Μετά από απόφαση στην ανοιχτή συνέλευση υπεράσπισης του Αναρχικού Στεκιού Utopia A.D πραγματοποιήθηκε παρέμβαση-συγκέντρωση στο σπίτι του πρύτανη του ΔΠΘ Φώτρη Μάρη και στην ευρύτερη γειτονιά με συνθήματα, ανάρτηση πανό και τρικάκια. Τη δράση στήριξαν σύντροφοι και συντρόφισσες από Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

Από τις 7/2 ημέρα εκκένωσης του στεκιού δεν μας έχουν επιστραφεί τα πράγματα που υπήρχαν στον χώρο. Με ψεύτικες δικαιολογίες και ασυναρτησίες περί δήθεν παράνομων αντικειμένων όπως σπρέι και με προκλητικό ύφος από τον πρύτανη και την παρατρεχάμενη του, πλέων η υπομονή έχει τελειώσει.

Περιμέναμε μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν έχει εμπλοκή η αστυνομία και η εισαγγελία, αντ αυτού προσπάθησαν να μας αποσπάσουν γραπτώς τα στοιχεία μας σε αίτηση για δήθεν επιστροφή των πραγμάτων. Εν τέλη την Τρίτη 19/3 μετά από εκ νέου παρουσία κάποιων συντρόφ(ισσ)ων στην πρυτανεία ο Φώτης Μάρης απάντησε πως περιμένει ειδοποίηση από την αστυνομία η οποία ευθύνεται για την καθυστέρηση.

Για ότι συμβαίνει και ότι συμβεί από εδώ και πέρα την ευθύνη την έχει πρώτος από όλους ο επαγγελματίας αθώος, πρύτανης του ΔΠΘ Φώτης Μάρης.