Ο Σπύρος Χριστοδούλου έχει εκτίσει το 1/3 της ζωής του στα κρατικά κελιά και συνεχίζει να παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας. Αυτό είναι το τίμημα της απαξίωσης από την πλευρά του προς τον τρόπο ζωής που επιβάλει το σύστημα, επιλέγοντας ο ίδιος τον ρόλο της άμμου στα γρανάζια και όχι του λαδιού.

            Οι ληστείες τραπεζών ήταν μια συνειδητή επιλογή, παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μικρό μέρος του πλούτου που μαζεύουν οι ναοί του καπιταλισμού και της εξουσίας εις βάρος της κοινωνίας . Ο Σπύρος Χριστοδούλου ποτέ δεν έχει συλληφθεί επ’ αυτοφώρου  αλλά και ούτε έχει ομολογήσει σε κάποια κατηγορία. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι από “πληροφορίες” της ΕΛ.ΑΣ και από στημένες δικογραφίες όπου πιέστηκαν να αναγνωρίσουν έναν άνθρωπο τον οποίο στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες παρουσιάζουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον σωματότυπο του κτλ.

            Η στάση του Σπύρου Χριστοδούλου εντός των τειχών διέπεται από  σταθερή και διαρκή αγωνιστικότητα και αξιοπρέπεια. Συμμετείχε σε όλους τους αγώνες των κρατουμένων και γι αυτή του την στάση έχει ιδιαιτέρως στοχοποιηθεί από τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό, η εκδικητικότητα του οποίου φαίνεται από την λυσσαλέα αντιμετώπιση που δέχεται και από τις μεταγωγές που τον ακολουθούν κάθε φορά που διεξάγετε ένας αγώνας στις φυλακές. Το αποκορύφωμα της κρατικής καταστολής κατά του συντρόφου ήρθε το 2001 όταν κατά την διάρκεια καταδίωξης του στα διόδια των Αφειδών δέχτηκε πισώπλατα οκτώ σφαίρες από τα ένστολα καθάρματα του δημοκρατικού στρατού κατοχής.

            Από τις 14/01 διεξάγει την τρίτη απεργία πείνας διεκδικώντας αυτήν τη φορά τη δίκαιη απελευθέρωση του, κάτι που το κράτος του αρνείται εκδικητικά επιστρατεύοντας τον ειδικό για τέτοιες αποστολές, εφέτη εισαγγελέα Περικλή Δράκο να κάνει τις γνωστές του αλχημείες, ερμηνεύοντας τον νόμο  όπως τον βολεύει  και παραβιάζοντας τους νόμους που ο ίδιος υπηρετεί  . 

            Αναλυτικότερα  η αίτηση συγχώνευσης που κατέθεσε ο σύντροφος για τα χρόνια που έχει εκτίσει πριν βγει στην παρανομία και με διάταξη του Συμβουλίου υπάγεται στο άρθρο 107 ΠΚ περί  ανάκλησης, που ορίζει ότι δικαιούται συγχώνευση. Η εξέταση της αίτησης όμως  που έκανε ενάμιση μήνα πριν την έναρξη της απεργίας πείνας της 14/01/19  καθυστερούσε και έπειτα από δυο εβδομάδες υπεκφυγών και υποκρισίας  με άσχετα προσχήματα απάντησαν πως ο σύντροφος  δεν δικαιούται τη συγχώνευση των ποινών, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο το άρθρο περί ανάκλησης 107 ΠΚ.

            Όταν ο δικηγόρος του Σπύρου έκανε γραπτώς την αίτηση να αιτιολογήσουν για ποιο λόγο δεν δέχονται την αίτηση, ανέλαβε να κάνει την βρώμικη δουλειά ο εισαγγελέας Εφετών Δράκος, στέλνοντας παράνομα την αίτηση στην Εύβοια όπως και στην γραμματεία της φυλακής Λάρισας όπου κρατείται ο σύντροφος χωρίς καν να ειδοποιηθεί ο συνήγορος του. Πιο συγκεκριμένα ο Π. Δράκος λέει ότι η ποινή βάσης είναι η ποινή που έχει εκτίσει στην Εύβοια για μια ληστεία που έχει καταδικαστεί πρωτόδικος. Στην συγκεκριμένη ληστεία εκκρεμεί το εφετείο κάτι που σημαίνει ότι η ποινή δεν είναι τελεσίδικη.

              Κατά παράβαση των άρθρων στα οποία υπάγετε ο Σ. Χριστοδούλου αλλά και αποφάσεις του Αρείου Πάγου, και δεδικασμένα, ο εισαγγελέας εφετών Δράκος προαναγγέλλει την καταδίκη του συντρόφου για αυτή την ληστεία λέγοντας ρητά στο χαρτί που έστειλε στην Εισαγγελία της Εύβοιας και στην γραμματεία της Λάρισας ότι όταν η απόφαση του μονομελούς κακουργημάτων Ευβοίας για την ληστεία τράπεζας καταστεί αμετάκλητη θα υπάγεται στο άρθρο 108, την μη συγχώνευση των ποινών με τα χρόνια που έχει ήδη εκτίσει. Προαναγγέλλοντας έτσι την καταδίκη του Σ. Χριστοδούλου στο εφετείο και στον Άρειο Πάγο και μάλιστα χωρίς να αναφέρει στο διαβιβαστικό που έστειλε καθόλου για Άρειο Πάγο αλλά αναφέρει μόνο για εφετείο. Που σημαίνει ότι ‘’προαναγγέλλει’’ ένοχο εκ των προτέρων στους συναδέλφους του τον σύντροφο μας.

            Ακόμη σύμφωνα με το άρθρο 101 του Π.Κ. αν έχει γίνει αδίκημα πριν τον χρόνο δοκιμασίας και συγκεκριμένα πριν δοθεί η υφ’ όρο απόλυση, κάτι που έκανε ο σύντροφος όταν βρισκόταν σε άδεια το 2007 και καταδικάστηκε γι’ αυτό το 2016 σε κάθειρξη 10 ετών σημαίνει ότι τέλεσε αδίκημα σε άδεια πριν δοθεί η υφ’ όρο απόλυση. Ο νόμος λέει ρητά ότι αν τελεστεί αδίκημα πριν δοθεί υφ’ όρο απόλυση είναι σαν να μην δόθηκε, άρα οι ποινές συγχωνεύονται. Δηλαδή υπάρχουν δύο νόμιμα μέσα ένα αυτό που προ-αναφέραμε και ένα το άρθρο 107 της ανάκλησης που με αυτά συγχωνεύονται οι ποινές. Παρ όλα αυτά ο εισαγγελέας εφετών Π. Δράκος κάνοντας τις γνωστές του αλχημείες και εκτελώντας τις εντολές του, λέει ότι πρέπει ο Σ. Χριστοδούλου να εκτίσει τα 4 χρόνια, 8 μήνες και 26 ημέρες που του δόθηκε η υφ’ όρο απόλυση και αφού τα εκτίσει όλα αυτά να ξεκινήσει από την αρχή και να εκτίσει και την ποινή κάθειρξης 10 ετών του Ναυπλίου, και την ποινή κάθειρξης 12 ετών της Εύβοιας, συν 4 χρόνια παράνομης οπλοφορίας, συν αυτά που θα καταδικαστεί από το δικαστήριο που συνεχίζεται αυτή την περίοδο με την ονομασία ’’ληστές του Διστόμου’’. Δηλαδή ο σκοπός του συστήματος είναι, ο σύντροφος να εξοντωθεί στην φυλακή.

            Τα παραπάνω δείχνουν την εκδικητικότητα του κράτους αλλά και τον φόβο του, γιατί όταν συγχωνευτούν οι ποινές αυτομάτως δικαιούται αποφυλάκιση λόγο λήξης των 18μηνων έως ότου γίνουν οι ποινές αμετάκλητες. Συνένοχοι στις παρατυπίες του Δράκου και του κράτους είναι και η γραμματεία των φυλακών Λάρισας που δέχτηκε τις παρατυπίες.

             Επισημαίνεται πως ο εισαγγελέας Περικλής Δράκος, είναι αυτός που εισηγήθηκε την ποινή των ισοβίων κατά της Π. Ρούπα για την επίθεση στην ΤτΕ και το ΔΝΤ. Επίσης είναι ο ίδιος που συνέταξε το βούλευμα για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που επιχείρησε η συντρόφισσα, αλλά και το βούλευμα για τις ληστείες τραπεζών που αποδίδοντας στον Επαναστατικό Αγώνα προσπαθώντας να αλλοιώσει το πολιτικό νόημα της οργάνωσης. Επίσης είναι αυτός που άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο αθώωσε τον Τάσο Θεοφίλου για την κατηγορία της συμμετοχής στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.  Τώρα έχει αναλάβει την ποινική εξόντωση του Σπύρου Χριστοδούλου και αργότερα ίσως και την φυσική. Αν οι παρατυπίες του εισαγγελέα εφετών Π. Δράκου κατά του Σ. Χριστοδούλου περάσουν, αυτό σημάνει πως θα υπάρχει ένα ιστορικό το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μελλοντικές υποθέσεις κατά άλλον ανθρώπων.

            Εμείς από την πλευρά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αξιοπρεπή αγώνα που διεξάγει ο Σύντροφος και Φίλος Σπύρος Χριστοδούλου μέσω της σκληρής απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 14/01/2019. Όσους “Δράκους” και να επιστρατεύσουν η Αλληλεγγύη και ο Αγώνας μας θα τους τσακίσει.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 14/01/2019                                ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΕΚΙ UTOPIA A.D.