Στις 6 Ιανουαρίου 2010 στην Άγκυρα έγινε συγκέντρωση με σκοπό την συμπαράσταση στον κρατούμενο αρνητή στράτευσης Enver Aydemir. Στο χώρο της παρέμβασης (λεωφόρο Yuksel) τους περίμεναν οι μπάτσοι οι οποίοι τους περικύκλωσαν και ζήτησαν από τα άτομα που συμμετείχαν στην παρέμβαση να δείξουν τις ταυτότητές τους (κάτι το οποίο στην Τουρκία θεωρείται συνηθισμένη κατάσταση με απώτερο σκοπό το φακέλωμα των διαδηλωτών). Οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν γύρω στους 100 επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους (από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν αναρχικοί) χωρίς λόγο και συνέλαβαν 23 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς των συλληφθέντων στα κρατητήρια ασκήθηκε βία, σεξουαλική παρενόχληση και προσβολές. Κατηγορήθηκαν για υποκίνηση του λαού προς άρνηση στράτευσης και για αντίσταση κατά της αρχής. Οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν δια της βίας να υπογράψουν τις κατασκευασμένες από την αστυνομία καταθέσεις. Κατά την κράτησή τους οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν το μόνο δικαίωμα που τους απέμεινε δηλαδη αυτό της σιωπής και το ίδιο βράδυ γνωστοποιήθηκε σε Κων/πόλη, Άγκυρα και Σμύρνη.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια από συγγενείς και συντρόφους. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στον ιατροδικαστή και μετά στον εισαγγελέα όπου οι 22 αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από τον αναρχικό Volcan Sevinc οπού παραπέμφθηκε σε δίκη με συνοπτικές διαδικασίες, καταδικάστηκε και οδηγήθηκε στην φυλακή Άγκυρα 1. Οι κατηγορίες ήτανε για τους 22 η παράνομη συγκέντρωση ενώ για τον Volcan ήταν η παρακίνηση αυτής της “παράνομης” συγκέντρωσης και οπλοκατοχή. Πρέπει να σημειωθεί ότι το όπλο για το οποίο τον κατηγόρησαν ήταν ένα μαχαίρι το οποίο δεν ήταν δικό του.

Μετά την φυλάκιση του Volcan ακολούθησαν μαζικές συγκεντρώσεις και κινήσεις αλληλεγγύης σε Κων/πόλη και Αγκυρα όπου σε μια από αυτές μετά από ένταση που προκλήθηκε από την αστυνομία  ένας αναρχικός έπαθε καρδιακή κρίση.

Όσο υπάρχουν κράτη και στρατοί θα υπάρχουν άνθρωποι που θα αντιστέκονται σε αυτούς τους εγκληματικούς θεσμούς. 

Χαρακτηριστικό του πάθους που είχαν οι κινήσεις αλληλεγγύης ήταν το παρακάτω σύνθημα το οποίο ανατρίχιασε όλους και έκανε τον Volcan να απελευθερώσει τη γροθιά του από τα χέρια των αστυνομικών και να τη σηκώσει ψηλά ήταν

“ΕΞΕΓΕΡΣΗ – ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΡΧΙΑ”

ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ