Ό,τι κι αν συμβεί, η κουρδική νεολαία δεν θα διστάσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο!Αφού οι σύντροφοί μας έκαναν χρήση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων και πραγματοποίησαν μια ειρηνική παρέμβαση στο κτίριο του OPCW στη Χάγη, η Ολλανδία, όπως η Γερμανία και η Γαλλία πριν, ενεργοποίησε επίσης τον εχθρικό νόμο ενάντια στο κουρδικό πολιτικό κίνημα. Πέντε σύντροφοί μας ποινικοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην Ολλανδία.

Περίμεναν ότι η κουρδική νεολαία και η διεθνής αλληλεγγύη θα γονάτιζε μπροστά σε αυτή την εχθρική και μισητή στάση και πρακτικές που ήδη εφαρμόστηκαν στη Γερμανία και τη Γαλλία υπό την καθοδήγηση του τουρκικού κατοχικού κράτους. Ωστόσο, η κουρδική νεολαία κατάφερε να σπάσει τη σιωπή που διατηρούσε ο παγκόσμιος Τύπος και οι θεσμοί των ευρωπαϊκών κρατών, με μια δίκαιη, νόμιμη και γεμάτη αυτοπεποίθηση δράση. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει από τη νεολαία του Κουρδιστάν να παραμείνει σιωπηλή μπροστά στην προδοσία του KDP στο Νότιο Κουρδιστάν, την κατοχή και τις πολιτικές σφαγές στο Βόρειο Κουρδιστάν, τις εκτελέσεις και την καταστολή στο Ανατολικό Κουρδιστάν και την πολιορκία και τον πόλεμο στη Ροζάβα. Ενώ τα αδέλφια και οι αδελφές μας, οι φίλοι/ες και οι σύντροφοι/ισσες στέκονται απέναντι σε αυτή την απάνθρωπη στάση, κανείς δεν μπορεί να περιμένει από εμάς να παραμείνουμε σιωπηλοί και απλά να παρακολουθούμε. Η νεολαία του Κουρδιστάν έχει αξιοπρέπεια και θέληση και δεν μπορεί και ποτέ δεν θα συμβιβαστεί.

Καμία εξουσία δεν πρέπει να κάνει το λάθος να αντιταχθεί στη νομιμότητα αυτού του αγώνα!Όλα τα κράτη και οι θεσμοί που προωθούν και επεκτείνουν τον εχθρικό νόμο τους εναντίον των Κούρδων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο κουρδικός λαός, που συνεχίζει την ύπαρξή του στα δόντια της γενοκτονίας που εφαρμόζεται εδώ και αιώνες, αγωνίζεται εδώ και μισό αιώνα, έχει αρχίσει να σπάει αυτά τα δόντια και έχει τεράστιες επιτυχίες στον αγώνα για την οικοδόμηση του έθνους. Καμία δύναμη δεν πρέπει να κάνει το λάθος να αντιταχθεί σε αυτά τα επιτεύγματα και στη νομιμότητα του αγώνα. Οι σύντροφοί μας που συνελήφθησαν στον OPCW κακομεταχειρίστηκαν από την αστυνομία και παρόλα αυτά στερήθηκαν το δικαίωμα στη θεραπεία. Όλα τα μέσα επικοινωνίας με τους συντρόφους μας που βρίσκονται ακόμα υπό κράτηση απαγορεύονται. Ακόμη και οι τηλεφωνικές ή άλλες συνομιλίες εμποδίζονται.

Οι σύντροφοί μας δεν θα σταματήσουν ποτέ να αποκαλύπτουν την υποκρισία της ευρωπαϊκής αστικής δημοκρατίας και θα εντείνουν την αντίσταση όπως παντού. Ανεξάρτητα από όλες τις συνθήκες, η κουρδική νεολαία δεν θα διστάσει να εκπληρώσει όλα τα αιτήματα με τη δύναμη που έχουμε λάβει από τους ηγέτες μας και το λαό μας.Το ανοιχτό κάλεσμά μας προς όλους τους ανθρώπους μας που ζουν στην Ευρώπη, Τα παιδιά σας, συλλαμβάνονται, φυλακίζονται και απομονώνονται στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία επειδή υπερασπίστηκαν τους συντρόφους τους. Μόνο μέσα από την αυτοοργανωμένη μας δύναμη μπορεί να τελειώσει και να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Εμείς, το Κίνημα Κουρδικής Νεολαίας στην Ευρώπη TCŞ και το TekoJIN (Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας και Κίνημα Μαχητικών Νέων Γυναικών), ξεκινήσαμε λοιπόν την εκστρατεία: “Ο αγώνας του κουρδικού λαού δεν είναι έγκλημα! – Υψώστε τη φωνή σας!”. Όλος ο λαός μας πρέπει να οργανωθεί στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, να σταθεί στο πλευρό των φυλακισμένων συντρόφων και να δείξει αντίστοιχη στάση απέναντι σε αυτή την υποκρισία. Καλούμε όλους τους ανθρώπους μας που ζουν στην Ευρώπη και όλες τις αντιφασιστικές και διεθνιστικές οργανώσεις να σταθούν στο πλευρό όλων των φίλων μας που βρίσκονται υπό κράτηση και απομόνωση, συμπεριλαμβανομένων των πέντε συντρόφων μας που φυλακίστηκαν πρόσφατα. Καλούμε όλους να στηρίξουν μαζί μας αυτόν τον αξιοπρεπή και δίκαιο αγώνα για να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια σε αυτές τις παρανομίες. Γιατί ξέρουμε ότι όσοι δεν ξεσηκωθούν σήμερα ενάντια σε αυτή την καταπίεση θα βιώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί αύριο.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό το κύμα συλλήψεων και προφυλακίσεων εναντίον των φίλων μας στην Ευρώπη μπορεί να ανατραπεί μόνο αν ο λαός μας σταθεί πίσω από τους συντρόφους μας και στηρίξει αυτό το βήμα της νεολαίας.

22.12.2021

Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας

Κίνημα μαχητικών νέων γυναικών

ΠΗΓΗ: athens indymedia