Φέτος συμπληρώνονται 28 χρόνια από το θανάτου του αναρχικού μαχητή Χρήστου Τσουτσουβή.

Ήταν Τετάρτη 15 Μάη 1985, περίπου τέσσερις και τέταρτο όταν ο Τσουτσουβής και ένα ακόμη άτομο πλησίασαν μια παρκαρισμένη μοτοσυκλέτα στην περιοχή του Γκύζη. Τρεις μπάτσοι με πολιτικά, που είχαν στήσει ενέδρα σε κοντινό σημείο κρυμμένοι σε αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας, επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, ο Τσουτσουβής πέθανε καθώς και ο ένας μπάτσος επιτόπου, ενώ οι άλλοι δυο πέθαναν αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο Τσουτσουβής υπήρξε ένας από τους αγωνιστές που στη διάρκεια της δικτατορίας σε ηλικία 19 χρονών αποφάσισε να αντισταθεί στην τυραννία. Μετά το 1974 άρχισε να δραστηριοποιείται σε όλους του κοινωνικούς χώρους και με όλα τα μέσα που ο κοινωνικός πόλεμος έχει αναδείξει σαν χρήσιμα για την καταστροφή του κράτους.

Η ένοπλη συμπλοκή στην περιοχή του Γκύζη στις 15 Μάη του 1985 έχει σημαδέψει βαθειά την πορεία των κοινωνικών αγώνων και έγινε εφιάλτης για τους κρατιστές.

Ο Τσουτσουβής πέθανε με το όπλο στο χέρι υπερασπιζόμενος την ζωή, την αξιοπρέπεια, την ελευθερία. Το ουσιαστικό νόημα μιας τέτοιας στάσης δύσκολα θα μπορέσουν να καταλάβουν οι κρατιστές.

Είκοσι οκτώ χρόνια μετά η μνήμη διατηρείται, σε πείσμα του κράτους, των κακόβουλων, των σπεκουλάντηδων και των μνησίκακων.

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗ!

Δημοσιεύτηκε από Σ.