Την Παρασκευή 9/2 στα πλαίσια της πανελλαδική ημέρας αλληλεγγύης στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη, πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Μοιράσαμε κείμενα, πετάξαμε εκατοντάδες τρικάκια και αναρτήσαμε δύο πανό, ένα για τους συντρόφους του Ε.Α και ένα ενάντια στο νέο ποινικό κώδικα. Τη συγκέντρωση στίριξαν και σύντροφοι από Καβάλα.

Ακολουθεί το κείμενο:

ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΑΣ

Η αστική δικαιοσύνη με το δημοκρατικό της προσωπείο για άλλη μια φορά ευαγγελίζεται μια «καθαρή» κοινωνία, ξεκινώντας με την πάταξη της εγκληματικότητας . Βασικό μέσο επίτευξης του παραπάνω στόχου είναι οι επικείμενες αλλαγές στον ποινικό κώδικα, το ευαγγέλιο της αστικής δικαιοσύνης.

Πίσω από τις ονειρώξεις που δημιουργεί στις κομματικές στάνες της (ακρο)δεξιάς για μια δήθεν πάταξη της ανομίας, κρύβεται η επιβολή ενός καθεστώτος που θα επηρεάσει το σύνολο της κοινωνίας. Οι τροποποιήσεις που προβλέπονται στον νέο ποινικό κώδικα στοχοποιούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, ενώ παράλληλα ποινικοποιεί κάθε ενέργεια που εναντιώνεται στις πολιτικές του κράτους.

Συγκεκριμένα ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας κινδυνεύει με φυλάκιση για παραβιάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα, καθώς καταργείται η αναστολής της ποινής. Επιπλέον, εάν είσαι μετανάστης/ρια με τον νέο ποινικό κώδικα κινδυνεύεις με απέλαση, εάν είσαι εργαζόμενος/η που αντιστέκεται στην καταπίεση των αφεντικών ή εάν δεν μένεις στην απάθεια και την συνενοχή της κρατικής μαφίας, αλλά αντιστέκεσαι, η δράση σου ποινικοποιείται.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της αναρχικής οργάνωσης Ρουβίκωνας, που απειλείται να καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση, βάσει μιας γελοίας δικογραφίας που χαρακτηρίζει την διακίνηση πολιτικού υλικού ως τρομοκρατική ενέργεια και επαναφέρει την δίωξη βάσει του πολιτικού φρονήματος.

Μιας ιδεολογικής στοχοποίησης που εντοπίζουμε στην υποθέση των μέλων του Επαναστατικού Αγώνα. Τόσο του Νίκου Μαζιώτη ο οποίος κρατείται αιχμάλωτος στα χέρια του κράτους, καθώς αρνείται να υποπέσει σε δηλώσεις μετάνοιας, παρά την συμπλήρωση των απαιτούμενων όρων αποφυλάκισης, όσο και της Πόλας Ρούπα η οποία παρά την αποφυλάκιση της, το κράτος επιδιώκει την παράταση της ομηρίας της.

Ο νέος ποινικός κώδικας κανονικοποιεί την καταστολή για οποιονδήποτε τολμήσει να αντιδράσει. Οι αλλαγές που θα επέλθουν, πέραν των άλλων, συμβάλουν στην πολιτική φτωχοποίησης που επιβάλλει το κράτος. Παράλληλα, επανεμφανίζονται οι εναλλακτικές μορφές έκτισης ποινής μέσω «κοινωφελούς» εργασίας, αλλά και η μετατροπή ποινής σε χρηματικό ποσό. Έτσι οι οικονομικά εξαθλιωμένες/οι που δεν θα μπορούν να εξαγοράσουν την ποινή τους, προορίζονται για σύγχρονους σκλάβους, που θα υπηρετούν την κοινωνική εργασία, η οποία με την σειρά της προβλέπεται να τους «απελευθερώσει» όπως στο Άουσβιτς;

Πέρα των απάνθρωπων συνθηκών που επικρατούν στις φυλακές (υπερπληθυσμός, υγειονομική εξαθλίωση) το κράτος δεν διστάζει να αυξήσει τα όρια έκτισης των ποινών, αυστηροποιόντας τις προϋποθέσεις της υφ’όρον απόλυσης, πρακτική που ήδη πειραματικά εφαρμόζεται στον Νίκο Μαζιώτη. Η κατακόρυφη αύξηση των φυλακίσεων, θα ανοίξει παράλληλα το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών φυλακών, μία βιομηχανία που θα κερδοφορεί πάνω στα σώματα των φυλακισμένων.

Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της αναβάθμισης της αυταρχικότητας που επιβάλλει το κράτος, κανονικοποιόντας την φυλακή ως συνθήκη ζωής κι εκτός των «σωφρονιστικών» ιδρυμάτων.

Βασικοί αρωγοί της κρατικής πολιτικής αποτελούν τα Μ.Μ.Ε που διατυμπανίζουν μια δήθεν έξαρση εγκληματικότητας (η οποία ποτέ, ωστόσο, δεν προέχεται από τους εξουσιαστές), οι νομιμόφρονες νοικοκυραίοι που διψάνε για καταστολή, αρκεί να μην αφορά τους ίδιους και όλα τα φασιστικά μορφώματα, καθώς και η εκκλησία, που την κατάλληλη στιγμή εμφανίζονται προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν.

Έτσι με αστικοδημοκρατικό τρόπο χτίζεται το νέο ολοκληρωτικό καθεστώς δυστοπίας. Στο όνομα του κοινού καλού και της δικτατορίας του συνόλου, όπου χάνετε το άτομο και η προσωπικότητα του.

Η επίδειξη δύναμης που εξαπολύει το κράτος πέραν των νομοθετημάτων του, ενσαρκώνεται στο κύμα εκκενώσεων που οργανώθηκαν στην Κομοτηνή τόσο στις 5/2 στην κατειλημμένη Νομική Σχολή, όσο και στις 7/2 στο Αναρχικό Στέκι Utopia A.D το οποίο στεγάζεται από το 2003 στον χώρο της Παλιάς Νομικής.

ΤΟ UTOPIA A.D ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΜΑΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D (Κατάληψη από το 2003… Και συνεχίζουμε)