08/12/2012 Κομοτηνή. Μπάτσοι και Ναζί ξαναδουλέψανε μαζί!!!

Με αφορμή τα εγκαίνια της ναζιστικής  οργάνωσης Χρυσή αυγή, καλέστηκε από αριστερές παρατάξεις αντιφασιστική  συγκέντρωση στην παλιά νομική με σκοπό  την πραγματοποίηση  πορείας  με προορισμό την κεντρική πλατεία Κομοτηνής όπου βρίσκονται   τα γραφεία.

Το κάλεσμα έγινε το προηγούμενο βραδύ και έτσι δεν υπήρχε χρόνος για οργάνωση με αποτέλεσμα να γίνει μια πρόχειρη αντισυγκέντρωση χωρίς καλή συνεννόηση και  περιφρούρηση  μοιάζοντας  περισσότερο με μια αυθόρμητη πορεία. Στις 16:00 έγινε η προσυγκέντρωση  και ύστερα από μισή ώρα ξεκίνησε  πορεία με περίπου 100 αντιφασίστες η σύνθεση της οποίας αποτελούνταν στη συντριπτική της πλειοψηφία από φοιτητές  ανάμεσα τους πολλές κοπέλες  και «μη μάχιμο κόσμο». Όταν η πορεία έφτασε στο “σπαθί” τα ΜΑΤ είχανε ήδη κλείσει  την είσοδο της πλατείας έτσι ώστε να μην πλησιάσουνε οι αντιφασιστές τα γραφεία των νέοναζί. Η πορεία παρέμεινε μπροστά στα ΜΑΤ  περίπου 20 λεπτά φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στον φασισμό και την κρατική καταστολή, έπειτα προχώρησε περιφερειακά της πλατείας και κατέληξε κοντα στα γραφεία των Χρυσαυγιτών που περιφρουρούνταν από ΜΑΤ και Ναζί . Μια άλλη διμοιρία  Ματ ακολούθησε παράλληλα της πορείας έτσί ώστε να κλείσει και την άλλη είσοδο της πλατείας (απέναντι απο τη Βενιζέλου)  όπου οι αντιφασιστές παρέμειναν  γύρω στα 40 λεπτά με 1 ώρα.

Κάποιος κόσμος λόγο κακοκαιρίας άρχισε να αποχωρεί με αποτέλεσμα  να μειωθεί η δυναμική της πορείας και στη  συνέχεια να παρθεί απόφαση για αποχώρηση της προς παλιά Νομική.  Κατά την αποχώρησή της, μέσα από ένα στενό φάνηκαν  περίπου 100 νεοναζί, εξοπλισμένοι με κράνη, καδρόνια, σιδερολοστούς, σπρέι πιπεριού και άλλα φονικά σύνεργα. Πετώντας μια κροτίδα άρχισαν  να κινούνται απειλητικά προς την αντισυγκέντρωση.

Από την αρχή η πορεία είχε μη συγκρουσιακό χαρακτήρα και έτσι το αδύναμο σκέλος της  πανικοβλήθηκε  με αποτέλεσμα να χτυπηθούν από χρυσαυγίτες 2 κοπέλες,  η μια μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι από σιδερολοστό.  Η πορεία διασπάστηκε σε 2 μέρη, κάποια άτομα από  την λιγοστή  περιφρούρηση  απώθησαν τους ναζί  καταφέρνοντας χτυπήματα και στους βουλευτές (Λαγό,

Παναγιώταρο) που ηγούνταν της επίθεσης, όταν  τα βρήκαν  σκούρα οι Ναζί  επενέβησαν τα ΜΑΤ και από κοινού (ΜΑΤ και νεοναζί) επιτέθηκαν με χημικά και  γκλόμπς προς τους αντιφασίστες.

Μετά τα εγκαίνια περίπου 100 μέλη της Χ.Α. πραγματοποίησαν πορεία προς το τούρκικο προξενείο και μη μένοντας στα ρατσιστικά τους συνθήματα συνέχισαν την “πατριωτική” τους δράση τραμπουκίζοντας μουσουλμάνους συμπολίτες μας, δίνωντας έτσι ένα καλό πάτημα στο τούρκικο προξενείο αλλά και στα “ιδεολογικά” τους αδέρφια Γρίζους Λύκους να σπείρουν με την σειρά τους την προπαγάνδα του μίσους.

Στα παραπάνω γεγονότα αναφέρθηκαν με καταγγελίες τους αριστερές φοιτητικές παρατάξεις αλλά και τα κόμματα (Σύριζα,Ανταρσύα) στα οποία πρόσκεινται. Μίλησαν για μεγαλειώδεις πορεία και εκατοντάδες κόσμο φοιτητές, άνεργους, συνταξιούχους, εργαζόμενους, κάτι το οποίο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και για το οποίο θα πρέπει να καταγγείλουμε την κοινωνία της Κομοτηνής η οποία όπως και για πολλά θέματα (απεργίες,μνημόνια κ.α) έτσι και τώρα παρέμεινε αμμέτοχη και αδιάφορη.

Ας δούμε τώρα πώς τα γεγονότα αυτά παραποιήθηκαν από τους ναζί /χρυσαυγήτες. Σε πρώτη φάση στο σάιτ τους (και σε σάιτ φιλικά προσκείμενο σ’αυτούς ) αναφέρεται ότι στην εκδήλωση τους παραβρέθηκαν 1000 άτομα τα οποία έκαναν στη συνέχεια πορεία προς το τουρκικό προξενείο http://elnewsgr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1036.html. Ανατρέχοντας ωστόσο στις φωτογραφίες που οι ίδιοι ανάρτησαν φαίνεται ολοκάθαρα ότι δεν υπερβαίναν τα 300-400 άτομα, εκτός αν προσμετρούν και τους μπάτσους συνεργάτες-ψηφοφόρους τους. Μην γελιόμαστε όμως, οι ντόπιοι ούτε 50 άτομα δεν είναι και από αυτούς μεγάλος αριθμός είναι απολιθώματα υπέρμαχοι της χούντας που γίνονται επικίνδυνοι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο.

Ερχόμαστε τώρα στα λεγόμενα των Ναζί για την αντισυγκέντρωση που έγινε. Συνεχώς την χαρακτηρίζουν ως παράνομη “η αστυνομία επέτρεψε στην παράνομη αντισυγκέντρωση να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής”. Πραγματικά, πώς αιτιολογείται αυτό; Με ποιο νομικό έρεισμα; Μάλλον βιάζονται να επανέλθουμε στη χούντα…

Βλέπουμε ακόμα να αναφέρεται στο σάιτ των Ναζί ότι η αστυνόμευση ήταν ελλιπής και ότι οι αντιφασίστες κατά τη μετακίνηση τους προκάλεσαν ζημίες σε μαγαζιά.‘’ Η αστυνόμευση ήταν γενικά ελλιπής και η συνεχής μετακίνηση των ροπαλοφόρων – κρανοφόρων παρακρατικών

σε διαφορετικά σημεία, δημιούργησε πλείστα προβλήματα, από ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα μέχρι παρακώλυση της συγκοινωνίας’’.

Δηλαδή πόσους μπάτσους ακόμα χρειάζονταν για να νιώσουν ασφαλής; 250 μπάτσοι τους φύλαγαν (ΜΑΤ, ασφαλίτες, ΟΠΚΕ, κτλ).  Όσο αναφορά τώρα τις ζημιές που υποστηρίζουν ότι έγιναν, τους προκαλούμε  να δηλώσουν ποιά είναι αυτά τα μαγαζιά γιατί εμείς ακόμα τα ψάχνουμε.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΤV ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Στο γενικευμένο σχέδιο που έχουν οι  χρυσαυγήτες να μας τρελάνουν τελείως περιλαμβάνεται και η κλοπή της συνθηματολογίας του ριζοσπαστικού κινήματος.  Έτσι ακούσαμε και το παραπάνω σύνθημα (κατά το ΜΠΑΤΣΟΙ ΤV ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ). Αρκετά συχνά κάνουν λόγο και για συνεργασία της αστυνομίας με τους αντιφασίστες χαρακτηρίζοντας τους ως παρακρατικούς “Παρά τις προσπάθειες κράτους και παρακράτους για ματαίωση των εγκαινίων της νέας Τ.Ο. Κομητηνής της Χρυσής Αυγής”. Μάλλον ξεχνούν το σύνθημα που φώναζαν το καλοκαίρι “κάτω τα χέρια απ’ την αστυνομία” σε αντίθεση με τα συνθήματά μας που έχουν έντονο αντικατασταλτικό χαρακτήρα. Φυσικά, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά περί συνεργασίας

των μονάδων καταστολής και των ναζί, οι φωτογραφίες

και τα βίντεο τα λένε όλα. Ψηφοφόροι τους είναι, ας μην ξεχνιόμαστε ενώ πολλοί συμμετέχουν και στην ίδια την χρυσή αυγή.

Αποφασίστηκε  λοιπόν να επιτεθούν στην αντισυγκέντρωση βλέποντας την κατάσταση στην οποία βρισκόταν,  προκειμένου να ανεβάσουν και λίγο το ηθικό των ψηφοφόρων τους ύστερα από τις συνεχόμενες ήττες που είχαν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και τα κατεστραμμένα γραφεία τους . Ωστόσο διαβάσαμε σε κάθε λογής εμετικό σάιτ που τους υποστηρίζει περί καθαρισμού της Κομοτηνής.

Επιτέλους να σταματήσει ο παραμικρός φόβος απέναντι στους νεοναζί. Μια ζωή ρουφιάνοι ήταν, μια ζωή κρυμμένοι στις τρύπες τους όπου και θα ξαναβρεθούν τώρα που οι “συναγωνιστες”  τους αποχώρισαν…

 

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΑΝΤΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

 

Για Περισσότερες φωτογραφιές και βίντεο:        www.utopiaad.org