180942-n_85659_1

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν – οι περισσότεροι νεαροί – και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην τουρκική πόλη Σουρούτς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Η επίθεση αυτοκτονίας εκτιμάται πως πραγματοποιήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος. «Οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν σε επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε αξιωματούχος στο Reuters, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Η Περβίν Μπουλντάν, μία βουλευτής του αντιπολιτευόμενου φιλο-κουρδικού κόμματος HDP, δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που νεαροί Κούρδοι συγκεντρώνονταν στο πολιτιστικό κέντρο στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής τους στο Κομπάνι. «Νεαροι Τούρκοι και Κούρδοι είχαν συγκεντρωθεί για να περάσουν στο Κομπάνι και ήταν προγραμματισμένες τριήμερες ή τετραήμερες δραστηριότητες», είπε η ίδια στο Reuters.
Η επίθεση σημειώθηκε στον κήπο ενός πολιτιστικού κέντρου στο κέντρο της Σουρούτς που βρίσκεται απέναντι από τη συριακή πόλη Κομπάνι. Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουνίου οι Κούρδοι κατάφεραν να διώξουν τους τζιχαντιστές από το Κομπάνι ύστερα από σφοδρές συγκρούσεις.
Το τουρκικό υπουργείο εσωτερικών ανέφερε πως πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση» και κάλεσε «όλους να παραμείνουν ενωμένοι και ψύχραιμοι μπροστά σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση, η οποία στοχεύει εναντίον της ενότητας της χώρας μας».
Εξάλλου επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε και στο Κομπάνι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. «Καμικάζι ανατίναξε το παγιδευμένο αυτοκίνητό του σε σημείο ελέγχου στο νότιο Κομπάνι. Δύο κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν από την έκρηξη», δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντελραχμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Bιντεο
CKW-YtpWwAAiVR- CKW-YwhWwAACv1R

alper_sapan_04

Ανάμεσα στους δεκάδες δολοφονημένους, οι πρώτες αναφορές ήταν για 30 ενώ σήμερα γράφεται ότι μπορεί να φτάνουν και τους 50, είναι και δύο 19χρονοι αναρχικοί. Ο Αλπερ Σαπαν, πρόσφατα και ολικός αρνητής στράτευσης, και ο Εβριμ Ντενιζ Ερολ, ο οποίος από τις λίγες πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδύκτιο φαίνεται να συμμετείχε στο LGTBQ κίνημα.

Άλλος ένας νεαρός αναρχικός έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ συνολικά οι τραυματίες λέγεται πως ξεπερνούν τους 100.

Προς το παρόν όλα δείχνουν πως η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας ήταν έργο του ISIS.

Τέλος υπάρχουν καταγγελίες πως η τούρκικη αστυνομία που έφτασε πριν από τα ασθενοφόρα στο σημείο της έκρηξης επιτέθηκε σε όσους είχαν επιζήσει της επίθεσης.

 

Από τη δήλωση άρνησης στράτευσης του Αλπερ Σαπαν:

“Γεια σας, είμαι ο Αλπερ Σαπαν. Είμαι αναρχικός και είμαι 19 χρονών. Είμαι ενάντια στην αδικία, την εκμετάλλευση και την τυραννία του κράτους. Καταδικάζω τους ανθρώπους που σκοτώνουν ο ένας τον άλλο, καταδικάζω τη βία και το κράτος. Ακούω την εσωτερική φωνή της συνείδησής μου για ελευθερία και αρνούμαι να υπηρετήσω στο στρατό, για έναν κόσμο χωρίς πόλεμο, έθνη ή σύνορα, όπου κανένας δε θα είναι στρατιώτης, όπου κανένας δε θα σκοτώνει τον άλλο. Αν ο μιλιταρισμός μας σκοτώνει, τότε εμείς πρέπει να σκοτώσουμε τον μιλιταρισμό.”

 

πηγές:

http://efendisizler.blogsport.de/2015/07/20/suruc-2/

http://www.radikal.com.tr/turkiye/gokkusaginin_karasina_kiydilar-1400805

https://anarchistnews.org/content/anarchists-killed-suru%C3%A7-bombing-turkey

https://www.facebook.com/AnarchismandRojava