Μετά την νέα εισβολή στην Ροζάβα (ΒΑ Συρία), του τουρκικού στρατού κατοχής και των ισλαμιστών συμμάχων του, στις 9 του Οκτώβρη, ξεκίνησε ένα νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών με κατεύθυνση την Ευρώπη μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων. Όπως και στην εισβολή στο Αφρίν, έτσι και τώρα η διεθνής κοινότητα δεν έκανε και συνεχίζει να μην κάνει ουσιαστικά τίποτα. Αντίθετα με την σιωπηρή στήριξη παρακολουθεί να εξελίσσετε μια νέα σταυροφορία των δυτικών και Ρώσων χριστιανών στην Μέση Ανατολή.

            Όσο συνεχίζεται η κατάσταση αυτή οι κάθε λογής εθνικιστές, φασίστες/ναζί βρίσκουν την ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους σκορπώντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο τσουβαλιάζοντας τα άτομα σε ομάδες με την τακτική της συλλογικής ευθύνης, “ένας ξένος κλέβει, όλοι οι ξένοι είναι κλέφτες”, βέβαια το ίδιο δεν ισχύει και για τους Έλληνες.

            Το παρακράτος στην Ελλάδα πάντα δημιουργούσε μια απειλή αν του δίνονταν η ευκαιρία, για να βγει στο προσκήνιο. Έτσι μετά την γενοκτονία των Ποντίων και την Μικρασιατική καταστροφή, η απειλή ήταν οι “τουρκόσποροι” χριστιανοί πρόσφυγες, όταν στα τέλει της δεκαετίας του 1970 με την αμνηστία στους Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες του ανατολικού μπλοκ αλλά και τον ερχομό των Ποντίων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (δεκαετίες 1980-1990) ανακαλύφθηκε η κομμουνιστική απειλή, ακολούθησε η απειλή εκ της Αλβανίας των φτηνών εργατικών χεριών και ο φόβος πως θα χάσουμε την Ήπειρο, ακολούθως την Μακεδονία από μια νεοσύστατη χώρα χωρίς στρατό! Καταλήγοντας στην νέα απειλή του Ισλάμ.

            Φυσικά για το ότι το κράτος ανεξαρτήτως κυβέρνησης οδεύει προς τον πλήρη έλεγχο της κοινωνίας μέσω της εξαθλίωσης, της κρατικής τρομοκρατίας, την καταστολή και το τεχνολογικό φακέλωμα (ελεγχόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νέες ταυτότητες κτλ). Ακόμη και αν ειπωθεί κάτι πάλι φταίνε οι ξένοι, οι άλλοι, ποτέ “εμείς”. Είναι πάντα ποιο εύκολο να οδηγείται το μίσος κατά των διαφορετικών και των αδυνάτων και όχι κατά των ισχυρών που ευθύνονται για την εξαθλίωση και την κάθε λογής καταστροφής φύσης και ζωής. Ενώ οι συνωμοσίες πως πίσω απ όλα κρύβονται κάποιοι ανέγγιχτοι “κακοί”, δημιουργούν καναπέδες με άποψη.

            Πέρα από τα κράτη και το σύστημά που δημιουργεί τους πολέμους, την καταπίεση και την εξαθλίωση, τα ΜΜΕ καλλιεργούν την συνήθεια στον θάνατο και κατ επέκταση την απάθεια. Ευθύνη για τα παραπάνω έχουν και τα κομμάτια εκείνα της κοινωνίας που ασπάζονται τις εθνικιστικές και φασιστικές/ναζιστικές  λογικές ενώ ηθικοί αυτουργοί είναι και όλοι εκείνοι που παρακολουθούν σιωπηλά και συνένοχα.

            Ο πραγματικός εχθρός είναι το υπάρχων σύστημα που αποτελείτε από κέντρα εξουσίας τα οποία δημιουργούν και ελέγχουν την οικονομία, ανταγωνίζοντας το ένα το άλλο σε ένα παρανοϊκό εξουσιαστικό παιχνίδι όπου οι πολίτες είναι αριθμοί και προϊόντα. Ενώ μέσω του κοινωνικού κανιβαλισμού οι από τα κάτω αλληλοεξοντώνονται. Το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, αυτοί θα υπάρχουν όσο υπάρχει εξαθλίωση, πόλεμος και ανισότητες. Το πρόβλημα είναι οι ιεραρχικές κοινωνίες και τα έθνη-κράτη που δομούν το υπάρχων. Λύση η καταστροφή του υπάρχοντος και η δημιουργία ενός κόσμου αυτεξούσιων ατόμων σε ισορροπία με τη φύση.

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ                      

  ΕΞΩ ΟΙ ΑΦΙΛΟΞΕΝΟΙ

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.

utopia-ad.org