Την Παρασκευή 19/06/2015 έγινε παρέμβαση με μοίρασμα κειμένων (κείμενο από Utopia A.D. και της κατάληψης Apertus) τρικάκια και πανό στη κεντρική πλατεία Κομοτηνής από το αναρχικό στέκι utopia a.d.  ως αναφορά τους νεκρούς εργάτες στην ΕΛ.ΠΕ και την συνεργασία μπάτσων και χρυσαυγητών ενάντια στην μοτοπορεία στον Ασπρόπυργο .

PICT0005PICT0007

Λάτσης, Μπάτσοι και Χρυσή Αυγή δουλεύουνε ΜΑΖΙ
Την Παρασκευή 08/05/2015 γίνεται η φονική έκρηξη στα διυλιστήρια των ΕΛ.ΠΕ. Ασπρόπυργου συμφερόντων του Ομίλου Λάτση, που κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό δύο εργατών και στο θάνατο τεσσάρων: του Μπάμπη Δευτεραίου, του Ραμαντάν Ντελιλάι, του Αντώνη Αβράμπου, και του Κώστα Μαγγούρα. Είναι η τρίτη εργοδοτική δολοφονία στα ΕΛΠΕ μετά το θάνατο του εργάτη Παναγιώτη Λίγκου τον Αύγουστο του 2008 και του δύτη Νίκου Καππέ τον Μάιο του 2010. Δεκάδες δε είναι οι περιπτώσεις που από καθαρή τύχη «ατυχήματα» δεν κατέληξαν σε θάνατο, με πολλούς όμως τραυματισμούς, αλλά και περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις στην περιοχή.
Το Σάββατο 13/06/2015 πραγματοποιήτε μοτοπορεία με μεγάλη συμμετοχή. Το λιγότερο 150 μηχανάκια και 30 αυτοκίνητα. Στα ΕΛΠΕ υπήρχαν 6 κλούβες των ΜΑΤ (οχήματα και ματατζήδες) στην είσοδο των διυλιστηρίων. Το εργοστάσιο δε φαινόταν καν πίσω από τους μπάτσους. Μία κλούβα μαζί με τη διμοιρία της επίσης έφραζε την εθνική οδό προς Ασπρόπυργο.
Δεδομένου ότι η μοτοπορεία από Παλατάκι στα ΕΛΠΕ ήταν μικρή σε απόσταση και χωρίς κατοικημένη ζώνη είχε κριθεί σημαντικό να περάσει από το κέντρο του Ασπροπύργου (όπου οι περισσότεροι/ες δουλεύουν στα τριγύρω εργοστάσια και στα ίδια τα ΕΛΠΕ) και να επιστρέψει για την συγκέντρωση έξω από τα ΕΛΠΕ.
Η μοτοπορεία πέρασε μέσα από τον Ασπρόπυργο και κατά την είσοδο της στο ρεύμα επιστροφής της εθνικής προς τα ΕΛΠΕ, την ώρα που περνούσε από την πλάτη των γραφείων της ΧΑ, υπήρξαν αντεγκλήσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των φασιστών, οι οποίοι κατέβασαν μια ομάδα 20 ατόμων που όλως τυχαίως πέρασε από την πλάτη της διμοίριας και επιχείρησε να επιτεθεί στα διερχόμενα μηχανάκια. Παρότι δεν είχαν καδρόνια, κάποιοι εξ αυτών είχαν σιδηρογροθιές και μαχαίρια. Η ακαριαία αντίδραση των συντρόφων που ήταν σε εκείνο το σημείο και η αντεπίθεσή τους, έκανε τους φασίστες να οπισθοχωρήσουν ξανά προς τα γραφεία τους ενώ η διμοιρία επιτέθηκε με δακρυγόνα και γκλοπιές στη μοτοδιαδήλωση. Με αποτέλεσμα κάποια μηχανάκια να ανατραπούν, με μικρές ζημιές σε οχήματα και ακόμα λιγότερες σε συντρόφους και συντρόφισσες.
Έγινε ανασύνταξη λίγο πιο χαμηλά και το κομμάτι που είχε αποκοπεί και είχε μείνει πίσω, κινήθηκε ξανά προς την εθνική όπου και συνάντησε τους υπόλοιπους. Έγινε στάση έξω από τα ΕΛΠΕ αλλά λόγω του περιστατικού και του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ΕΛΠΕ από διμοιρίες, η συγκέντρωση έξω από τα διυλιστήρια δεν πραγματοποιήθηκε.
Κατά την διάρκεια της μοτοπορείας έγιναν 14 προσαγωγές από τις οποίες 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Το κράτος με τις διμοιρίες του και την αριστερή του κυβέρνηση κι οι φασίστες ως τα πιο πιστά τσιράκια των αφεντικών, σε συνδυασμό επιχείρησαν να ανακόψουν, να απαγορεύσουν, να χτυπήσουν τη διαδήλωση προς το κολαστήριο εκρήξεων και θανάτων των ΕΛΠΕ. Σε μια μνημειώδη υπεράσπιση του κεφαλαίου και των υψηλότερων εκπροσώπων του όπως ο Λάτσης.
Αλληλεγγύη Στους Συλληφθέντες της μοτοπορείας στις 13/06/2015