκες έχουν επιεικώς ωριμάσει για να αναδυθεί «η νέα τάξη πραγμάτων» μιας δυστοπικής κοινωνίας, επιτήρησης, ελέγχου και καταστολής, όπου τα μίντια θα καθοδηγούν προπαγανδίζοντας τη νέα κανονικότητα.

Ας μην ξεχνάμε πως κάθε λογής κρατικά τερατουργήματα αργά ή γρήγορα θα παύσουν να φαντάζουν μακρινά για εκείνους που δεν τα έχουν ακόμα αντιμετωπίσει.

Ο κρατικός μηχανισμός, έχει ως βασική στόχευση να καταστείλει οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησής και σύγκρουσης μαζί του. Αυτή η στρατηγική, ενισχύθηκε νομικά με τον νέο σωφρονιστικό κώδικα (2022), και θα ενισχυθεί ακόμα παραπάνω με τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα που θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα. Και οι δύο περιλαμβάνουν μια σειρά διατάξεων, οι οποίες μεταξύ άλλων, εξαθλιώνουν περαιτέρω τη ζωή των έγκλειστων και δυσκολεύουν την αποφυλάκιση τους.

Απέναντι στο τρομοκράτος στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτικών κρατουμένων έως την οριστική απελευθέρωση των ίδιων και όλων μας από τα δεσμά της εξουσίας που μέρα με την μέρα εξευτελίζουν όλο και περισσότερο τους υπηκόους της… Μέχρι που οι τελευταίοι θα εξεγερθούν ενάντια στους γδάρτες των ζωών τους.

Να διατηρήσουμε με κάθε μέσο την αξιοπρέπεια μας όπως επέλεξε να κάνει η Αναρχική Αντάρτικη Οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D