5/3/2021

11 χρόνια μετά τη δολοφονία του συντρόφου μας, μέλους του Επαναστατικού Αγώνα Λάμπρου Φούντα στις 10 Μαρτίου 2010 στη συμπλοκή της Δάφνης, δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ όσα χρόνια κι αν περάσουν και για όσο ζούμε. Ο Λάμπρος Φούντας έδωσε τη ζωή του σε προπαρασκευαστική ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα για να ξεκινήσει ένας κύκλος επιθέσεων της οργάνωσης κατά της επιβολής των ‘‘μνημονίων’’ από την Ε.Ε, την Ε.Κ.Τ και το ΔΝΤ. Ο Λάμπρος Φούντας έδωσε τη ζωή του στο να γίνει ο αγώνας κατά των ‘‘μνημονίων’’ ευκαιρία για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου, ευκαιρία για τη Κοινωνική Επανάσταση. Και έτσι πρέπει να τον τιμούν.

Τιμή για το Λάμπρο Φούντα είναι η συνέχιση του αγώνα για τον οποίο έδωσε τη ζωή του. Γι’ αυτό και εμείς συνεχίσαμε τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα και του αφιερώσαμε την επίθεση της οργάνωσης στις 10 Απριλίου 2014 στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την Τράπεζα της Ελλάδας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Αθήνα, τη μοναδική ένοπλη ενέργεια ενάντια σε 2 εκ των 3 θεσμών της τρόικας. Τιμή για τον Λάμπρο Φούντα είναι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της συμμετοχής μας στον Επαναστατικό Αγώνα και το να δηλώσουμε όταν συλληφθήκαμε ότι ο Λάμπρος Φούντας ήταν μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Tιμή για τον Λάμπρο Φούντα είναι να μην προδώσουμε τη κοινή μας ιστορία, το γιατί ήταν στη Δάφνη, το γιατί έδωσε τη ζωή του, να μην προδώσουμε την κοινότητα στην οποία ανήκουμε, τον Επαναστατικό Αγώνα.Τιμή για τον Λάμπρο Φούντα είναι ο αγώνας ενάντια στην ήττα, όχι τη ‘‘στρατιωτική’’ αλλά την πολιτική, είναι ο αγώνας ενάντια στη παραίτηση, τη μετάνοια, τον διαχωρισμό, την αναθεώρηση.                       

Η ιστορία του Επαναστατικού Αγώνα, η ιστορία μας ως μέλη του και του Λάμπρου Φούντα είναι αδιαχώριστη. Αποδεικνύει ότι ο αγώνας και πιο συγκεκριμένα ο ένοπλος αγώνας για τη Κοινωνική Επανάσταση δεν είναι ένα σύνθημα ή μια λέξη κενού νοήματος αλλά είναι ένας αγώνας με κόστος και θυσίες, που ποτίζει το δέντρο της ελευθερίας για να μεγαλώσει με αίμα αλλά και με πολλά χρόνια φυλακής. Και αυτό πρέπει να το λαμβάνουν υπ’ όψιν όσοι διαχρονικά επιλέγουν τέτοια δύσβατα μονοπάτια αγώνα γιατί αλλιώς θα τους χλευάσει και θα τους περιφρονήσει η ιστορία ως αναθεωρητές, διαχωρισμένους και μετανοημένους.   

Για εμάς τους συντρόφους του στον Επαναστατικό Αγώνα ο Λάμπρος Φούντας δεν είναι νεκρός. Είναι στο αίμα μας και στον αέρα που αναπνέουμε σαν αγωνιστές. Είναι μέσα στους στόχους και τους σκοπούς μας. Είναι ένα με την οργάνωση και τον αγώνα μας. Είναι κάθε μέρα, κάθε στιγμή παρών.

ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Το όνομά μας είναι η ταυτότητά μας. Είμαστε ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ και αυτό θα μας καθορίζει για πάντα μέχρι την τελευταία μας ανάσα.

ΖΗΤΩ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΏΝΑΣ

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ

Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

Πόλα Ρούπα – Γ΄ πτέρυγα φυλακές Ελαιώνα-Θήβας

Νίκος Μαζιώτης- Δ΄ πτέρυγα φυλακές Δομοκού